IPK koettaa kääntää kurssiaan seuraavaksi Espoo Unitedin kustannuksella

MESTIS / Ennakko
IPK tarvitsee onnistumisia, mikäli se haluaa kaataa nousukuntoisen Espoo Unitedin.
Kuva © Petteri Äikäs
Iisalmen Peli-Karhut jatkaa valitettavan tutulla tehottomuuden tiellä. Espoo United on sitä vastoin löytänyt viime aikoina uuden vaihteen peliinsä ja pudotuspelit siintävät jo espoolaisten silmissä. IPK:lla on kotonaan perjantaina kova homma laittaessaan kapuloita EU:n rattaisiin.

Peli-Karhuilla on takana synkkä jakso. Keskiviikkona voittoa jo tarjottiin hopealautasella, mutta lopulta Peliitat vei pelin jatkoajalle loppuhetkien osumalla ja rynni sitä kautta voittolaukauskisan voittoon.

Kuten väsymiseen asti on jo toistettu, on IPK:lla pelissään moni palanen kohdillaan. Maalintekeminen mättää kuitenkin edelleen, ja siksi joukkue painii tosissaan karsintapeikkoa vastaan. Varsinkin Roberts Locans, Aatu Hämäläinen, Adam Zboril ja Juha Virtanen ovat pelaajia, joiden maalisaldon moni odotti näyttävän tässä vaiheessa kautta paljon komeampia lukemia.

IPK:n yksi ase voi olla neloskentässä. Keskiviikkona IPK:n yksi pirtein osa-alue oli Joni Riiholan johtama nelonen, jonka laidoilla Eetu Patronen ja Jevgeni Fofanov aiheuttivat energisyydellään suuria vaikeuksia Peliittojen puolustukselle. Valitettavasti myöskään heidän työnsä ei näkynyt valotaululla.

Summanen ravisteli talviunesta

Espoo United on sitä vastoin pikkuhiljaa noussut alkukauden alhostaan, jolloin uusi Mestis-tulokas löytyi nolosti jopa sarjan hänniltä. Raimo Summasen valmennustiimiin liittymisen jälkeen tahti on vain kiihtynyt ja nyt joukkue seilaa kuuden ottelun pisteputkessa. Otteluista neljä joukkue on pystynyt voittamaan ja kaksi se on hävinnyt jatkoilla.

Alkukauteen verrattuna EU:n peli on parantunut monella osa-alueella. Pelikuri on parantunut, eikä joukkue istu enää turhia jäähyjä. Kun samaan aikaan myös oma ylivoimapeli on alkanut tuottaa entistä parempaa tulosta, ei ole ihme, että sarjataulukossa joukkueita alkaa tulla selkäedellä vastaan.

Pienenä kauneusvirheenä viime aikojen suoritukseen tekee keskiviikon JYP-Akatemia-peli. Vaikka siitä kirjattiin espoolaisille 4-3-voitto, pääsivät jyväskyläläiset turhan helposti 0-3-tilanteesta takaisin peliin mukaan. Erityisesti oman maalin edessä ei oltu valmiina, sillä JYP-Akatemia iski maalinsa aivan maalin edestä.

Tehokkuus ratkaisee

Perjantai-illan ottelun voittaja olisi pelkän kuntopuntarin perusteella helppo julistaa. IPK ei ole juuri pisteillä juhlinut, mutta otteet ovat tuloksiin nähden olleet jotain paljon parempaa.

Voidaan ajatella että, mikäli karhulauma onnistuu avaamaan maalihanansa luomistaan paikoista ja samalla vieraiden pisterohmut Janne Kivilahden johdolla saadaan pidettyä aisoissa, on kotijoukkueella aito mahdollisuus voittoon aivan omalla pelillä. Mutta jos viimeistely on yhä yhtä pahasti ikiroudassa kuin keskiviikkona, nähdään Kankaan montun näyttämöllä jälleen yksi kotiyleisön kannalta varsin mollivoittoinen näytelmä.

Seuraa Heitä

Eetu Patronen #40 |

Hyökkääjä

Iisalmelaiskasvatti on pelannut kauden varsin vaihtelevasti, mikä on näkynyt myös jääajassa. Keskiviikkona miehellä oli hyvä ilme jäällä ja hän uskalsi haastaa todenteolla Peliitat-pakkeja. Samalla peli-ilmeellä jatkaessa nuorukaisen peliaika ei ole ainakaan vähenemässä.

Jiri Veistola #39 | Espoo United

Laitahyökkääjä

Veistola alkaa syttyä muun joukkueen myötä. Keskiviikkona mies nakutti kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle