Raanta torjui Ässille toisen voiton

LIIGA / Raportti
Antti Raanta oli ohittamaton.
Kuva © Teemu Soini
Muutokset keskiviikkona Porissa pelattuun otteluun olivat pienet. Intensiivisessä pelissä Ässät oli jälleen niukasti etevämpi ja piti KalPan aisoissa. Ottelu ratkesi jälleen maalivahtipeliin - sekä hyvässä että pahassa.

Ottelu meni melko samalla kaavalla kuin Porissa vuorokautta aiemmin. Tunnetaso oli normaalia runkosarjapeliä korkeammalla, sekä taklauksia jaeltiin puolin ja toisin.

Ässät oli jälleen hallitsevampi osapuoli, porilaisten viisikkopeli oli ihailtavan tiivistä ja maalivahti Antti Raanta oli jälleen voiton takuumies. Ässien ykköskentällinen pyöritti peliä vaihdosta toiseen KalPan kenttäpuoliskolla. Etenkin Joel Armia oli pitelemättömällä päällä ja sai hankittua muutaman jäähynkin.

- Meidän puolelta mentiin kyllä samalla tavalla kuin eilenkin. Valmentajan kannalta on hienoa, kun jokainen mies täyttää oman ruutunsa, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kiitteli.

Ilmainen maali vei Ässät johtoon

KalPa oli pelissä hyvin mukana heti alusta lähtien. Joukkue jäi kuitenkin aseettomaksi kriittisillä hetkillä, kun pelissä olisi pitänyt ottaa kuskin paikka haltuun.

- Oma joukkue oli valmistautunut hyvin peliin tänään, selvästi paremmin kuin eilen. Ensimmäiseen erään oli hyvä sisääntulo, mutta vastustaja sai hivenen halvan maalin erän lopussa. Ehkä se siivitti vastustajan hyvään toiseen erään, KalPa-valmentaja Jari Laukkanen pohti.

Ässien johto-osuma oli tosiaankin KalPa-kentällisen lahja vierasjoukkueelle.

Maalivahti Mikko Koskinen lähti irtokiekkoa vastaan, mutta epäonnistui harvinaisen lahjakkaasti lakaisuyrityksessään. Mika Niemi lirutti kiekon käytännössä tyhjään maaliin Koskisen ihmetellessä tilannetta kymmenisen metriä normaalin työpisteensä ulkopuolella. Avauserää oli jäljellä 19 sekuntia.

Päät painuivat KalPa-aitiossa

Ottelun ratkaisu tuli jo käytännössä toisen erän alussa. Daniel Brodin hyppäsi jäähyaitiosta kentälle ja sai Tommi Taimilta nappisyötön täyteen vauhtiin. Ruotsalaishyökkääjä ei läpiajosta erehtynyt, vaan upotti kiekon yläkulmaan ohi polvilleen pudottautuneen Koskisen.

KalPan selkäranka tuntui nitkahtavan melko välittömästi Brodinin maalin jälkeen, sillä pelistä katosi intensiteetti pahemman kerran. Normaalisti altavastaajan asemassa oleva joukkue yrittää päästä peliin mukaan keinolla millä hyvänsä, mutta Ässät vei edelleen peliä.

Avauserässä kovia kokenut Ville Uusitalo veti kiekon voimalla tolppaan ja erän loppupuolella KalPan maalilla oli hirveä pyöritys, josta kuopiolaiset selvisivät Koskisen torjuntojen ja tuurinkin ansiosta.

Uusitalo oli kahden voimakkaan taklauksen kohteena, sillä sekä Kasperi Kapanen että Janne Kolehmainen vetivät kovat pommit Ässät-kapteeniin. Puolustaja hieman irvisteli tilanteiden jälkeen, mutta pelasi vahvan pelin loppuun asti. Miko Malkamäki joutui jättämään leikin kesken loukkaannuttuaan avauserässä.

- Jouduttiin pelaamaan viidellä pakilla heti alusta lähtien, joten siinä mielessä oli pojilta kova suoritus. Eivät ainakaan peliajasta valittaneet, Kivi naureskeli.

Kuka osaisi ohittaa Raannan?

KalPa sai kiekon kertaalleen maaliin toisessa erässä, mutta maali hylättiin saman tien. Kolehmainen rynni maalille ja kolasi samalla Raannan verkon perukoille. Maaliin sudittu irtokiekko ja hetken aikaa kuulunut maalilaulu olivat kotijoukkueelle laiha lohtu.

Kavennus oli lähellä vielä loppuminuuteilla, mutta Raanta torjui Tommi Miettisen avopaikan ja Adam Masuhrin tulinen veto kimmahti tolpasta kentälle. Maalit jäivät siis tälläkin kertaa kuopiolaisilta haaveeksi ja porilaiset lähtivat kotimatkalle kahden otteluvoiton karkumatkan turvin.

- Olen pääasiassa tyytyväinen joukkueeni peliin, mutta maalintekijän ruutu huutaa vastuunkantajaa, Laukkanen murehti.

Sarja jatkuu lauantaina Porissa, jossa Isonmäen hallin odotetaan olevan täydehkönsorttinen. KalPan kannalta tilanne on jo tukala, sillä maalinteko-ongelmat eivät ainakaan pakkotilanteessa helpotu rentouden avulla. Ässät on todella vahvoilla jo nyt viemään ottelusarjan nimiinsä - etenkin, kun seuraavassa ottelussa tukena on lauantai-illan huumassa hykertelevä kotiyleisö.

» Lähetä palautetta toimitukselle