Kantolan kostoretki kohahdutti Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Ilveksen Kai Kantola varasti pääroolin illan kuumaksi kääntyneessä ottelussa, jossa hän antoi kyytiä Kärppien Atte Ohtamaalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelin ulkopuoliset asiat nousivat pääosiin Tampereen Ilveksen ja Oulun Kärppien kohtaamisessa torstai-iltana Hakametsässä. Toinen erä ehti vanheta pari minuuttia, kun Ilveksen Kai Kantolalla pimahti ja hän otti yhteen Kärppien Atte Ohtamaan kanssa.

Illan puhuttavin tapahtuma nähtiin toisen erän alussa. Tilanne alkoi, kun Ilveksen Kai Kantola tökki keskialueella Kärppien Atte Ohtamaata, joka tipahti polvilleen helpon näköisesti. Tuomari nosti kätensä jäähyn merkiksi. Tämän jälkeen Kantolalla pimeni ja hän seurasi Ilves-päätyyn matkalla ollutta Ohtamaata koko ajan tökkien. Lopulta Kantola heitti hanskansa pois ja alkoi takoa Ohtamaata nyrkeillä. Ohtamaa ei vastannut lyönteihin vaan meni kyyryyn. Ilves-nyrkkeilijä sai suihkukomennuksen ja keräsi 2+2+5+20 rangaistusminuuttia.

Välikohtauksen takaa löytyy syksyinen tilanne, jossa Ohtamaan lonkkataklaus vei Kantolan pitkälle sairauslomalle.

Kantola asteli pelin jälkeen suoraselkäisesti lehdistön eteen. Mies ei suoraan sanonut temppunsa olleen kosto, vaan totesi hermojen lähteneen käsistä.

- Tunteet nousevat joskus pintaan. Nyt kävi näin, hän sanoi vakavan oloisena.

Kantolalle saattaa olla tempustaan luvassa jälkiseurauksia, mutta hän ei halunnut spekuloida niillä.

Ohtamaa ymmärsi

Ohtamaa puolestaan sanoi ymmärtäneensä Kantolan ylilyönnin.

- Hän tuli ilmeisesti maksamaan kalavelat takaisin, kun loukkaantui minun taklauksestani aiemmin. Totta kai sen ymmärrän. Meillä oli kuitenkin tänään vain viisi pakkia kokoonpanossa, joten en voinut alkaa tapella noin aikaisessa vaiheessa peliä. Olisimme joutuneet neljälle pakille.

Ohtamaan mukaan Kantola ei missään vaiheessa kysynyt, lähtisikö hän mukaan maksamaan velkansa. Tilanne tuli Ohtamaalle muutenkin yllätyksenä sillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ei ollut merkkejä katkeruudesta.

Ohtamaa joutui muutenkin Ilves-pelaajien silmätikuksi sillä ainakin Ville Koistinen ja Erkki Rajamäki antoivat oululaiselle puutavaraa tavallista rankemmin.

Kärppien valmentaja Hannu Aravirta oli ihmeissään välikohtauksesta.

- Jos se oli kosto, niin pitkä on muisti Ilveksellä. Ihmettelen suuresti.

Raipe: "Pelissä pitää olla tunnetta"

Itse pelissä ei esitetty taikatemppuja. Ensimmäinen erä pelailtiin laiskasti. Atte Ohtamaa napautti kiekon kerran maaliin, kun Kärppä-lainalta tällä viikolla palannut Miika Wiikman torjui ensin pari kertaa eteensä. Toisen erän Ilves istui jäähyllä sekä Kantolan jäähyjen että Martti Järventien 2+10-jäähyn ansiosta. Järventie meni halailemaan Kärppien Juha-Pekka Haatajaa, joka oli tullut taklauksen jälkitilanteeseen vihellyksen jälkeen. Jäähylle komennettiin kuitenkin vain Järventie, mistä Ilves-kipparin hermot menivät.

Kärppien Juha-Pekka Haataja iski 2-0 maalin Kantolan jäähyn aikana. Maali tarkistettiin videolta, sillä kiekko meni maaliin Haatajan luistimesta. Toisen maalinsa Haataja teki tyhjiin.

Kolmannessa erässä Ilves painoi päälle, mutta tulosta ei tullut.

Ilveksen käskijä Raimo Helminen ei tuominnut Ilveksen jäähyjä eikä lähtenyt ruotimaan tuomarilinjaa.

-En viitsi puhua siitä (tuomarilinjasta). Turussa meillä ei ollut tunnetta pelissä, mutta nyt oli. Meille on tärkeää, että on tunnetta mukana.

Hannu Aravirta oli tyytyväinen Kärppien pisteisiin.

- Tämä oli hyvä kasvojen pesu Porista, hän totesi.

Torstaisen kaltaisella pelillä ei Kärpille kuitenkaan voi kovin pitkää kevättä povata. NHL:n alkaminen vei joukkueelta tärkeitä pistemiehiä ja oululaisfanit odottavat sydän syrjällään Juha-Pekka Haatajan mahdollista lähtöä KHL:ään.

- Kyselyjä ei ole tullut keneltäkään kenellekään, Aravirta sanoi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle