Kääntääkö Laakkonen Ilveksen suunnan?

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Lukon voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
SM-liiga jatkuu Raumalla peräpään kamppailulla, jossa kotijoukkue Lukko kohtaa Tampereen Ilveksen. Runkosarjan lähestyessä puolimatkan krouvia taistelu sarjapisteistä käy entistäkin kuumempana.

Marraskuu lähenee loppuaan ja eletään vuoden pimeimpiä päiviä. Lukko ja Ilves taistelevat illasta toiseen päästääkseen pudotuspelipaikkaan käsiksi. Millaista peliä on lupa odottaa kahden alisuorittajan iskiessä yhteen?

Kotijoukkue Lukko ilmoitti päävalmentaja Risto Dufvan suulla, että runkosarjan pistetavoite on tasan 100 pistettä. Puheet ja teot ovat kuitenkin kulkeneet eri suuntiin. Välillä kaukalossa viilettää vapautunut ja aggressiivinen raumalaisryhmittymä, välillä taas ennemminkin työpaikalle saapunut pelaajarypäs.

Lukon marraskuu käsittää tähän hetkeen mennessä seitsemän ottelua. Neljä voittoa ja kolme tappiota kertovat juuri siitä, että peliesitys vaihtelee päivittäin. Hyvä peli ei kanna mukanaan seuraavaan koitokseen, tosin ala-arvoinen suoritus ei ole myöskään tae seuraavaan pohjanoteeraukseen. Tämä kaiken takana on joukkueen epätasainen pelaajamateriaali. Hyvät ovat hyviä, mutta heitä on lukumääräisesti liian vähän. Taustatuki kolmos- ja neloskentistä loistaa poissaolollaan.

Tilanne ei helpotu yhtään, vaikka vastaan luistelee sarjajumbo Ilves. Lukko on tavallaan pakkovoiton edessä, vaikka kyseinen termi onkin hieman erikoinen. Viime viikolla Lukko pelasi kotonaan lähes vastaavassa paikassa SaiPan vieraillessa Raumalla. Ja tappiohan siitä tuli, kun tekemisestä puuttui rentous.

Lukko voitti edellisen ottelunsa Tapparaa vastaan hyvän puolustuspelin ansiosta.

- Se oli paluu polulle. Joukkue ymmärtää, ettei voittoja tule pelkästään eristysnauhaa mailan lapaan kiertämällä, päävalmentaja Dufva muotoili Lukon nykytilaa.

Ilveksen tilanne on luonnollisesti myös tukala. Viimeinen sija sarjataulukossa kertoo paljon, mutta aikaa muutokselle on vielä jäljellä. Vierasjoukkue saa illan kamppailuun kaksi pelaajaa lisää sitten edellisen pelin, joten odotettavissa on uusia tuulia petopaitojen tekemiseen.

Ilveksen marraskuu on sujunut mollivoittoisesti. Takana on kuusi kamppailua, joista neljä on päättynyt tappioon. Viimeinen peli TPS:n isäntänä osoitti kuitenkin joukkueen potentiaalia, kun turkulaisten NHL-avut saivat vain yhden kiekon ohi mainiosti torjunneen maalivahti Anders Lindbäckin.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lukon voittoon. Tampereella pelattu kamppailu kääntyi Lukolle lähinnä tanskalaisvahvistusten sekä hyökkääjä Jussi Pesosen loistavien suoritusten ansiosta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueesta toipilasosastolla jatkaa Pesonen, jonka ylävartalovamma syntyi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Hyökkääjä Lauri Tukonen huilasi koko viime viikon, mutta saattaa olla pelikuntoinen tässä ottelussa. Lopullinen varmistus jää pelipäivän aamuun.

Puolustaja Harri Tikkanen jää pois kokoonpanosta lauantaisen tapahtuman takia. Hänen paikkansa kokoonpanossa ottaa lupaava Jesse Virtanen.

Ilves esittelee ottelussa vanhan tutun SM-liigapelaajan, kun hyökkääjä Janne Laakkonen pukee Ilveksen pelipaidan ylleen. Lisäksi hyökkääjä Jesse Niinimäki tekee paluun kokoonpanoon parin ottelun huilin jälkeen.

- Mielenkiinnolla odotetaan Laakkosen esityksiä. Eihän tuollaisen profiilin pelaajaa mihinkään pieneen rooliin ole hankittu, Ilves-valmentaja Vesa Viitakoski kertoo odotuksista.

Pois kokoonpanosta jäävät puolustajat Teemu Kesä ja Miro Hovinen sekä hyökkääjä Masi Marjamäki.

 

 

 

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Puolustajalupaus on jäänyt kauden aikana valitettavan vähälle peliajalle. Nyt on taas paikka näyttää vaativalle valmennukselle osaamistaan.

Jesse Niinimäki #10 |

Oikea laitahyökkääjä

Pari peliä huilannut hyökkääjä on alati vaarallinen kiekon kanssa. Onko Niinimäestä ottelun ratkaisijaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle