Stadin herruus osa 2

LIIGA / Ennakko
Juhliiko HIFK jälleen Helsingissä?
Kuva © Teemu Eirtovaara
Molemmat helsinkiläisjoukkueet lähtevät kauden toiseen paikallispeliin tappiot allaan. Mitä tahansa voi kuitenkin tapahtua, kun on kyse Jokerien ja HIFK:n välisestä runkosarjaottelusta.

Jokerit on aloittanut aiemmat pelit todella kovalla liikkellä ja pitänyt vastustajansa pinteessä otteluiden ensimmäiset erät. Tahti on kuitenkin hiipunut otteluiden loppua kohti. Kotijoukkueen täytyy pystyä pelaamaan samalla temmolla ja intensiteetillä koko ottelun läpi, jotta se voi saalistaa täyden pistepotin paikallisvastustajastaan.

Jokerien viimeistely on ontunut, joten joukkue tarvitsee Teuvo Teräväisen, Valtteri Filppulan ja Teemu Pulkkisen tasonnostoa maalinteon suhteen. Kolmikon yhteenlaskettu maalimäärä on surullista katseltavaa. Trio on onnistunut saamaan kiekon maaliin ainoastaan kerran, ja sekin tapahtui viime ottelussa Kärppiä vastaan.

HIFK etsii pelaamiseensa punaista lankaa

Kahden ottelun tappioputkessa olevan petolauman esitykset ovat vaihdelleet pelin sisällä viime otteluissa. Joukkueen vahva ote ja viisikkopeli on hajonnut ajoittain täysin takaiskujen jälkeen. Turhautuuko joukkue Tappara-ottelun tavoin mikäli kiekonhallinta pysyy Jokereilla?

Puolustajien avauspeli täytyy HIFK:lla parantua. Heikon avauspelin takia omista nouseminen ja hyökkäyksiinlähtö on ollut hidasta eikä keskialuetta ole päästy ylittämään kovinkaan helposti. Mikäli joukkue kuitenkin saa avauspelinsä kuntoon, tulee jokeripuolustukselle kiire pysyä nopeiden laitahyökkäjien perässä.

Ratkaisun paikat

Maalivahdit ovat suuressa roolissa torstain ottelussa. Kummankaan joukkueen maalivahdit eivät ole vielä vakuuttaneet maalinsa suulla. Eero Kilpeläisen torjuntaprosentti on alle 90, eikä hänen aloittamisensa paikallispelissä ole varmaa.

HIFK:n Joni Ortio on pelannut kelvollisesti, mutta häneltä vaaditaan silti parempaa onnistumista tulevassa kamppailussa. Todennäköisesti Ortio kuitenkin aloittaa maalissa, sillä kakkosmaalivahti Mika Norja ei toistaiseksi ole osoittanut olevansa liigatason maalivahti.

Loukkaantumiset harventavat Jokerien kokoonpanoa tappavan tasaisesti

Kotijoukkueen loukkaantumistilasto näyttää vain pahenevan ottelu ottelulta. Pitkäaikaispotilaiden Antti-Jussi Niemen, Teemu Henritiuksen, Ben Eavesin, Nicklas Hardtin, Riku Hahlin ja Tomi Mäen seuraksi sairastuvalle ovat tällä viikolla joutuneet myös Markus Nordlund ja Jani Rita. Toimitsijakiellossa ovat viimeistä otteluaan Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen. Semir Ben-Amor jatkaa vielä pitkään pelikiellossa.

HIFK:n riveistä ainoastaan Joël Perreault on pidempään poissa. Muita poissaolijoita ovat todennäköisimmin Kimmo Kuhta ja Mikko Kurvinen. Edellisen ottelun katsomon puolella ollut Markus Granlund saattaa palata kokoonpanoon. Joukkueen kova kilpailutilanne hyökkäyksessä voi kuitenkin vielä aiheuttaa yllättäviäkin muutoksia vierailijoiden kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Valtteri Filppula #51 | Genève-Servette

Keskushyökkääjä

Nuoremmalla Filppulalla vielä maalitili avaamatta, mutta hän on herättänyt veljensä komeisiin suorituksiin. Joko olisi Valtterin vuoro nousta ratkaisijaksi?

Sean Bergenheim # |

Laitahyökkääjä

Jokerikasvatti kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan seuransa. Pelasi todella pirteästi Tapparaa vastaan ja näyttöhalut ovat paikallispelissä varmasti korkella.

# |

Kauden ensimmäinen paikallispeli Ruudulle. Onnistuuko ärsyttämään HIFK:n pelaajat vai hajoaako kasetti ja sortuu jäähyilyyn?

# |

Vanha kettu on ollut kauden avauksen jälkeen hukassa kentällä ja liike on yksinkertaisesti ollut heikkoa. Syttyykö isojen pelien mies jälleen Jokereita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle