Kärki tuikki pimentyneen hallin tähtenä

LIIGA / Raportti
Kärki johti joukkojaan jälleen tehokkaasti.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Porilaisen perjantai-illan mittelössä kohtasivat Ässät ja SaiPa. Hallin valojen pimentyminen puhutti, mutta päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin Masi Marjamäen iskemä tyylikäs jatkoaikamaali.

Ässät ja SaiPa ottivat Isomäessä yhteen ensimmäistä kertaa sitten viime maaliskuun, kun lappeenrantalaiset päättivät Ässien kauden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

− Pienet marginaalit ratkaisevat tänä päivänä Liigassa ja niin oli tänäänkin. Pelasimme paremmin kuin viime ottelussamme Vaasassa, mutta Ässät oli tänään ratkaisevan verran parempi, totesi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

Tirkkonen ei olisi voinut toteamuksessaan juuri tarkemmassa olla.

Ässät ja SaiPa olivat perjantai-iltana erittäin tasaväkisiä, eikä suurta pelillistä eroavaisuutta joukkueiden välille juurikaan syntynyt.

Kotijoukkue taisteli uhrautuvasti ja sai pidettyä SaiPan ulkomaalaistähdet kurissa. Vierasjoukkueen maaleista vastasivatkin harvemmin maalituuletuksiaan esittelevät Valtteri Virkkunen ja Tommi Jokinen.

Ässien näkyvintä osastoa oli puolestaan joukkueen kultakypärä Jarno Kärki, joka iski tehot 1+1 ja jatkoi maaliputkeaan nyt jo kolmen ottelun mittaiseksi.

− Tänään pelasimme tavalla, jolla meidän pitää jatkossakin pelata, mikäli haluamme pelejä voittaa. On kyllä nyt hienoa pelata kotikentällä, kun oli pitkä vierasputki takana, Kärki tuumasi.

Pelin puolessa välissä sattunut sähkökatkos pimensi hallista valot ja niiden korjaaminen kesti tovin. Tehokkaan illan pelannut hyökkääjä ei tapauksesta ollut moksiskaan.

− Ei se mielestäni mitenkään haitannut. Lähinnä nauratti vain vähän, kun saimme lisätunnelmaa halliin. Porilaiset tykkäävät tuollaisista sattumuksista, Kärki veisteli.

Ässävalmentaja Pekka Rautakallio oli ottelun jälkeen hymyssä suin. Kokenut valmentaja oli tyytyväinen iltaan.

− Olemme hioneet paljon ylivoimapelaamistamme, ja vielä siinä on paljon tehtävääkin, mutta tänään onnistuimme sillä saralla hyvin. 2−1-vastahyökkäyksestä tullut voittomaalimme oli hieno ja olen erittäin mielissäni, että saimme palkinnon työstämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo