Tasaisuutta etsimässä

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue HPK:n otteet ovat ailahdelleet viime viikkojen aikana. Erinomaisia otteluita on seurannut surkea peli ja taso on heilahdellut jopa otteluiden sisällä. Ilveksen otteissa tasaisuutta on ollut ainakin siinä mielessä, että vierasryhmä on päätynyt varsinaisella peliajalla tasapeliin neljässä edellisottelussaan.

Kuntokäyrät

Pallokerhon toissa viikon kolmen kotiottelun putki tuotti yhtä pistettä vajaan pistepotin. Varsinkin kärkijoukkueita Bluesia ja JYPiä vastaan HPK esitti ajoittain loistavia suorituksia lähes koko miehistön vahvuudella.

Viime viikon pelit sujuivat taas mollivoittoisemmin, kun sekä Tappara että KalPa kukistivat hämeenlinnalaiset. Lauantain vierasmatka Ouluun toi puolestaan voiton varsin tasapainoisen ja hienon pelin jälkeen. Jos valmentaja Jukka Rautakorvella jokin toive tiistain peliin on, on se että koko HPK-ryhmä pystyisi pelaamaan tasaisen ja laadukkaan kuusikymmenminuuttisen.

Ilves taas on joulutauon jälkeen ollut nousukunnossa, sillä ainoa nollan pisteen ottelu joukkueelle viimeisistä seitsemästä ottelusta on kahden viikon takainen vierailu Hämeenlinnaan. Pistepussi ei kuitenkaan ole karttunut aivan toivottuun tahtiin, kun HPK-pelin jälkeiset neljä ottelua ovat tuottaneet vain kuusi pinnaa - varsinaisen peliajan tappiottomuudesta huolimatta.

Ratkaisun paikat

Ilveksen loppukauden maalivahtivastuu lepää HPK-kasvatti Hannu Toivosen harteilla, kun Tero Leinonen kaupattiin Tshekin sarjaan Libereciin. Tiukkojen vääntöjen voitoiksi kääntämisessä maalivahtipelillä on suuri rooli.

HPK:n kakkosvahti taas sai viime viikolla harvinaislaatuista peliaikaa. Mikko Strömbergin kahden ottelun saldo oli kaksi tappiota, eivätkä torjuntaotteetkaan juuri vakuuttaneet. Pallokerhon loppukauden maalivahtipeli on siis yhtä lailla Teemu Lassilan vastuulla.

Jos HPK kykenee pelaamaan koko ryhmän leveydellä ehjän ottelun ja kokonaisuuden, on Ilves vaikeuksissa Rinkelinmäellä. Tuollaiset suoritukset ovat kuitenkin HPK:lta olleet melko harvassa. Kaksi erää Kerho voi vielä pelata tyylikkäästi, mutta täyttä aikaa ei Oulun vierailua lukuunottamatta HPK ole pelannut nukahduksitta.

SM-liigan huonoimman vierasjoukkueen Ilveksen täytyy pystyä kääntämään tiukkoja vieraspelejä voitoiksi - pelkillä kotipisteillä pudotuspelipaikka ei varmistu. Edellinen Hämeenlinnan visiittikin oli tiukka ja tasainen ottelu, mutta niin vain Ilves joutui lähtemään kotimatkalle ilman pistettäkään.

Kokoonpanot

HPK:lta loukkaantuneena ovat pidempään vielä poissa olevat Joe Rullier ja Ville Hämäläinen. Myös pistelinko Janne Laakkonen on todennäköisesti sivussa vielä tiistain pelistä.

Ilvekseltä huilaavat tutut pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka ja Pasi Järvinen. Myös hyökkääjä Masi Marjamäki on pois kokoonpanosta.

Muuta

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HPK:n Tuukka Mäkelä riepotteli Ilveksen Matt Nickersonia maalinedusnahinassa. Nickersonille näytti jäävän kovasti hampaankoloon tuosta kohtaamisesta, joten jää nähtäväksi kohtaavatko miesten tiet kaukalossa tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle