Piristynyt SaiPa jahtaa pisteitä Espoosta

LIIGA / Ennakko
Blues saa perjantai-iltana vieraakseen heikon alkukauden jälkeen viime otteluissaan piristymisen merkkejä esittäneen SaiPan. Myös espoolaiset ovat parantaneet otteitaan viime aikoina, joten luvassa on kahden nousukunnossa olevan joukkueen taistelu.

Kuntokäyrät

Blues aloitti liigakauden voitolla Pelicansista, mutta hävisi sen jälkeen kolme ottelua peräkkäin, joista yhden jatkoajalla. Viimeiset kaksi ottelua ovat päättyneet espoolaisryhmän kannalta iloisesti, kun joukkue on napannut kolme pistettä niin JYPiltä kuin Kärpiltäkin.

SaiPan alkukausi on ollut synkkä. Lappeenrantalaiset hävisivät kolme ensimmäistä otteluaan - kaikki vielä lukemin 1-4. Kolme edellistä kamppailua sen sijaan ovat olleet joukkueelta parempia; Jokereille SaiPa hävisi, mutta voitti sekä TPS:n että Ilveksen.

Turussa ja Helsingissä lappeenrantalaisten vire kesti kaksi erää, jonka jälkeen joukkue hyytyi. TPS:aa vastaan reilu johto riitti silti voittoon asti, mutta Helsingissä Jokerit punnersi väkisin ohi. Suunta SaiPalla on yleisesti ottaen kuitenkin ylöspäin.


Roope Talaja on hyvässä vireessä ja osui Kärppiäkin vastaan kahdesti.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Bluesin maalivahtipeli on onnistunut kahdessa edellisottelussa erinomaisesti Oulussa Petri Koiviston päästämää helpohkoa maalia lukuun ottamatta. Muutenkin puolustuspelaaminen on ollut vahvaa, joukkueelle ei ole viime otteluissa tehty paljonkaan maaleja. Oulussa espoolaiset myös käyttivät omat maalipaikkansa tehokkaasti hyväksi, mutta sen suhteen on yleisesti ottaen ollut alkukaudella vaikeuksia. Espoolaiset kaipaavat hieman lisää suoraviivaisuutta otteisiinsa.

SaiPalle tapahtuu vielä liikaa kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Joukkue kuitenkin noudattaa hienostelematta pelitapaansa ja onnistui edellisottelussaan väsyttämään Ilveksen jatkuvalla rummutuksella. Jere Myllyniemi pelasi tamperelaisia vastaan hyvän ottelun ja nappasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Jos molempien maalivahtipeli on samalla tasolla kuin edellisotteluissa, nähdään Espoossa perjantaina vähämaalinen kamppailu. Molemmat joukkueet ovat taistelevia ja kuntokäyrät osoittavat ylöspäin niin Bluesilla kuin SaiPallakin.

Kokoonpanot

Bluesilta varmuudella sivussa on vain jalkavammasta kärsivä Valtteri Virkkunen. Kuumeillut Camilo Miettinen saatetaan nähdä jo perjantaina tositoimissa, jos miehen kunto vain sen sallii.

SaiPalta loukkaantumisten takia sivussa ovat polvivaivaiset Antti Aarnio ja Ville Koho. Ainakaan suuria muutoksia edellisottelusta lappeenrantalaisten kokoonpanossa tuskin perjantaina nähdään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle