Jatkuvatko Kärppien päivätirsat?

LIIGA / Ennakko
Toni Kähkönen on ollut kovassa maalivireessä. Tekeekö ykköskentän laituri tuhoja myös Ilvestä vastaan?
Kuva ©
Oulun Kärpät on vetänyt hirsiä jo monen ottelun alussa, ja vastustajat ovat rangaisseet näistä torkuista armotta heti alkuminuuteilla. Lauantaina samaan shokkiherätykseen pyrkii Tampeeen Ilves, joka saapuu vierailulle oululaisten kotiluolaan.

Takavuosien otteluennakoissa kirjoiteltiin usein siitä, miten kärppälauma hyökkää kotiotteluunsa takuulla ärhäkkäänä. Tänä talvena nuo hetket ovat olleet varsin kaukaisia muistoja, kun oululaiset ovat saaneet peleihinsä surkeita lähtöjä.

Ongelma on joukkueessa ja sen johdossa tiedostettu, mutta mitään pätevää ratkaisua siihen ei ole tarjottu. Tuossa piilee myös liigajumbo Ilveksen sauma – kiekko pitää toimittaa kärppäreppuun heti avausvaihdossa.

Tuorein muistutus Kärppien heikoista aluista saatiin torstaina, kun Ässät latoi limpun kahdesti verkkoon ennen kuin osa yleisöstä oli ehtinyt edes halliin.

Jo karsintoihin valmistautuva Ilves puolestaan yrittää löytää kevätvirettä, jotta putoamispeikko ei puraisi. Valon lisääntyessä myös Ilveksen pelissä on ollut piristymisen merkkejä. Torstaina joukkueen parin pelin voittoputki tosin katkesi, kun HPK haki kolme pistettä Tampereelta.

Toisensa Kärpät ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Ensimmäisen kohtaamisen Ilves vei kotonaan jatkoajalla, mutta seuraavista kahdesta Kärpät otti täydet pisteet.

Kotijoukkueen kokoonpanossa on torstaihin verrattuna yksi muutos: pelissä vammoja saanut Tomas Plihal jää sivuun ja Jari Viuhkola palaa sairastuvalta ja ottaa tshekin paikan. Poissa ovat edelleen kuumesairas Miikka Salomäki, pitkäaikaispotilas Ville Mäntymaa sekä pikkuhiljaa toipuva Oscar Eklund . Myös flunssasta kärsineen Josef Boumediennen pelikunto on arvoitus.

Ilveksen riveistä on pois joukkueen kärkihyökkääjiin luettava Matias Sointu. Tiistaina kaukaloon pelikieltonsa jälkeen palannut Kai Kantola huilasi torstaina, mutta lauantaina hänen pitäisi olla pelikunnossa. Kantola pisti edellisessä kärppäottelussa shown pystyyn jahdatessaan Atte Ohtamaata, joten pientä lisävärinää voidaan odottaa näiden herrojen välille.

Seuraa Heitä

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Kärppäikoni palaa kokoonpanoon. Huilasi hetken kylkivamman vuoksi, mutta paluu kaukaloon loukkaantumisen jälkeen pitäisi olla tuttua puuhaa.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Edellinen kärppäpeli poiki pitkähkön kakun. Vieläkö jännitteitä jäi jäljelle?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Toni Kähkönen 5 2 7
2.Juha-Pekka Haataja 1 6 7
3.Ivan Huml 1 5 6
4.Ville Pokka 2 1 3
5.Joonas Donskoi 3 0 3
Ilves M S P
1.Samuli Kivimäki 0 3 3
2.Jyrki Jokipakka 0 2 2
3.Alexander Ruuttu 0 2 2
4.Matias Sointu 1 1 2
5.Jere Laaksonen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle