Pelicans taisteli Hurrikaanin sammuksiin

LIIGA / Raportti
JYPillä ei ollut perjantai-iltana paljoa hymyyn aihetta.
Kuva © Eriikka Hienola
JYPin kaksijakoiset esitykset saivat jatkoa perjantaina, kun Pelicans kävi ryöväämässä pisteet Jyväskylästä. Ottelussa molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta JYPin kova rynnistys takaa-ajoasemasta kalpeni lopulta vierailijoiden vakuuttavan taisteluilmeen rinnalla.

Jos JYP on pelannut lähiaikoina ailahtelevasti kotikentällään, jatkoi sateisena perjantai-iltana pelattu ottelu Lahden Pelicansia vastaan tuota samaa kaavaa.

Kotijoukkue pelasi todella heikon avauserän, jonka aikana vierailija Pelicans karkasi jo kahden maalin johtoon. Hurrikaani alkoi löytää tekemiseensä uutta tarmoa toisessa erässä, mutta ensimmäisessä erässä nukuttu karkumatka oli lopulta liian suuri takaa-ajettavaksi.

- Siinä meni pelaajilta ensimmäinen erä miettiessä, että miten tässä oikein pitäisi pelata. Näin ei voi jatkua, vaan meidän pitää alkaa pelata heti alkuvihellyksestä lähtien. Pelicans oli selkeästi parempi osapuoli, summasi JYP-luotsi Jyrki Aho joukkueen vaikeaa ensimmäistä erää.

Vaikka JYP olikin ottelussa hallitsevana osapuolena kaksi viimeistä erää, pelasi Pelicans-puolustus tarkasti. Pisteiden varastaminen Jyväskylästä vaatikin hartivoimin töitä sekä litroittain hikeä. Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Oli kyllä hieno voitto. Taisteltiin ja puolustettiin pirun hyvin, vaikka JYP osaltaan veikin peliä. Täytyy olla ylpeä jätkistä, että saatiin kaivettua pisteet kotiin. Ei niitä täältä aina mukaansa saa.

Sekava, sekavampi, JYP

JYP näytti aloittavan ottelun terävästi, kun heti ottelun alkuminuuteilla joukkue pääsi kokeilemaan maalintekoa niin läpiajon kuin myös ylivoiman merkeissä. Ylivoimapelaaminen oli kuitenkin todella heikkoa, ja tuo kaksiminuuttinen iski lopulta tahdit koko JYPin loppuerään.

Kotijoukkueen pakka ei pelkästään seonnut, vaan kortit heitettiin pitkin poikin maita ja mantereita, eikä kukaan tehnyt elettäkään homman kasaamiseen. Hurrikaanin liike oli tahmeaa, kiekko poltti yhdellä jos toisellakin eikä yksinkertaisimmatkaan syötöt löytäneet osoitteisiinsa. Välillä katsomossa ihmeteltiin ääneen pelaako kotijoukkue väärän kätisillä mailoilla.

Lopulta vierasjoukkue rankaisi - kahdesti. Ensin kotijoukkue sähläsi hyökkäyssiniviivalla kiekon Pelicans-hyökkääjä Radek Smolenakille, joka lirutti läpiajosta kiekon ohi JYP-vahti Joni Myllykosken. Heti perään Timo Pärssinen unohdettiin yksin maalinedustalle, ja mies lapioi Angelo Espositon syötön verkon perukoille.

Maalien jälkeen erä jatkui Pelicans hallinnassa kotijoukkueen vielä etsiessä omaa punaista lankaansa. Vaikka Hurrikaani osoittikin erän edetessä hivenen piristymisen merkkejä, siunaantui paras maalipaikka vierailijoille. Pekka Jormakan laukaus suuntaantui kuitenkin hivenen ohi maalin.

- Vaikea sanoa missä nyt mättää. Startit ovat olleet meille lähiaikoina vaikeita. Ollaan pelattu heikosti ensimmäisessä erässä, ja alettu pelaamaan vasta sitten kun kaveri johtaa parilla maalilla, mietiskeli JYP-hyökkääjä Ramzi Abid.

Toisen erän alku oli suora toisinto edellisestä. Erinomaisen maalipaikan jälkeen JYP pääsi jälleen pyörittämään ylivoimapeliään, mutta tällä kertaa Hurrikaani löysi yhteisen sävelensä. Pyörityksen päätteeksi kiekko pomppi läpi ottelun pirteästi esiintyneelle Antti Jaatiselle, joka siirsi kiekon puolityhjään Pelicans-maaliin.

Maalin jälkeen JYP näytti löytävän tekemiseensä uuden vaihteen. Ailahtelevaisuus nosti päätään kuitenkin uudestaan, kun kotijoukkueen kapteeni Eric Perrin antoi omalla puolustusalueella kammottavan harhasyötön. Pekka Jormakka kiitti, tarjosi Smolenakille tyhjän maalin ja näin Pelicans siirtyi jälleen kahden maalin johtoon.

Puolustuksen kautta voittoon

JYP ei kuitenkaan vajonnut enää ottelun alun kaltaiseen horrokseen vaan vastasi nopeasti. Ossi Louhivaaran hankkimalla ylivoimalla Abid tarjoili lättysyötöllä Rich Peverleylle tyhjän maalin, eikä NHL-vahvistus erehtynyt.

Toisen erän loppu mentiin JYP-tahdissa, mutta maalinteossa ei kotijoukkue onnistunut. Pelicans-maalilla Antti Niemi oli kuitenkin mies paikallaan torjuen erässä yhteensä 16 laukausta.

- Pelattiin kyllä todella hyvin maalin edustalla, että pari maalia nyt tuli tyhjiin, mutta muita sellaisia vastaavia paikkoja ei tullutkaan. Muutenkin on mukava pelata, kun tulee paljon vetoja, ja pääsee hyvin joka erässä sisään peliin, Niemi kommentoi.

Kolmannessa erässä JYPille vihellettiin yhteensä viisi rangaistusta ja nämä alivoimat söivät tärkeitä sekunteja pelikellosta kotijoukkueen tasoitusmaalia ajatellen. Tasakentällisin pelatessa JYP hallitsi peliä, ja joukkue pystyi luomaan paikkoja, mutta maalinteossa jyväskyläläiset eivät enää onnistuneet. Loppuminuuttien alivoimankin Pelicans tappoi huimasta pyörityksestä huolimatta ja näin pisteet matkasivat Lahteen.

- Ei pelattu ihan parhaalla tasolla, mutta toisaalta vastuskin oli tänään todella kova. Taisteluilme oli tänään meille kaikki kaikessa ja varsinkin kolmanteen erään saatiin paketti vähän paremmin kasaan, joten tyytyväinen pitää kyllä olla, puheli Niemi pelaajakäytävällä.

Molemmat joukkueet joutuvat tositoimiin jo heti lauantaina, kun JYP matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi, ja Pelicansin kotivireen testaa HPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle