HIFK nujersi vaisusti pelanneen TPS:n

Teemu Lassila sai siirtyä maalitolppien väliin jo ensimmäisen erän lopussa.
Ottelu Helsingissä oli jäähyjen sävyttämä, ja sen näkyvin hahmo oli vieraiden Tomi Kallio. Hyökkääjä teki molemmat turkulaisten maalit ja kulutti eniten jäähypenkkiä. Tästäkään huolimatta TPS ei lopulta saanut aikaan kunnon kiriä.

Ottelu Helsingissä alkoi TPS-hyökkääjä Tomi Kallion jäähyllä. Korkeasta mailasta vihelletty 2 + 2 oli kohtalokas turkulaisille, kun Corey Elkins latasi kiekon verkkoon Juuso Puustisen oivallisesta syötöstä maalin editse, toisen syöttöpisteen sai Robert Leino.

Hetki tästä eteenpäin ja Miro Saarelainen siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle Jasse Ikosen ja Arttu Luttisen syötöistä.

Aikalisästä huolimatta TPS oli vastaanottavana osapuolena aina siihen asti, kunnes punanuttujen hyökkääjä Panu Mieho otti rangaistuksen. Kallio kuittasi erän alussa tekemänsä virheen tekemällä kavennusmaalin Petteri Nummelinin ja Lauri Tukosen syötöstä.

Vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta ylivoimaosuman tuoma ilo oli lyhytaikainen. Henri Tamminen laukoi kotijoukkueen kolmannen maalin siniviivalta.

Tämä oli liikaa TPS-maalilla aloittaneelle Alexandrav Georgieville, joka vaihdettiin Teemu Lassilaan. Erätauolle lähdettiin HIFK:n 3-1 johdossa.

TPS sinnittelee mukana

Jos ensimmäisen erän alku oli HIFK:n, olivat toisen erän alkuminuutit vierasjoukkueen. Turkulaiset saivat hyvän paineen kotijoukkueen päähän ja Lauri Taipalus passitettiin jäähylle estämisestä. Eric Perrin voitti hyökkäyspään aloituksen ja Kallio takoi kiekon HIFK-maalivahti Ville Husson selän taakse, ottelu kaventui numeroiksi 3-2.

Tämän jälkeen peli aaltoili päästä toiseen ja kilpirinnoille tarjottiin ylivoiman mahdollisuutta seuraavan kerran erän puolivälissä.

Kypärän kanssa säheltäminen kaukalossa toi Kalliolle jälleen rangaistuksen. Puustinen oli lähellä läpiajoa, mutta ajautui karvan verran paitsioon. Hyvästä pyörityksestä ja Mika Partasen unelmapaikasta huolimatta numerot pysyivät samoina.

Erän lopussa sattui ja tapahtui, kun Tadas Kumeliauskas kolasi Taipaluksen jään pintaan. Mielipiteidenvaihto tilanteesta yltyi joukkotansseiksi ja rangaistuksia jaettiin puolin ja toisin.

Vaisu kolmas erä

Kolmas erä mentiin hyvin pitkälle odottavissa tunnelmissa. Vierasjoukkueelle tarjottiin mahdollisuus tasoittaa ottelu ylivoimalla puolessa välissä, kun Matt Generous hölmöili itsensä jäähylle. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja TPS:n aika alkoi loppua.

HIFK sai myös mahdollisuuden ylivoimalla, mutta huolimaton peli oli kostautua ja antoi turkulaisille pari maukasta vastaiskun paikkaa. Sinetin illalle löi Arttu Luttinen, joka tyrkkäsi kiekon tutulta paikaltaan maalinedustalta häkkiin erän lopussa.