Yllättäviä ratkaisijoita ja fyysistä peliä Turussa

Jonne Virtanen lähti kuin hauki rannasta ja iski läpiajon päätteeksi alivoimamaalin.
Turkuhallin kauden ennätysyleisö sai perjantai-iltaansa viihdyttävää jääkiekkoa. TPS:n ja HIFK:n välistä ottelua katsomaan tulleet 7291 silmäparia todistivat kotijoukkueen jatkoaikavoittoa numeroin 3-2.

Ottelussa nähtiin paljon taklauksia ja pieniä kähinöitäkin tuli. Erityisesti TPS:n nelosketju, jossa pelasivat Patrik Moisio, Patrik Virta ja Jonne Virtanen, sai aiheutettua paljon hämmennystä. Viimeksi mainittu onnistui peräti maalinteossa, kun Jerry Ahtola syötti Virtasen alivoimalla läpiajoon ja tämän onnistui viedä TPS kahden maalin johtoon.

Palloseuran ensimmäisen puolestaan viimeisteli ottelun lopulta ratkaissut Ville-Vesa Vainiola, joka ohjasi kauden avausmaalinsa Tadas Kumeliauskasin laukauksesta ohi HIFK-maalivahti Ville Husson.

Intensiivisessä pelissä turkulaisten nelosketjun lisäksi vierasjoukkueen Panu Mieho oli oivassa vireessä. Avauserässä tulleesta paikasta mies ei vielä onnistunut maalia tekemään, mutta toisessa erässä HIFK-hyökkääjä sai ansaitun maalin tililleen lapioituaan 2−1-kavennuksen maalin edestä.

Isäntien maalilla torjunut Teemu Lassila esitti läpi ottelun varsin epävarmoja otteita. Muun muassa Corey Elkinsin laukaus kaukaa ilman maskia kilahti TPS-maalin rautoihin. Tällä kertaa TPS:n onnistui kuitenkin voittaa ottelu maalivahtinsa ajoittaisesta pomputtelusta huolimatta. Toki Lassila esitti jatkoajalla pari tärkeää torjuntaa.

Toisessa erässä tapahtui myös fyysisellä saralla. TPS:n Moisio ja HIFK:n Eemeli Heikkinen ottivat toisistaan mittaa pienen nokkapokan muodossa, ja molemmille tuomittiin väkivaltaisuudesta kaksiminuuttiset.

Helsinkiläiset pääsivät iskemään tasoituksen välienselvittelyn jälkeen neljällä neljää vastaan. Yohann Auvitu sai Tomas Zaborskylta syötön ja HIFK-pelaajat pääsivät hyökkäämään kaksin TPS-pakkiparia vastaan. Auvitun laukaus takakulmaan yllätti Lassilan ja peli oli tasan 2−2.

Pelin hallinta vaihteli pitkin peliä, ja vaikka TPS johtikin jo kahdella maalilla, ei ottelu ollut turkulaisten erityistä kontrollointia. Vierasjoukkue pääsi pelitapahtumiin nähden oikeutetusti tasoihin ja lopulta jatkoajalle.

Pistejaolle selviäminen oli lopulta molempien kannalta hikisen työn takana. Ensin TPS:n Julius Vähätalo hukkasi hyvän paikan pirteästi pelanneen Dave Spinan esityön jälkeen. Alle minuutti ennen loppua myös HIFK sai paikkansa, mutta kiekko ei löytänyt verkon perukoille.

Jatkoajalla nähtiin tuttuun tapaan vauhtia, mutta ratkaisu saatiin jo puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen. Spina ja Vainiola pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja Spinan erinomainen syöttö tavoitti Vainiolan. Keskushyökkääjä pääsi jatkamaan illan toisellaan jatkoaikamaalin ja sitä myöten voiton Palloseuralle.