TPS etuajassa Espooseen

LIIGA / Ennakko
Blues ja TPS kohtaavat torstaina toisen kerran kauden aikana. Ensimmäinen ottelu Turussa päättyi Bluesin niukkaan voittoon.

Ottelu oli alkuperäisessä ohjelmassa 27. lokakuuta, mutta muut tapahtumat Espoossa siirsivät ottelun ajankohdan.

Molemmat joukkueet ovat tässä vaiheessa juuri tärkeimpien viivojen alla, Blues suoran pudotuspelipaikan alla seitsemäntenä ja TPS alemman pudotuspeliviivan alla yhdentenätoista. Tässä vaiheessa sijoituksilla ei ole vielä suurta merkitystä, mutta selvää osviittaa se antaa, miten kausi on lähtenyt käyntiin.

TPS:lle ottelu on kolmas neljästä peräkkäisestä vieraspelistä, kun taas Blues aloittaa tämän ottelun myötä kolmen ottelun kotiputken.

- Onhan tämä iso pala, mutta ei se valmistautumista erityisemmin muuta. Ei meillä ole isoja eroja sen suhteen, pelataanko kotona vai vieraissa, arvioi TPS:n apuvalmentaja Kalle Kaskinen kiertuetta.

- Meillä on ollut hyviä vieraspelejä. Kotihallissa meillä on taas ollut ylijännitystä, mutta se tasaantuu kauden mittaan, uskoo Bluesin valmentaja Petri Matikainen.

Blues pelasi tiistaina Kuopiossa ja otti tiukan taistelun jälkeen 3-2-voiton. Blues teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Erikoistilannepelaaminen onkin kuulunut espoolaisten vahvuuksiin kauden alussa, sillä ylivoimamaaleja joukkue on tehnyt jo 12. Bluesin kannalta tärkeää oli myös Oskar Osalan onnistuminen maalinteossa. Harjoituspeleissä hienosti esiintynyt Sportin kasvatti sai näin maalitilinsä auki myös liigapeleissä. Itseluottamuksen kannalta se on varmasti tärkeää.

Bluesin maalilla Jere Myllyniemi pääsee ensimmäistä kertaa runkosarjassa tositoimiin. Muuten Bluesin miehistö säilyy samanlaisena kuin KalPaa vastaan.

TPS kärsi 1-4-tappion Tampereella Ilvestä vastaan. Ottelussa Alexander Salak pääsi tekemään liigadebyyttinsä. 20-vuotias tsekkivahti on aloittanut kauden kakkosena, mutta Tampereella hän esiintyi osan ottelusta varsin onnistuneesti.

- Ei ne Kuokkasen maaleja olleet. Päävalmentaja halusi herättää joukkuetta ja siinä tuli Salak testattua. Hyvin hän pärjäsi, mutta emme me häntä epäilleetkään, totesi Kaskinen.

Blues-ottelun pelaavaa maalivahtia ei ole vielä päätetty. Espoolaisyleisössä mielenkiintoa herättää varmasti Markku Hurme, joka lyhyen Itävallan keikan jälkeen liittyi turkulaisseuran vahvuuteen. Hurme ja puolustaja Marko Kiprusoff edustavatkin tämänhetkisessä joukkueessa ainoina huikeaa kokemusta. Heidän lisäkseen vain sijaiskapteenina toimiva Jesse Saarinen on saavuttanut kolmenkymmenen ikävuoden rajapyykin.

Joukkueiden terveystilanteet ovat ennallaan. Bluesilta poissa ovat Kari Kalto ja Matti Uusivirta, TPS:ltä Aki Berg ja Arttu Virtanen.

- Eric Johansson sai pienen ruhjeen tiistaina. Oikeastaan se on vanha vamma, ja häntä säästeltiin Tampereella, kertoi Kaskinen.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Turussa Blues otti voiton 2-1. Blues onnistui kerran yli- ja kerran alivoimalla, ja kesti päätöserässä TPS:n rynnistyksen, vaikka kotijoukkue maalin päähän tulikin.

Matikainen odottaa muutamilta Blues-pelaajilta parempaa kuin tähän mennessä.

- Odotan isoja asioita Viitaluomalta ja Lehtoselta. Merkkejä siitä on jo näkyvissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle