Ässien vierasputken toinen puolikas käyntiin Espoossa

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Blues pysäyttämään jälleen Ässät?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kautensa kymmenellä vierasottelulla aloittava Porin Ässät on pelannut urakastaan puolet. Voittotili näyttää vielä nollaa ja pisteitäkin on kertynyt vain yksi. Seuraava mahdollisuus on torstaina Espoossa.

Ässät on saanut huilata kolme päivää kauemmin kuin kotijoukkue Blues, joka pelasi tiistaina voittoisasti CHL-ottelun Saksan mestaria Adler Mannheimia vastaan. Liigassakin kaksi edellistä ottelua on päättynyt espoolaisjuhliin, joten katastrofaalisen alun jälkeen suunta on parempaan päin.

Ässien viidestä tappiosta ainoastaan Kouvolassa pelattu ottelu venyi jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun. Ottelu on myös ainoa, jossa porilaisjoukkue on onnistunut tekemään enemmän kuin yhden maalin tämän kauden liigaotteluissa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat viidesti. Blues voitti peleistä kolme, mutta koska kaksi peleistä ratkesi vasta voittomaalikilpailuissa, Ässät vei pisteissä paremmuuden 8-7.

Ässien tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että joukkueen viidestä maalista kaksi tehnyt Juho Lammikko siirtyy loppukaudeksi OHL-joukkue Kingston Frontenacsiin, jossa hän pelasi myös viime kauden. Tilalle joukkue sai vanhan tutun Antti Kerälän, jolla voi olla vaikeuksia pelituntuman kanssa.

Bluesin joukkueesta eniten parannettavaa on hyökkäyksen duunariosastolla. Vaikka maalinteko ei ole ykkösasia jota tietyiltä pelaajilta odotetaan, Roope Talajan, Siim Liivikin ja Jari Sailion saldot näyttävät kiikareita. Erityisesti Talajalla on hyviä muistoja Ässiä vastaan pelatuista otteluista.

Bluesin kannalta positiivinen asia on ollut puolustuksen virheiden vähentyminen, mikä näkyi erityisesti otteluissa Tapparaa ja Adler Mannheimia vastaan. Esimerkiksi avausottelussa katastrofaaliset miinussaldot keränneet Juuso Vainio ja Mikko Kuukka ovat sittemmin välttyneet takaiskuilta tasakentällisin pelattaessa.

Ässien pelaajista positiivisimmin ovat esiintyneet joukkueen nuoret. Kolmesta maalintekijästä vanhin on kesäkuussa 1995 syntynyt Niko Ojamäki. Neljä syöttöpistettä kerännyt ja siten joukkueen kultakypärää pitävä Jarno Kärki on ikäluokkaa 1994.

Seuraa Heitä

Markus Poukkula # | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Aivan ensimmäiset pelit eivät luvanneet hyvää ykkössentteri Kim Hirschovitsin toiselle laitahyökkääjälle. Parantanut kuitenkin otteitaan ja oli kenttäpelaajien parhaimmistoa tiistain CHL-väännössä.

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Tekee paluun tuttuun joukkueeseen. Onko hänestä auttamaan joukkuetta kauden avausvoittoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle