Täystyrmäys

LIIGA / Raportti
Kuopiolaiset olivat jälleen kerran alakynnessä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ei jättänyt KalPalle mitään mahdollisuuksia, kun se päihitti kuopiolaiset kotikaukalossaan lukemin 5-2. Patapaitojen suurimpana sankarina hääri tehot 1+2 iskenyt Daniel Brodin.

Ässien ja KalPan ottelusarjan kolmas kamppailu käytiin hyvin pitkälti samoissa merkeissä kuin aiemmatkin kohtaamiset. Ottelut ovat periaatteessa tiukkoja, mutta käytännössä ero joukkueiden välillä on selkeä. Ässät on KalPaa edellä pelin jokaisella osa-alueella.

Tällä kertaa KalPan maalivahtipeli ei ollut samalla tasolla kuin aiemmissa kohtaamisisa ja patapaitojen tehokkuus oli aavistuksen parempaa, joten tasoero realisoitui myös tulostaululla. KalPa sinnitteli mukana hetken, mutta lopulta parempi meni menojaan.

- Hieno ilta kaikin puolin. Täysi halli ja sama kaava jatkui kuin aiemmissakin otteluissa. Jokainen pelaaja täytti ruutunsa, ässäluotsi Karri Kivi hykerteli.

Ässien suurin sankari oli Daniel Brodin. Kuopiolaiset eivät saaneet hyökkääjää millään aisoihin. Kolmen tehopisteen lisäksi Brodin aiheutti fyysisyydellään jatkuvan uhan kilpipaidolle.

- Brodin on pelannut loistavalla tasolla jo pitkään. On joukkueen nopein luistelija ja tekee valtavasti töitä. On hieno homma, että myös tulosta tulee, Kivi kiitteli ruotsalaista.

Mikään ei muuttunut

Kamppailun avauserä oli vielä suhteellisen tasainen. Ässillä oli paikkoja useampiinkin osumiin, mutta myös vierasjoukkueella oli tilaisuutensa. KalPa-hyökkääjä Sakari Salmisella oli paikkoja iskeä kiekko ässämaaliin, mutta onnikaan ei ollut entisen ässäpelaajan puolella.

Tauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa. KalPan avausmaaliin syyllinen oli pudotuspelidebyyttinsä tehnyt Patrik Parkkonen, joka menetti kiekon helposti maalin takana. Ässäluotsi Kivi oli kuitenkin tyytyväinen sekä Parkkosen että Jani Honkasen esityksiin.

- Muutama uusi pelaaja tuli mukaan ja molempien suoritukseen olen tyytyväinen. He täyttivät ruutunsa, Kivi kiitteli.

Toinen erä sen sijaan oli jo vahvasti patapaitojen hallintaa. Ässät iski ottelussa ratkaisevat kaksi maalia, minkä myötä kuopiolaiset vaikuttivat luovuttaneelta.

- Kaksijakoinen peli. Ensimmäinen erä oli mielestäni ottelusarjan parasta peliämme. Pelasimme ehjästi ja tasapainoisesti.

- Toisessa erässä taas pokkamme petti. Teimme tyhmiä virheitä ja Ässät pääsi kahden maalin johdossa kolmanteen erään, KalPa-valmentaja Jari Laukkanen mietti.

KalPan kavennus laiha lohtu

Ässät iski heti kolmannen erän alkuminuuteilla jo neljännen osuman, joka näytti katkaisseen lopullisesti kuopiolaisten selkärangan. KalPa nousi kuitenkin vielä kahden maalin päähän ja sai loppuminuuteilla paineen ässäpäätyyn, mutta ei onnistunut enää ohittamaan patavahti Antti Raantaa.

- Kolmas erä oli kosmetiikkaa. Ässät antoi löysää ja pääsimme pelaamaan näyttävää hyökkäyspeliä, Laukkanen murehti.

- Olisi ollut hyvä tietää, että kolmas erä on muodollisuus. Me kyllä pelasimme ihan täysillä, Kivi vastasi naurahtaen.

Sarja on ensimmäisen kerran katkolla ensi viikon maanantaina, kun on KalPan vuoro isännöidä porilaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle