Kiekko-Vantaa isännöi sarjatyvestä löytyvää Hokkia

MESTIS / Ennakko
Nico Nurmikanta kantaa paljon vastuuta niin ylivoimalla kuin tasaviisikoin.
Perjantaina Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki. Edelliset kaksi keskinäistä ottelua ovat ratkenneet vantaalaisten voittoihin 3-2 ja 2-1.

Kiekko-Vantaa haastaa perjantaina kotiluolassaan Kajaanin Hokin. Runkosarjassa keskikastiin lukeutuvat lohipaidat lähtevät voittamaan jo kolmannen kerran kauden aikana kajaanilaisryhmän, kun kaksi ensimmäistä ottelua on päättynyt vantaalaisten eduksi. Ensimmäinen 3-2 jatkoerässä ja toinen 2-1.

Kiekko-Vantaa on hävinnyt viimeiset kaksi vierasottelua, mutta on kotiluolassaan lähes pitelemätön. Lohipaidat ovat hävinneet kotonaan edellisen kerran lokakuun lopussa Jokipoikia vastaan 1-4.

Hokin lähihistoria on huomattavasti tasaisempi, kun voittoja on seurannut tappio jo pitemmän aikaa. Hokki on runkosarjassa sijalla 11, ja matka pudotuspelisijaan tulee olemaan takkuinen, vaikka joukkue lähtikin yhtenä suosikkina kauteen.

Kiekko-Vantaalla hyvää taistelua

Kiekko-Vantaa kärsi lauantaina vierastappion SaPKolle kevyesti lukemin 7-2. Joukkue taisteli, mutta savonlinnalaiset tekivät paikoista maalit, eikä vantaalaisilla ollut paljoakaan mahdollisuuksia.

Kiekko-Vantaan puolustus on petrannut viime peleissä. Lohipaidat pystyivät tukkimaan vastustajan hyökkäykset jo ennen punaviivaa. Oma taktiikka kuitenkin petti, sillä vantaalaiset laukoivat maalia kohti toisessa erässä vain pari kertaa. SaPKon pörssihirmu Jonatan Tanus teki pisteet 2+1.

Kiekko-Vantaan peli on ollut parempaa kuin vuosi sitten tähän aikaan. Keskikasti on kuitenkin tasainen, ja jokaisen kierroksen myötä tapahtuu muutoksia niin ylös- kuin alaspäinkin.

Kiekko-Vantaan maalivahtitilanne on muuttunut. Oman joukkueen kasvatti Aaro Peltonen on ottanut ykkösmaalivahdin pestin, kun Jani Kautolla on takanaan muutama suurilukuinen tappio.

Hokki teki keskiviikkona typeriä virheitä

Hokki pelasi lauantaina hyvän pelin EU:ta vastaan, mutta keskiviikkona peli oli aivan toisenlainen. Espoolaisia vastaan Hokki pelasi hyvää fyysistä peliä ja miehiä ajettiin maalille, kuten pitääkin. 

Hokki teki keskiviikkona tappiopelissä RoKia vastaan typeriä puolustuspään virheitä. Joukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen piti sitä merkittävänä, että kajaanilaiset käytännössä lopettivat pelaamisen kolmannessa erässä, kun peli oli tuloksellisesti jo pelattu.

Kiekko-Vantaata vastaan Hokki tarvitsee fyysistä peli-ilmettä ja parempaa viimeistelyä, mikä on ollut Hokille vaikeahkoa. RoKi-ottelusta tuli Jobin postia, kun Joni Piipponen loukkaantui taklaustilanteessa.

− Toinen erä oli meidän erämme, taisi olla kaksi maalipaikkaa, joista molemmista RoKi kiekon maaliin ujutti. Kova erä siinä hetkessä, tiesimme itsekin, että pelasimme hyvän erän, ja silti tulostaululla 1-3, kertoi Laukkanen keskiviikkona.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaan ja Hokin ottelusta tullee tasainen, kun vantaalaiset lähtevät vahvistamaan keskikastin sijoitustaan. Hokille sarjapisteet ovat elintärkeitä, sillä joukkue on kaukana pudotuspeliviivasta.

Ottelun käännekohdaksi muodostunee se, saavatko lohipaidat aikaan nopeita hyökkäyksiä, vai tukkivatko kajaanilaiset keskialueen. 

Seuraa Heitä

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Ykkösvitjan sentteri on hyvässä pistevauhdissa. Jatkuvatko hyvät esitykset myös perjantaina?

Samuli Tanhua #58 |

Puolustaja

Fyysinen peruspakki teki uransa ensimmäisen Mestis-maalin RoKin verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle