Pallokerhon taistelu tuulimyllyjä vastaan Oulussa

LIIGA / Ennakko
Vojtech Polakin esitys jätti paljon toivomisen varaa torstaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Sarjataulukon pohjamudissa rypevä HPK suuntaa voitokkaan Ilves-ottelun jälkeen Ouluun, missä paikalliset pienpedot odottavat nälkäisenä illan kohtaamista.

Hämeenlinnan Pallokerhon alkukausi on ollut kaukana ruusuilla tanssimisesta. Kolmentoista pelin jälkeen joukkueella on kasassa vain neljä voittoa, joista viimeisin eilen voittomaalikilpailusta Ilvestä vastaan.

Maalinteon kanssa tuskaillut HPK onnistui iskemään kiekon kolmesti ohi Hannu Toivosen, mutta paikkoja olisi ollut vaikka tuplata maalimäärä. Maalivahdin parhaat ystävät - eli tolpat - pitivät kuitenkin pelin tasaisena.

Ailahtelevista esityksistä kärsinyt kotijoukkue Kärpät tuntuu viimeinkin löytäneen peliinsä punaisen langan. Kolme viimeisintä peliään voittanut oululaisjoukkue saalisti viimeksi kolme pistettä Lahdesta keskiviikkona.

Koko alkukauden sivusa ollut Iiro Tarkki on tehnyt vakuuttavan paluun tolppien väliin. Etenkin keskiviikkona useaan huipputorjuntaan venynyt Tarkki piti pitkään Kärppiä pystyssä Pelicansin painaessa kovaa päälle.

Myös nuorten esiinmarssi on ollut ihailtavaa seurattavaa viime peleissä. Erityisesti huippulupaukset Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat parantaneet esityksiään kuin sika juoksuaan. Pallokerhon puolelta nuori puolustaja Joni Tuulola väläytteli taitojaan torstain ottelussa jääden kuitenkin pisteittä.

Kärpillä kaikki avaimet voittoon - riittääkö Kerhon taistelu?

Kun Liigan eniten maaleja päästänyt joukkue kohtaa vastaavasti eniten maaleja tehneen joukkueen, voi lopputulos olla varsin ruma. Vielä kun Kärpät on viime peleissä laittanut myös puolustuspäänsä uuteen uskoon, on vaikea nähdä HPK:lla olevan suurempia saumoja ottaa Oulusta pisteitä kotiinvietäväksi.

Mahdollisuus on kuitenkin olemassa. Mikäli HPK saa Kärpät mukaan vastaavan päättömään päästä päähän koohottamiseen, kuin ajoittain torstaina Hämeenlinnassa, on sillä potentiaalia taistella jopa voitosta. Parantuneista otteistaan huolimatta oululaisjoukkue on kärsinyt yhä tehottomuudesta ja laukausten heikosta laadusta, joten HPK voi viedä voiton maalikarkeloihin ryhdyttäessä - olettaen että kiekot pomppivat tällä kertaa hämeenlinnalaisten eduksi.

Mannisen paluu Raksilaan

Oulussa fanien keskuudessa suureen suosioon aiempina kausina noussut Sakari Manninen tekee paluun kotikonnuilleen, tosin oranssissa nutussa. Kun Pallokerhon tie on alkukaudesta ollut synkkä ja pimeä, on Manninen kantanut soihtua ja näyttänyt tietä kaukalossa omilla otteillaan.

Vaikka vastaanotto voi katsomon puolella olla lämmin, sitä se tuskin on kaukalon sisällä. Todennäköisesti Mannisenkaan taikatemput eivät riitä kirkastamaan edellisenä päivänä pelanneen Kerhon iltapuhdetta. Kärpät lähtee otteluun harvinaisen selvänä ennakkosuosikkina.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Nuori laituri sai oman mahdollisuutensa nousta ketjuhierarkiassa Julius Junttilan loukkaantumisen myötä. Edelliseen viiteen peliin yhtä monta tehopistettä. Haastaa vastustajia jatkuvasti röyhkeästi ja tekee nöyrästi töitä joka vaihdossa.

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Pienikokoinen väkkärä kohtaa entisen seuransa ensimmäistä kertaa. Pallokerhon alkukauden harvoja valopilkkuja. Osoitti torstaina, ettei alkukauden tutkapari Antti Miettisen puuttuminen hidasta vauhtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle