Blues nujersi kotipeikkonsa

LIIGA / Raportti
Nihkeistä kotiotteluista kärsinyt Espoo Blues laittoi torstai-iltana parastaan. Vierasjoukkue Turun Palloseuralle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia, kun Blues iski laajalla rintamalla kuusi maalia. Ottelu päättyi lopulta selviin 6-2-lukemiin.

Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Blues peluutti maalissa Jere Myllyniemeä, jolle ottelu oli liigakauden ensimmäinen. Liekö Myllyniemen inspiroimana vai muuten vaan, mutta Blues tuli peliin täynnä intoa ja taistelutahtoa.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">lisää

Värikäs kuvakooste
href="http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=6705">[katso kuvat]

- Tänään jäälle tuli aktiivinen, sitoutunut ja itseluottamusta uhkuva Blues, hymyili espoolaisten päävalmentaja Petri Matikainen ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Ottelu ehti vanheta vain reilun minuutin, kun kotijoukkueen Oskar Osala ja Ville Viitaluoma pääsivät hyökkäämään kahdestaan yhtä TPS:n puolustajaa vastaan. Kiekkoa kuljettanut Osala malttoi rauhassa pelata vastustajan ulos tilanteesta ja syötti Viitaluomalle, jonka rannelaukaus upposi ohi Juha Kuokkasen.

Karkuun ei Blues kuitenkaan heti päässyt, sillä TPS tuli jo kahden minuutin kuluttua tasoihin ylivoimalla. Amerikkalaispuolustaja Lee Sweatt lämäsi siniviivalta tasoituksen ohi Myllyniemen.

Maalista ei kuitenkaan sikäli ollut hyötyä, sillä TPS:n viisikkopuolustus oli surkeaa. Blues pääsi luvattoman helposti sekä puna- että hyökkäyssiniviivan yli, eikä TPS:n kankeista puolustajista ollut Kuokkaselle paljoa apua.

Kahdeksannella minuutilla Blues siirtyi jälleen johtoon. Jaakko Uhlbäck osoitti hyvää työmoraalia syöksymällä riistämään kiekkoa TPS:n maalin takaa. Uhlbäck kaivoi kiekon itselleen ja syötti vapaana maalilla päivystäneelle Arto Kukille, joka laittoi rystylaukauksella kiekon maaliin.

Muutama minuutti myöhemmin Mikko Lehtonen ampui kauden avausmaalinsa hienolla laukauksella ja TPS:n ilta alkoi olla ohi. Toinen erä vanheni vain 17 sekuntia kun Ryan Keller vei Bluesin jo 4-1-johtoon. Silloin Hannu Virta vaihtoi maaliin nuoren tshekkivahdin Alexander Salakin, joka debytoi edelliskierroksella samanlaisella sisääntulolla.

Salakista ei kuitenkaan sankariksi ollut ja vielä ennen ottelun puoliväliä Blues osui viidennen kerran hienolla maalilla. Uhlbäck voitti kiekon itselleen keskialueella, lähetti Viitaluoman vasenta laitaa pitkin täyteen vauhtiin; Viitaluoma syötti maalille nousseelle Tomi Karlssonille, joka ohjasi liigauransa ensimmäisen maalin.

- Luotiin paikkoja ja puolustettiin myös hyvin. Olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen ja toiseen erään, totesi Matikainen.

5-1-tilanteessa peli oli ratkennut ja taso sekä tempo putosi ainakin kotijoukkueen osalta. Blues tyytyi löysäämään vauhtia, säästelemään jalkoja ja pelailemaan turhia minuutteja pois. Kolmas erä ei enää ihmeitä tarjonnut.

- 5-1-johtoasemassa oli vaikea lähteä kolmanteen erään, Matikainen myönsi.

TPS kavensi vielä Sweattin illan toisella maalilla. Sweatt sai ylivoimapelissä maalin eteen syötön Markku Hurmeelta - nopea laukaus upposi maaliin. Blues osui myös kertaalleen ylivoimalla; Arto Laatikaisen rannelaukaus ohitti helpohkosti Salakin.

Ylpeät päävalmentajat

6-2-tappiosta huolimatta TPS:n luotsi Hannu Virta oli ylpeä joukkueestaan. Nuori ja kokematon joukkue ei antanut missään vaiheessa periksi, vaikka puolustuspeli olikin kehnoa ja Blues venytti sen ansiosta lukemat suuriksi. Turkulaisten kehnoa puolustuspeliä heikensi entisestään avainpuolustaja Marko Kiprusoffin loukkaantuminen.

- Joukkueemme taistelee. Olen ylpeä pojista. Tämä meidän taso ei vaan valitettavasti riitä, kommentoi Virta, joka myönsi Kiprusoffin puuttumisen vaikuttaneen negatiivisesti.

Virta ihaili Bluesin hyvää peliä ja toivoi TPS:n pystyvän samaistumaan siihen.

- Blues pelaa nopeaa jääkiekkoa. He pelaavat eteenpäin pyrkivästi kohti maalia. Mekin pyrimme pelaamaan sillä tavalla. Meillä on kuitenkin nuori joukkue ja Blues oli tänään yksinkertaisesti liian hyvä, espoolaisjoukkuetta vuosina 2003-2004 valmentanut Virta totesi.

- Toivottavasti me opimme. Tämä on pitkä prosessi, joka vaatii pitkäjänteisyyttä, "Hantta" pohti joukkueensa tilaa.

Bluesin Matikainen antoi tunnustusta TPS:lle.

- Kaikki kunnia TPS:lle. He eivät antaneet periksi missään vaiheessa, vaan taistelivat loppuun asti. TPS:llä on hyväjalkaisia pelaajia, Matikainen kehui.

Oman joukkueensa peliin Matikainen oli äärimmäisen tyytyväinen. Kolme ensimmäistä ketjua onnistuivat kaikki maalinteossa ja myös nelosvitja Toni Kähkönen - Joni Töykkälä - Camilo Miettinen pelasi energisesti.

Maalissa Myllyniemi pelasi hyvän pelin. Nopean TPS-tasoituksen jälkeen mies kokosi itsensä ja liimasi siitä eteenpäin kiekot vakuuttavasti.

- Jere Myllyniemi onnistui totta tosiaan maalissa. Se miellyttää, Matikainen hymyili.

Myllyniemi itse oli varsin hyväntuulinen ottelun jälkeen.

- Vähän oli alussa perhosia vatsassa, mutta meidän hyvä alku helpotti pelaamista. Vähitellen pääsin peliin mukaan paremmin ja kolmannessa erässä peli sujui jo hyvin, Myllyniemi hymyili.

- Oli mukavaa päästä pelaamaan, varsinkin kun vielä voitettiin peli, mies virnisti.

Bernd Brücklerin kakkosmiehen lähitulevaisuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

- Ei ole sen tarkempaa tietoa milloin pääseen taas pelaamaan, mutta ihan penkkikautta ei kuitenkaan ole tänä vuonna tiedossa, Myllyniemi uskoo.

Bluesista huokui joka tapauksessa tänään hyvä ilmapiiri sekä kaukalossa että pukukopissa. Matikainen halusikin jakaa kiitosta koko joukkueensa yleisilmeelle.

- Kiitos taistelusta!

» Lähetä palautetta toimitukselle