Paikallistaisto osa kaksi

LIIGA / Ennakko
Tamperelaisjoukkueet kohtaavat Hakametsässä kauden toisessa paikallisottelussa. Ensimmäisen vei Ilves nimiinsä vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Vaikka keskinäisiä otteluita onkin kahdeksan kauden aikana, on etukäteen vaikea sanoa, kumpi poistuu ottelusta voittajana.

Ainoastaan Jukka Rautakorven valmennuskaudella Tappara oli niin kovassa iskussa, että Ilves sai tuskin edes mahdollisuutta tasapuoliseen vääntöön. Myönnettäköön, että sille ajalle mahtui Ilveksen tämän vuosikymmenen huonoimmat kaudet.
Tällä kertaa ottelua isännöi Ilves, oltuaan viimeksi tyly vieras ja haettuaan pisteet pois rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Kotijoukkue on pelannut mukavasti viime ottelut, ja pisteitä on tullut tasaisesti useasta ottelusta. Viimeksi Ilves on lähtenyt kaukalosta ilman pisteitä hävittyään Kärpille kolmisen viikkoa sitten.
Tämän jälkeen joukkue on voittanut kaksi peliä suoraan, hävinnyt kaksi rangaistuslaukauksilla ja voittanut yhden jatkoajalla.

Ilveksen perisynti on ollut maalinteko. Joukkue saa tehdä paljon töitä yhtä maalia kohden. Varsinkin kultakypärä Toni Koivisto on ollut unten mailla jo hetken, kun sopivaa keskushyökkääjä on ollut poissa kaukalosta. Eli Mike Bishai tai Mikko Peltola. Molemmat lienevät kokoonpanossa Tappara-pelissä. Viime pelien paras pistemies on ollut Pasi Määttänen, joka on tehnyt pisteen per ottelu. Hyvänä kakkosena tulee nuori ja taitava Joonas Lehtivuori. Hänen peliään on ilo seurata ja pian sitä ei näekään. Lehtivuoren suuntana on tulevaisuudessa NHL.

Kokonaisuutena paras koostumus on ollut Sami Torkin ympärille koottu koostumus, jossa pelaavat Marko Anttila sekä Turo Järvinen. Kovaa taklaava ja vastustajan ykkösnyrkkiä yleensä vartioiva kolmikko on osoittautunut valmentajan Sakke Pietilän hyväksi oivallukseksi.

Maalivahtipeli on ollut Ilveksellä hyvällä mallilla viime pelit. Tero Leinonen pystyy pitämään joukkuetta pystyssä ja antamaan sille mahdollisuuden voittaa vaikka joka ilta. Kakkosvahdiksi jäänyt Pasi Häkkinen kävi hakemassa jo pelituntumaan Lempäälän Kisasta Mestis-tasolta. Jonain iltana Häkkinen pelaa maalilla, mutta mikäli Leinonen ei väsy ja pisteitä tulee tasaisesti, ihan heti näin ei käy.

Joukkueen peli ei kestä täyttä ottelua. Peli heittelee erästä toiseen ja tasaisuutta otteisiin pitäisi saada. Ilves-pakka on kuitenkin kestänyt välillä kovankin paineen vastustajalta, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Sarjasijoitus kahdeksas on odotettu tällä hetkellä.

Ilveksellä ei ole poissaolijoita, mikäli Mike Bishai sekä Mikko Peltola palaavat kokoonpanoon.

Tapparan voittoputki katkesi

Tappara on porskuttanut voittoputkessa jo hetken aikaa. Tiistaina HIFK voitti kahdella kolmannen erän maalillaan kirvespaidat Hakametsässä, ja putki katkesi siihen. Viimeksi Tappara on hävinnyt Kärpille kaksi päivää ennen Ilveksestä. Joukkue oli ehkä hieman tuudittautunut jo hyvään oloon, ja HIFK ei antanut kovaa sytykettä taisteluun pisteistä. Ehkä nyt Rauli Uraman suojatit heräävät ja aloittavat uuden pisteputken. Paikallispeliin ei valmentajien tarvitse yleensä mitään erikoista keksiä. Peli sytyttää pelaajan kuin pelaajan.

Myös Tapparan maalivahtipeli on mainiota. Mika Lehto huilasi kauden ensimmäiset neljä ottelua, mutta sen jälkeen hän ei ole maaliaan jättänyt. Tommi Nikkilän ongelmaksi on tullut pattarin imeminen vaihtoaitiossa. Jossain vaiheessa myös Nikkilä pelaa maalilla, mutta mikäli Lehto pelaa ottelusta toiseen vakuuttavan hyvin, saa Nikkilä katsella peliä jatkossakin kaukalon ulkopuolelta.

Tapparalla sen sijaan ei ole ollut ongelmia maalinteossa. Timo Koskela on pistepörssin viides ja viimeisissä viidessä ottelussa pisteitä on tullut peräti kahdeksan. ”Tillu” muodostaakin Janne Ojasen kanssa pelätyn kaksikon, mutta kolmas lenkki on ollut kadoksissa. Hengitysvaikeuksista kärsivä Niko Nieminen aloitti kauden siinä, ja onkin ollut paras pelaaja siihen. Nieminen on ollut tämän viikon poissa peleistä.

Toinen kova kaksikko on Jonas Enlund sekä Jori Lehterä. Molemmilla on mukavat yhdeksän pistettä ja peli sujuu hyvin yhteen. Kolmas lenkki tähänkin ketjuun on haussa, ja eiköhän sellainen vielä löydy. Lehterä pelaa mainiosti keskushyökkääjänä, mutta ainoa vika on naapurin Raipen tapaan se, että hän ei ammu kovin usein.

Tappara pelaa tällä hetkellä yksinkertaista ja hyvää peliä. Peruspelaaminen on jokaisella selkärangassa. Puolustajat avaavat peliä hyvin ja kiekko pyritään toimittamaan aina vauhdissa olevalle pelaajalle.

Pikalainalle tullut Nicholas Angell pelaa viimeisen ottelun Tapparassa tällä haavaa. Hän siirtyy Brynäsiin, jonka kanssa syntyi sopimus jo kesällä, mutta Ruotsin ns. taiteilijaveron takia hän siirtyy joukkueeseen vasta nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle