Kuuden pisteen ottelu Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
HPK saa vieraakseen uuden areenan vihkiäisotteluun hyvin pisteitä viime aikoina keränneen Ilveksen. Ottelu on erittäin tärkeä sarjataulukossa peräkkäin majaileville joukkueille. Ilves hengittää Kerhon niskaan viiden pisteen päässä kytäten viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa.

Kuntokäyrät

Maaottelutauon jälkeen HPK on napannut kaksi vierasvoittoa. Tappara kaatui tiistaina nihkeän esityksen jälkeen jatkoajalla ja HIFK torstaina selvin lukemin 3-6. Helsingin vierailu alkoi sekin kangerrellen, sillä HIFK pääsi kahden maalin karkumatkalle, mutta viimeistään ottelun toisessa erässä Kerho sai luistimensa liikkeelle ja petopaidat putosivat kelkasta.

Ilves pyyhältää neljän ottelun voittoputkessa. Pisteputki on kohentanut tamperelaisten asemia sarjataulukossa huomattavasti ja joukkue taistelee tosissaan paikasta kuuden joukkoon. Viikon aiemmissa otteluissa kaatuivat sarjan kärkipään Kärpät ja KalPa, joten mansen miehet voivat lähteä otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Ratkaisun paikat

Maaottelutauon jälkeen kokoonpanoon palannut Janne Laakkonen on piristänyt Kerhon ykkösketjun peliä. Tulikuuma Ka-Ma-La -vitja (Kariya - Makkonen - Laakkonen) tehtaili torstaina yhteensä 11 tehopistettä. Pysyykö Ilves vikkeläkinttuisten Kerho-hyökkääjien perässä? Onnistuuko HPK pelaamaan vihdoinkin ehjän kotiottelun ilman notkahduksia?

Ilveksen kultakimpale on löytynyt puolestaan joukkueen alakerrasta. Viime kaudella HPK:ssa tuskaillut Markus Seikola on yltynyt Ilves-paidassa hurjaan pistetehtailuun ja mies hätyyttelee jo seuransa puolustajien yhden kauden piste-ennätystä. Tällä hetkellä ennätyksen jakavat Allan Measures ja Cory Murphy 44 pisteellä, mutta Seikola on heistä enää kahden pisteen päässä. Miten Ilves tulee toimeen ilman parasta pelaajaansa, kun Seikola huilaa kuumeen vuoksi?

Ilveksen edellinen vierailu Hämeenlinnaan oli varsinainen maali-iloittelu. Sekavien vaiheiden jälkeen kotijoukkue korjasi lopulta voiton lukemin 5-4. Tuolloin kumpikaan maalivahdeista (Teemu Lassila ja Hannu Toivonen) ei ollut parhaassa vireessään. Maalivahtien päivän kunto on avainkysymyksiä myös lauantain koitoksessa.

Kokoonpanot

HPK:lta ovat edelleen sivussa Joe Rullier, Ville Hämäläinen, Risto Korhonen ja Jukka-Pekka Laamanen.

Ilvekseltä puuttuu puolustajista loppukauden huilaava Mikko Kuukka, Troy Milam (päävamma) ja kuumesairas Seikola. HPK-kasvatti Pasi Järvinen puolestaan on pelikuntoinen. Järvinen teki paluun tositoimiin torstain kierroksella pitkän sairaslomansa jälkeen.

Muuta

Patria-areena on vihdoin valmis. Vihkijäissemoniat alkavat klo 16.45, paikalla ovat mm. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola sekä taiteilija Sakari Kuosmanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle