Pudotuspelidraamaa

LIIGA / Ennakko
Vääntöä luvassa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät isännöi pudotuspelien puolivälierän ensimmäisessä kohtaamisessa KalPaa. Tiistaisessa otteluinfossa päävalmentaja Karri Kivi oli vaitelias mies. Syy vähäpuheisuuteen kävi silti selville pian.

- Tämä on tätä pudotuspelidraamaa. Ei spekuloida kuka pelaa ja missä, se on niin salaista. Kaikki ovat terveitä, Ässät-luotsi Karri Kivi myhäili.

Jos oli Kivi salamyhkäinen kokoonpanojen suhteen, KalPa ei. Tolppien välissä aloittaa kilpipaidoissa 49 ottelua torjuntaprosentilla 91,86 pelannut Mikko Koskinen. Konkari Jukka Hentunen tekee paluun kokoonpanoon nelosketjussa.

KalPalta katsomossa taas viihdyttävät Antti Kerälä ja Jyri Junnila, kuten myös puolustuksesta Pauli Levokari, Juuso Riikola ja Joni Haverinen. Kuopiolaisten sairastuvan tilanne on hyvällä mallilla, sillä ainoat potilaat ovat maalivahti Juha Toivonen sekä hyökkääjä Jukka Voutilainen, jotka ovat molemmat sivussa kauden loppuun asti.

Vyöryykö Ässät KalPan yli?

Kumpikin joukkue sai runkosarjalleen mukavan päätöksen, kun KalPa otti Bluesista Espoossa 4-2-voiton ja Ässät kuritti TPS:ää voittomaalikilpailussa 2-1 niin ikään vieraissa. Ässien vahvuutena on joukkueen fyysinen ja suoraan maalille pyrkivä pelitapa, mutta riittääkö se pitämään Sakari Salmisen kumppaneineen kurissa?

- Varmaan hivenen erityyliset jengit vastakkain, siellä iso kaukalo. Tasainen pari runkosarjassa, ei sen tasaisemmaksi oikein tulekaan, Kivi luonnehti.

Ässien ja KalPan kohtaamiset ovatkin olleet tasaisia. Kauden neljästä keskinäisestä ottelusta Ässät on voittanut kolme, mutta kaikki jatkoajalla. KalPa taas kampesi ainoan voittonsa varsinaisella peliajalla, joten pisteet ovat joukkueiden välillä tasan 6-6.

Porilaistiimin tehokkuus kulminoituu pitkälti trioon Joel Armia-Mika Niemi-Veli-Matti Savinainen, mutta varsinkin suoraviivaista liikettä on odotettavissa Eero Elolta ja Daniel Brodinilta. Vankan puolustuskaluston takana on ollut vielä yksi muuri, huikeasti runkosarjassa torjunut Antti Raanta. KalPan täytyykin löytää keinot tuon lihamuurin ohittamiseen, jos mielii napsia voittoja sarjasta.

Seuraa Heitä

Michael Ryan #71 |

Laitahyökkääjä

Amerikkalaishyökkääjä iski runkosarjassa mukavat teholukemat 18+18, muttei ollut runkosarjan lopulla täysin oma itsensä. Saako Ryan revittyä itsestään tarvittavat elementit mukaan pudotuspeleihin?

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

KalPan kultakypärällä on mahdollisuus pudottaa kasvattajaseuransa, mutta riittääkö Salmisen taidot yksinään pitämään kuopiolaiset pystyssä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Eero Elo 2 2 4
2.Michael Ryan 2 2 4
3.Veli-Matti Savinainen 1 2 3
4.Shaun Heshka 1 1 2
5.Joel Armia 1 1 2
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 1 4
2.Tommi Miettinen 1 3 4
3.Antti Halonen 1 3 4
4.Ossi Saarinen 1 3 4
5.Adam Masuhr 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle