Hurrikaani saapuu Lahteen

LIIGA / Ennakko
Lars Eller on ollut huippuvahvistus SM-liigaan.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Pelicansin kausi on ollut yhtä pitkää piinaa. Vierasjoukkue JYPin vaikeudet näyttävät olevan takanapäin. Pelikaanit joutuvat kovaan tulitukseen kotiluolassaan ja monessa osa-alueessa on parannettavaa.

Pelicans-fanit saivat iloisia uutisia, kun Winnipeg Jetsin tšekkimaalivahti Ondrej Pavelecin kuuden ottelun mittainen sopimus lahtelaisseuran kanssa vahvistettiin. Työsulkupakolaisen pelaaminen JYPiä vastaan on vielä auki. Maalivahtitilanne ottelussa on varmasti yksi käännekohdista. Joonas Kuusela ja Jere Myllyniemi ovat pelanneet heikosti ja ailahtelevaisesti läpi syksyn. Pavelecin pelaaminen lahtelaisten maalilla tasoittaisi joukkueen puntteja ratkaisevasti.

JYPin musta jakso päättyi viime lauantaina, kun se nappasi komein luvuin Jokereiden päänahan. JYP pelasi ottelussa sitoutunutta jääkiekkoa joukkueena. Erikoistilannepeli oli JYPin avain voittoon ja joukkue paukutti kolme maalia ylivoimalla ja yhden tasavajaalla.

Pelicansia vaivanneet maalinteko-ongelmat ovat takanapäin. Viime ottelussa Radek Smolenak paukutti hattutempun, mutta omiin meni kuusi maalia. Tiivis oman pään pelaaminen ja miehekäs ote oman maalin edessä tulevat olemaan elintärkeitä, jos kotijoukkue todella haluaa kamppailla voitosta.

NHL-apuja verratessa JYPillä on vahva etulyöntiasema. Pelicansiin hankittu Jamie McBain ei ole tähän mennessä näyttänyt huippuammattilaisen elkeitä. Jyväskyläläisten Lars Eller taas on paukuttanut neljässä pelaamassaan ottelussa kuusi pistettä. Rich Peverley on ollut mielipiteitä jakava ilmestys. Kanadalainen on ollut hieman löysä, mutta pisteitä on kertynyt tasaiseen tahtiin.

Kokoonpanot

Vili Sopanen palaa lahtelaisten kokoonpanoon. McBain on kärsinyt vatsataudista ja Jonas Junland on yhä sairastuvalla. Myös Joni Isomäki on sivussa.

Jyväskyläläisten kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjät Max Wärn, Petr Hubacek ja Ramzi Abid.

Seuraa Heitä

Lars Eller #20 | Pittsburgh

Keskushyökkääjä

Tanskalainen on ollut murhaavassa vireessä. Pullistelevatko maaliverkot myös Lahdessa?

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Smolenak on ollut Pelicansin taapertaessa korvaamaton, viime ottelussa syntyi kypärätemppu. Tsekki kantaa suurta vastuuta maalinteosta illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle