Elo laukoi Peliitoille harvinaisen voiton Jokipojista

Peliitoilla riitti aihetta juhlaan perjantaina. (Arkistokuva)
Ensimmäiset 55 minuuttia enemmän tai vähemmän niskan päällä ollut Peliitat otti Heinolan illassa Jokipojista Mestiksen runkosarjassa vasta kolmannen voittonsa viimeisen viiden vuoden sisään. Eetu Elo upotti kaaliperhosellaan joukkueiden kolmannessa keskinäisessä jatkoaikaa hallineet joensuulaiset ylitöiden päätteeksi numeroin 3-2.

Edes halvasti syntynyt Jokipoikien 2−2-tasoitus kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätössummeria ei isäntiä kaatanut, vaikka kaikki pelimerkit siihen viittasivatkin. Vieraat hallitsivat jatkoaikaa, mutta sarjassa kahdeksantena oleva sitkeä kotijoukkue kairasi maukkaat kaksi pistettä väkisin.

− Vähän jätettiin saumaa, ja pikkuinen pomppu taas. Harmittava, harmittava ylivoimalla päästetty maali, Peliittojen Marko Tuomainen manasi vieraiden tasoitusta.

− Täytyy sanoa, että pitää olla tyytyväinen siihen, että saatiin edes piste. Viimeisessä erässä oltiin selkeästi jyrän alla tuommoiset 15 minuutia, sitten saatiin tuollainen alivoimamaali, kolmatta paikkaa sarjataulukossa miehittävän Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen puolestaan jutteli pelin oleellisimmista hetkistä.

Päätöserässä Peliittojen omien maalipaikkojen tuhlailuiden jälkeen vieraiden Nico Friman ja Oula Uski pääsivät kaksistaan läpi, ja pelasivat takaiskusta huolimatta erinomaisesti torjuneen Joona Voutilaisen totaalisen solmuun. Kahden maalin takaa-ajoasemasta joukkueensa tasoihin kiskonut Frimanin iski limpun sisään vieden pelin siis jatkoajalle.

Jatkoalla tullut voitto oli Peliitoille varsin oikeutettu. Kuten sanottua, vierailijat hallitsivat kenttätapahtumia oikeastaan ainoan kerran koko illan aikana 2−2-maalinsa jälkeen.

− Peliitat on hyvä joukkue edelleen. Tänään oli vähän kaksijakoinen peli, ensimmäisessä erä me oltiin bussissa, toinen erä pelattiin hyvin, Aaltonen pyöritteli.

Kuten Jokipoikien käskyttäjä totesi, oli vieraiden alku kankea. Jos aiemmin tämän vuoden otteluissa Peliittojen osalta ne ovat olleet vaikeita, niin Heinolassa joukkue tuli jäälle erittäin terävällä jalalla.

Isännät iskivät pikkumustan kahdesti ohi maalivahti Samuel Jukurin ainoastaan vajaan kolmen ja puolen minuutin aikana. Peliittojen täysosumat olivat tulikuuman, ja perjantaina 1+1-pisteet iskeneen Eetu-Ville Arkiomaan, kamppailun puolessa välissä erikoisen, 2+10+20-minuutin jäähyn saaneen Valtteri Parikan sekä Elon käsialaa.

− Oltiin minun mielestä tänään selkeästi parempi joukkue. Vaikeuksia on ollut Jokipoikia vastaan kahdessa edellisessä pelissä vieraissa, hyvä kotijoukkue siellä vastassa. Puhuttiin, että ollaan päästetty vähän liian helpolla ja pyrittiin lataamaan alusta asti, Tuomainen päätti viitaten aiempiin kohtaamisiin, jotka joensuulaiset veivät nimiinsä kotiyleisön edessä.