Sarjajumbo jyräsi sarjakärjen - "Onneksi päästään huomenna uuteen peliin"

RoKin Juhani Tamminen tehoili jälleen, nyt pisteitä kertyi 1+2.
Kuva © Oona Sarajärvi
Selkeässä johdossa sarjaa hallitseva SaPKo jähmettyi RoKin vahvan taisteluilmeen edessä. Rovaniemeläisten tahtipuikkoa heilutti koko joukkue tiiviillä kolmella ketjulla maalivahti Toni Eskelisen kruunatessa menon hienolla pelillään.

Ottelusta odotettiin sarjakärki SaPKon hallintaa RoKin pyristellessä vastaan. Kotijoukkue näytti, että taistelee täysillä jokaisesta pisteestä ja voitosta.

− RoKi pelasi erittäin nälkäisesti koko ottelun ja heistä oikein huokui, että ovat päättäneet tapella henkeen ja vereen päästäkseen pudotuspeliviivoille, totesi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

− Seitsemän maalia SaPKon tasoista joukkuetta vastaan ei ole arkipäivää meille. Olen todella ylpeä jätkistä, tuumasi RoKin Petteri Hirvonen tyytyväisenä.

Perjantai-illan ottelu sai salamalähdön, kun vierasjoukkue SaPKo iski ensimmäisen maalinsa alle minuutissa. SaPKon Jonatan Tanus haistoi hyvin RoKin Samu Paajasen syöttöaikeen napaten kiekon vauhdista mukaansa Toni Eskelisen vartioimalle maalille ja napautti kumen längistä sisään.

Rovaniemeläiset eivät tilanteesta hätkähtäneet vaan tasoittivat maalitykki Olli-Matti Järvelän maalilla alle kaksi minuuttia savonlinnalaisten maalista. Tämän jälkeen väännettiin pelivälineestä, ja jälleen SaPKo pääsi oman pään syötönkatkosta maalintekoon. Tällä kertaa asialla oli Toni Hentonen.

Hetken hurma katkesi kuin kanan lento

Toisen maalin jälkeen SaPKo lisäsi painetta saaden RoKin puolustuspelin sekaisin. RoKin vastahyökkäykset toivat ylivoiman kotijoukkueelle, mutta savonlinnalaiset pelasivat hyvää alivoimaa katkoen jatkuvasti.

Hetken vieraat ottivat peliä haltuun, mutta jälleen RoKin Järvelä taiturimaisesti harhautti itsensä vapaaksi laukomaan kiekon maalin perille. Alle minuutti tästä kapteeni Teemu Korpela tuli vauhdilla vasenta laitaa hyökkäysalueelle ja kurvasi maalille vieden isännät 3-2-johtoon. Tämä oli SaPKon Joonas Toivoselle tarpeeksi ja Juhana Aho luisteli maalille.

− Me tiedettiin ja oltiin valmiita siihen, että RoKi tulee taistelemaan. Tuntuu kuitenkin, että tuudittauduttiin sen ensimmäisen maalin jälkeen, että kyllä tämä tästä lähtee rullaamaan, pohti Räsänen omiensa esitystä.

Toiseen erään tultiin samalla hyvällä vauhdilla joukkueiden hakiessa pelin hallintaa. Samoin kuin ensimmäisessä erässä kumpikaan ei saanut täysin peliä hallintaansa vaan peli kulki päästä toiseen. Molemmat sai rakennettua muutamia paikkoja, joista vaarallisin oli kotijoukkueen Daniel Vozenilekin vanhanaikaisen yritys.

− Nyt uskallettiin alkaa pelaamaan oikein tosissaan ja ne muutamat maalit olivat vapauttavia. Ensin mietittiin liikaa ja varottiin, mutta sitten kun lähti rullaamaan, niin olihan sitä hieno katsoa, Hirvonen mietti.

Ottelun puolen välin jälkeen apinan karistaneen Juhani Tammisen tulinen kuti upposi ohi Ahon. Tästä rovaniemeläiset saivat uuden vaihteen päälle sekoittaen savonlinnalaisten puolustuspelin, jonka seurauksena maalintaushyörinästä molemmilta lähti pelaaja istunnolle.

Jyrätyksi tuleminen ei estänyt maalisyöttöä eikä maalia

Neljällä neljää vastaan oli juuri päässyt vauhtiin, kun SaPKon Teemu Lämsä taklasi rumasti Jussi Pelto-Arvoa päähän. Seurauksena oli ulosajo ja RoKille ylivoima erän loppuun saakka. Ennen taklausta Pelto-Arvo oli ehtinyt toimittaa kiekon juuri ajoissa otteluun Kokkolasta junalla saapuneelle Miika Huhtaselle, joka kiitti viemällä RoKin jo 5-2-johtoon.

− Huhtanenkin tuli hienosti mukaan peliin ja teki heti maalin, vaikka ehti vain viisi minuuttia lämmitellä ennen ottelua, kehui Hirvonen.

SaPKon hyvästä alivoimasta huolimatta RoKi sai ylivoiman pyörimään ja lopulta Olli-Aleksi Pietilän kova veto löysi tiensä maalin perälle. Loppuerän SaPKo pelasi vahvaa alivoimaa kärkimiesten karvatessa ylhäällä ja estäen RoKin hyökkäyksen rakentelut.

Viimeiseen erään näytti, että vauhti rauhoittui ja kotijoukkue pelasi enemmän johtoasemaa kuin haki lisämaaleja. Vierasjoukkueen peli ei ottanut tuulta alleen vaan hyökkäykset tyssäsivät jatkuvasti RoKin syötönkatkoihin ja karvauspeliin.

− Noin paljon jos häviää kamppailuja ja irtokiekkoja, niin ei ole mitään jakoa voittaa peliä, myönsi Räsänen.

SaPKo sai lopulta viisi minuuttia erän lopusta pyörityksen päälle. Kavennusmaalin teki hyvin ottelun läpi pelannut Juuso Forsström. Lopulta vieraat hakivat lisää maaleja ilman maalivahtia, mutta leikki loppui lyhyeen, kun aiemmin telottu Pelto-Arvo kiskaisi omasta päästä tyhjiin kaunistellen näin voiton RoKille lukemin 7-3.

− Teemana illan otteluun oli, että perjantainakin saa voittaa ja nyt voitettiin, kertoi Hirvonen.

− Onneksi päästään huomenna uuteen peliin, ettei jäädä tähän makaamaan, päätti Räsänen.

Lauantaiksi SaPKo matkaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. RoKi pelaa puolestaan seuraavan kerran keskiviikkona, kun KeuPa HT vierailee Rovaniemellä.