JYP jälleen vahvempi Lahdessa

JYP nousi voitolla kampailemaan runkosarjan voitosta.
Kuva © Teemu Soini
JYP nappasi jälleen kolme pistettä Lahdesta ja pienensi Pelicansin pudotuspelimahdollisuuksia merkittävästi. Ottelu päättyi tasaisiin lukemiin 2-3.

Playoffs-viiva on nyt Pelicansin kannalta turhan kaukana. Vain täydelliset otteet ja muiden joukkueiden ristiinpelaaminen voi enää siivittää lahtelaiset pudotuspeleihin. IFK:n voitto Lukosta tekee kierroksen erityisen synkäksi lahtelaisten kannalta.

JYPille voitto tarkoittaa taas sitä, että ykkössija on vain kahden pisteen päässä. JYP on pelannut vielä yhden ottelun vähemmänkin kuin Jokerit.

- Ei meidän kannata runkosarjan voittoa sen enempää ajatella, Jyrki Aho kommentoi.

- Meidän tavoite oli päästä kuuden joukkoon ja se tavoite me saavutettiin. Pitää joukkueen kanssa jutella, että mitä me tavoitellaan seuraavaksi.

Pelicans hävisi maalinedustoilla

Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää ja aloitti ottelun maalinteon. Pekka Jormakalta riistettiin ensin kiekko hyökkäyssiniviivalla. Timo Pärssinen nappasi kiekon kuitenkin takaisin JYP-pelaajalta ja ampui napakalla rannarilla kauden 11 maalinsa.

Toiseen erään kotijoukkue tuli entistä kovemmalla vauhdilla. JYP joutui toistuvasti rikkomaan ja näin isännät pääsivät pyörittämään 5-3 -ylivoimaa. Ylivoimalla tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja hyvät maalintekopaikatkin jäivät vähiin. JYP sai jäähyt tapettuaan momentumin itselleen ja loppu erä oli jyväskyläläisten selvää hallintaa.

- Toiseen erään saatiin todella hyvä alku ja kaverille jopa pari jäähyäkin. Siinä oli paikka ratkaista peli, mutta meidän ylivoimapelaaminen oli munatonta. Siitä se toinen erä lähti kääntymään ja erän loppu oli täysin JYPin, Kai Suikkanen kertasi.

JYPin hallitessa peliä tasoitusmaali syntyi nopeasti. Kiekko kimposi maalinedustahässäkän päätteeksi Miika Lahdelle takatolpalle. Lahti viimeisteli kiekon rystyllä helposti maaliin. Tilanteessa JYP-hyökkäys sai myllätä vapaasti Pelicans-maalin edessä, eivätkä Pelicans-puolustajat siivonneet kiekkoa ja miehiä pois tarpeeksi tehokkaasti.

JYPin seuraava maali syntyi ylivoimalla. Jälleen vierasjoukkue oli hereillä rebound-kiekossa ja Ramzi Abid sai viimeistellä rauhassa tyhjään maaliin. Maali oli kanadalaiselle jo kauden kahdeskymmenes.

Pelicans onnistui lopulta kolmannen erän puolivälissä tasoittamaan pelin valtavan työmäärän jälkeen. Miikka Männikkö heitti kiekkoa maalille ja Tommi Paakkolanvaara oli paikalla ohjaamassa sen luistimellaan yläpesään.

Kotijoukkueen johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Max Wärn hakkasi tahtomaalin sisään, kun Pelicans-puolustus seurasi tilannetta voimattomana sivusta.

- Meidän maalin edestä tehdään kolmen meidän miehen keskeltä maali. Kyllä siinä tuli taas äitiä ikävä. Sitä ei kai ole opetettu, että maalin edessä on pelattava miestä eikä kiekkoa, Suikkanen sanaili.

Pelicansin pelit jatkuvat tiistaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. JYP kohtaa tiistaina kotonaan HIFK:n.