Kestääkö Metsolan nollaputki?

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Metsola tuulettamaan taas nollapeliä?
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Pelicans kohtaavat lauantaina neljännen kerran kuluvalla kaudella. Kotietu on ollut valttia joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa, sillä molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan faniensa edessä.

Tapparalla on viimeisestä kymmenestä pelistään saldona vakuuttavat 23 pistettä 30 mahdollisesta. Vahva vire poiki myös kaksi maajoukkuekutsua kun Juha Metsola ja Jarno Koskiranta pääsivät kantamaan leijonapaitaa Ruotsin Euro Hockey Tour – turnaukseen. Tulikuumalle maalivahti Metsolalle paikka maajoukkueeseen aukesi takaportin kautta Ari Ahosen ja Joni Ortion jouduttua jäämään sivuun. Nuori vahti ei pikaisesta kutsusta häkeltynyt vaan debytoi upeasti pelaamalla heti nollapelin Tshekkiä vastaan. Tapparan veräjänvartija on pitänyt maalinsa puhtaana nyt yhteensä huimat 154 minuuttia ja 3 sekuntia, mikäli taukoa edeltänyt SaiPa-ottelu ja A-maajoukkuedebyytti lasketaan myös mukaan. Ottelussa SaiPaa vastaan Tappara tosin kärsi tappion rangaistuslaukauksilla, mutta tarkasteli asiaa miltä kantilta tahansa, on Metsola kiistatta todella vaikea ohitettava nykykunnossaan. Pelicans-pelaajien laukauksissa on syytä olla tarkka osoite, mikäli lahtelaiset aikovat rikkoa Metsolan nollaputken.

Pelicansilla paljon kirittävää

Vierasjoukkue Pelicansin tilanne ei näytä yhtä ruusuiselta kuin iltaa isännöivien tamperelaisten, vaikka viimeiset kymmenen peliä ovatkin tuottaneet kohtuulliset 18 pistettä. Puolet pisteistä Kai Suikkasen valmentama ryhmä hankki kuitenkin jumbo-Ilvekseltä, mikä riitti lähinnä turvaamaan Pelicansin liigapaikan ensi kaudeksi. Pisteitä olisi siis kaivettava vaikka väkisin, mikäli Lahdessa aiotaan elätellä toiveita playoff-huumasta. Viime kauden hopeajoukkueen syöksylasku runkosarjan hännille on ollut yllättävänkin raju ajoittaisista valonpilkahduksista huolimatta. On selvää, että vaikka Pelicans menettikin viime kauden jälkeen muun muassa pistepörssivoittaja Ryan Laschin, oli siltä silti lupa odottaa huomattavasti parempaa ennen kauden alkua. Vaisusta kaudesta kertoo myös se, että joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa edelleen Radek Smolenak, joka ehti jo viime vuoden puolella siirtyä KHL-seura Torpedo Nižni Novgorodiin.

Herääkö Pelicans taistelemaan?

Pelicansilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan sijaan 11 pistettä. Haaste ei ainakaan helpotu ottelussa Tapparaa vastaan, sillä vierailijat lähtevät otteluun selkeästi altavastaajan asemasta. Kärkikolmikkoon mielivä kotijoukkue on pelillisesti selvästi vastustajaansa edellä, vaikka Tapparallakin on heikkoutensa. Aggressiivinen karvaus ja fyysinen pelitapa ovat niitä keinoja, joilla Jukka Rautakorven ryhmitystä on mahdollista horjuttaa, sillä maalivahtiinsa tai viimeistelytehokkuutensa joukkue tuskin kaatuu. Myös Tapparan asenteen tulee olla kunnossa, sillä ei tarvitse olla fakiiri ennustaakseen sen, että valmentajavelho Suikkanen varmasti ruoskii joukkueensa taistelemaan viimeiseen asti pudotuspeleihin pääsystä.

Seuraa Heitä

Juha Metsola #32 | Tappara

Maalivahti

Tapparan maalivahti on tällä hetkellä timanttisessa vireessä. Torjuntatilastossa Antti Raannan niskaan hengittävä Metsola on nyt pelannut kaksi perättäistä nollapeliä. Tuleeko kolmas putkeen?

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Teki paluun eilen JYP:iä vastaan. Pelannut ailahtelevan kauden niinkuin koko joukkuekin. Toistaiseksi viimeistellyt vain kuusi maalia, karttuuko maalisarake lauantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Ville Nieminen 3 1 4
2.Aleksander Barkov 1 3 4
3.Jussi Makkonen 2 2 4
4.Olli Palola 2 1 3
5.Niclas Lucenius 1 2 3
Pelicans M S P
1.Janne Tavi 2 1 3
2.Markus Seikola 0 2 2
3.Pekka Jormakka 1 1 2
4.Vili Sopanen 0 2 2
5.Timo Pärssinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle