Kärppien Huml tarjosi Ilvekselle kaksi pistettä

Huml kävi kuumana vielä pukukoppikäytävälläkin asti.
Ilves voitti Kärpät jatkoajalla maalein 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0). Ottelun ratkaisijaksi nousi kaksi maalia iskenyt laitahyökkääjä Ville Korhonen.

Ilves ja Kärpät pelasivat Hakametsän torstai-illassa ajoittain kuumaksikin äityneen ottelun. Ottelussa ajettiin ulos kaksi kärppäpelaajaa ja jaettiin yhteensä 78 minuuttia jäähyjä.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun jo toisessa ottelussa peräkkäin jatkoaikamaalin tehnyt Ville Korhonen viimeisteli ottelun toisen osumansa.

Ottelu oli vauhdikas ja tapahtumia riitti läpi ottelun. Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen odottaisikin enemmän ihmisiä katsomoon.

- Kyllä toi ihan viihteestä kävi tänään. Harvassa paikassa tommosta viihdettä näkee. En tiedä miksei enempää väkeä käy hallissa sitten, "Raipe" pohti ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä Ilveksen tahdissa

Ensimmäinen erä mentiin Ilveksen tahdissa. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain kolme minuuttia, kun kärppähyökkääjä Ivan Huml otti tyhmän jäähyn hyökkäyspäädyssä. Jyrki Jokipakka käytti miesylivoiman hyväkseen ja vei Ilveksen 1-0-johtoon kun ensimmäistä erää oli kulunut vain vähän yli kolme minuuttia. Syötön Jokipakan kauden toiseen maaliin sai Matias Sointu.

Ilves hallitsi koko erän ajan. Kärppien ainoat maalipaikat syntyivät ylivoimalla, mutta Miika Wiikman piti Ilves-maalin puhtaana.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös dramatiikkaa, kun kärppäpuolustaja Vladimir Emingeriä hoivattiin pitkään jään pinnassa. Mikael Kuronen taklasi Emingeriä kovaa mutta puhtaasti ja nuori tšekkipuolustaja jatkoikin pelaamista muutaman potkun verran. Hän sai kuitenkin jonkinlaisen osuman olkapäähänsä ja joutui jättämään kentän loppuerän ajaksi.

Kärpät hallitsee toista erää

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin, myös samassa päädyssä hallia. Kuronen otti kärppämaalin edessä tyhmän kiinnipitämisjäähyn ja Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa. Huml tarjoili Juha-Pekka Haatajalle komean poikittaissyötön Ilves-neliön läpi. Haataja ampui kiekon maalin kattoon ja tasoitti ottelun 1-1:een.

Ilves marssitti maalinjälkeiseen vaihtoon kentälle nelosketjun nuoriso-osaston, joka joutui heti kovaan pyöritykseen. Pyöritys jatkui reilun minuutin, jonka päätteeksi kaukaloon palannut Eminger laukoi ja John Norman ohjasi kiekon Ilves-maalin kattoon.

Toinen erä eteni kärppäkomennossa erän viimeisille minuuteille asti. Kaksi ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä kärppäpuolustaja Atte Ohtamaa taklasi lonkkataklauksella Ilveksen kultakypärä Kai Kantolaa, joka loukkasi tilanteessa alustavien tietojen mukaan eturistisiteensa. Ohtamaa ajettiin tilanteesta ulos ja Ilves pääsi pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan erätauolle lähdettiin Kärppien 2-1-johdossa.

Draamaa koko rahan edestä

Kolmatta erääkään ei ehditty kauaa pelata, kun jälleen nähtiin maali. Ilvekselle oli tulossa siirretty rangaistus ja Kärpät pääsi pyörittämään kuudella viittä vastaan. Mikko Lehtonen tarjoili hyvän vetopaikan Ville Mäntymaalle. Kokenut puolustaja ampui komealla rannelaukauksella kiekon maalin kattoon ja Kärpät siirtyi kahden maalin johtoon.

Hieman erän puolen välin jälkeen koko ottelun ajan kuumana käyneellä Humlilla pimeni päässä. Hän taklasi tilanteen ulkopuolella kyynerpäällä Ilves-puolustaja Arto Tukiota ja ajettiin ansaitusti ulos. Huml sai vaihtoaition läpi kuljettuaan kuulla kunniansa päävalmentaja Hannu Aravirralta, joka lateli tšekkihyökkääjälle aimo annoksen painokelvotonta tekstiä. Aravirta sätti Humlia vielä pelin jälkeenkin.

- Pelasimme kerrankin tunteella Tampereella. Erinomainen 50 minuuttinen, ei epäilystäkään siitä. Meillä oli homma ihan hanskassa, kunnes Humlilla taas kerran tuli oikein totaalinen aivopieru. Kyllä nyt hävittiin ihan yhden miehen aivopieruun lopullisesti tämä peli. Se oli kyllä iso pieru.

Ilves pyöritti ylivoimaansa tehottomasti yli neljä minuuttia, kunnes siirretyn rangaistuksen aikana kuudella neljää vastaan Korhonen pääsi yllättämään kärppämaalilla pelanneen Tomi Karhusen. Syöttöpisteet maaliin Antti Kangasniemelle ja Samuli Kivimäelle.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Jussi Jokinen otti kahden minuutin rangaistuksen oman maalin edessä. Jäähyn kuluttua puoleen väliin Ilves-valmentaja Helminen päätti ottaa Wiikmanin pois maalinsa suulta. Kuten niin monesti aiemminkin on Hakametsässä nähty, on Ville Koistisella erittäin hyvä rannelaukaus. Koistinen laukoi ranteella viivalta kiekon ohi Karhusen, ja tilanne oli 3-3. Viimeisellä minuutilla ei enää maaleja nähty, joten Hakametsässä mentiin Jatkoajalle.

Jatkoaika pelattiin lähes loppuun asti, kunnes puoli minuuttia ennen loppua Masi Marjamäki punnersi laidalta maalille ja Korhonen iski illan toisella osumallaan Ilveksen 4-3-voittolukemat. Maali oli 25-vuotiaalle Ilves-kasvatille jo kauden viides.

- Lämmittäähän tämmöinen tietysti. Hyökkääjä kun on ja ylivoima-aikaakin tulee, niin niitä [maaleja] pitääkin tehdä, vaatimaton Korhonen kommentoi.

Ilves-valmentaja Helminen oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

- Kyllähän tämä hienoa on. Koko juttu perustuu noihin huimiin jätkiin, ne ei vaan anna periksi ja pistää itseään likoon.

Aravirta näki ottelussa sekä hyviä, että huonoja elementtejä.

– Pelasimme pirun hyvää jääkiekkopeliä, hyvällä tunteella ja taktisesti hyvää peliä. Kiekkopeli on 60 minuuttia ja pelasimme 50 hyvää minuuttia, Aravirta kommentoi ottelun jälkeen.

– Ei kyllä tuomareiltakaan ollut nyt luotettavaa toimintaa, entinen maajoukkueluotsi Aravirta totesi.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina. Kärpät kohtaa Hämeenlinnassa HPK:n ja Ilves saa Hakametsään vieraakseen Helsingin IFK:n. Ilves saanee siihen otteluun lisäapuja hyökkäykseen, kun Jesse Niinimäen odotetaan palaavan Ilveksen kokoonpanoon.