2 - 3

Maalin erolla?

Lauantain myöhäisillan ottelu Lappeenrannassa kääntyy suurella todennäköisyydellä yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. SaiPa ja Blues ovat tottuneet eniten sarjassa maalin tappioihin kuluneen kauden aikana. Joukkueet kuitenkin taistelevat tällä kaudella aivan eri sijoituksista.

Kuntokäyrät

Sputnikkien umpisurkea vuodenvaihde on vaikeuttanut huomattavasti taistelua pudotuspeleihin pääsystä. Lappeenrantalaiset ovat onnistuneet voittamaan lokakuun lopun jälkeen ainoastaan kaksi peliä varsinaisella peliajalla, joten ihmetellä ei tarvitse joukkueen jumbosijaa. Silti ero kahteen ylempänä majailevaan Ilvekseen ja HPK:hon ei ole ainakaan vielä venynyt toivottoman pitkäksi.

SaiPa on toistaiseksi kauden pisimmässä, kuuden ottelun tappioputkessa. Ennen joulutaukoa uupunut SaiPa otti kunnolla lunta tupaan, mutta tauon jälkeen otteet ovat olleet tasaisempia. Silti tiukat kamppailut ovat järjestäen päättyneet SaiPan kukistukseen. Viimeksi Tampereella SaiPa puursi reilun erän isolla höyryllä, mutta onnistui vain kerran maalinteossa. Sitten tulivat virheet ja ottelu menetettiin: Lopputuloksena sievä 3-2-tappio.

Espoon Bluesilla on tasaisessa keskikastissa vielä kaikki saumat napata jopa pudotuspelien kotietu. Tavoite vaatisi kuitenkin jokseenkin täydellistä loppukautta. Bluesin pudotuspelipaikka ei liene uhattuna enää, sillä joukkue ottaa tasaisesti pisteitä, vaikka tällä hetkellä onkin menossa hieman vaisumpi vaihe.

Bluesilla on kaksi maalilla hävittyä peliä allaan. Edellinen ottelu Espoossa kääntyi 2-0-johtoasemasta Lukon 2-3-jatkoaikavoittoon.


Nähdäänkö Camilo Miettinen juhlimassa lauantaina yhden maalin voittoa SaiPasta?
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

SaiPalla ja Bluesilla on yllättäviä yhtäläisyyksiä: Maalin tappiot, loukkaantumisvaivat sekä huonot kotiyleisömäärät. Tosin joulutauon molemmin puolin Lappeenrannan Kisapuistossa on käynyt mukavasti yleisöä. Tällä hetkellä Blues on melkoisessa loukkaantumissumassa, jota taannoinen vatsatautiepidemia ei ole helpottanut yhtään. Jääkin nähtäväksi millaisen kokoonpanon espoolaiset lauantaiksi saavat jäälle.

Liigan heikoin kotijoukkue SaiPa on onnistunut ottamaan vain neljä täyttä pistepottia kotiareenallaan. Se on todella vähän yleensä kovana kotijoukkueena pidetylle SaiPalle. Yksi näistä neljästä voitosta on kuitenkin juuri Bluesia vastaan. Lokakuun puolivälissä SaiPa oli muutenkin iskussa ja saattoi ottaa voittoja täysin yllättäen.

Huolimatta vastustajan sarjasijoituksesta, on SaiPa pystynyt pitämään lukemat tasaisina, mutta otteluita ei pystytä vain kääntämään omaksi eduksi. Lappeenrantalaisia on parjattu kaudesta toiseen maalintekijöiden puutteesta, mutta suurempi kysymys taitaa olla maalintekopotentiaalin saamisesta esiin. Yksi potentiaalinsa löytänyt ja edellisessä Blues-voitossa kaksi hienoa maalia tehnyt Anssi Löfman on sairastuvalla parisen viikkoa, joten ainakin yksi tärkeä syömähammas on lauantaina sivussa.

Suurin ratkaisun paikka tuleekin olemaan viimeistelytehokkuus. Kotijoukkueen ei tarvitse antaa montaa maalia eteen, kun tehtävästä koituu lähes ylitsepääsemätön. Yhtä lailla maalivahtipeli on isossa osassa.

Kokoonpanot

SaiPalta varmasti poissa on Anssi Löfman. Antti Aarnion, Pauli Levokarin ja Roberts Jekimovsin tilanteet ovat avoinna. Maalivahtipuolella saattaa tapahtua, kun nuorten MM-kisoissa mukana ollut Richard Ullberg palannee joukkueen vahvuuteen.

Vierasjoukkueen tarkkaa kokoonpanoa on mahdoton ennustaa lauantaille. Bluesin hyökkääjistöön iskenyt loukkaantumissuma tietää Petri Lammassaaren, Teemu Ramstedtin, Mika Hannulan, Tommi Huhtalan, Matti Järvisen ja Joni Töykkälän poissaoloja. Myös puolustajat Mikael Kurki ja Ville Varakas sekä maalivahti Petri Koivisto olivat edellisestä Lukko-ottelusta sivussa. Nuorten MM-kilpailuista saattaa tulla sinipaidoille apuja.

Muuta

Selinillä rajapyykki

SaiPan päävalmentajan tehtävät kuluvan kauden jälkeen jättävällä Ari-Pekka Selinillä tulee lauantain Blues-ottelussa 300 peliä täyteen päävalmentajana.

Selin tuli Lappeenrantaan vuonna 2005 Heikki Mälkiän aisapariksi. Kaudella 2007-2008 Selin nousi ykköseksi Mälkiän jäätyä pois kesken kauden.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kommentit

Loukkaantuneet