HIFK nöyryytti Kerhoa viime minuuteilla − Arvonen räksytti pelaajilleen

HIFK:n viimeisten minuuttien vyörytys oli liikaa HPK:lle
HPK karkasi ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon, mutta ei onnistunut säilyttämään sitä loppuun asti. HIFK on pelannut viimeiset erät vahvasti, ja niin se teki nytkin. Yohann Auvitu oli lopulta ottelun ratkaisija kahdella maalillaan.

Ensimmäinen erä alkoi sekavissa tunnelmissa, molempien joukkueiden pelin alku oli hermostunutta. Ennen ensimmäisen erän puoliväliä HPK:n Tuomas Vänttinen meni kärsimään jäähyä, jonka sai pidettyään Juuso Puustista liian kauan jään pinnassa.

HIFK ei saanut käytettyä ylivoimatilaisuutta hyväkseen, mutta Kerhon Juha Koivisto pääsi karkaamaan alivoimahyökkäykseen ja kokeilemaan Kevin Lankisen reaktioita. Torjunnan jälkeen kiekko lipui suojien alta, ja Otto Paajanen pääsi kopauttamaan kiekon maaliin.

Peli aaltoili pitkään päästä toiseen joukkueiden saamatta hyviä maalintekopaikkoja. Uhrautumista nähtiin vetojen blokkausten muodossa. Erän lopussa HPK pääsi hyökkäämään neljällä kahta vastaan. Jyri Niemi onnistui maalinteossa, Zach Hamill ja Joonas Vihko saivat syöttöpisteet.

Ensimmäisen erän tilanteet hämmensivät HIFK-luotsi Antti Törmäsen.

− Tultiin paikkaan, missä ei olla voitettu vähään aikaan. Saatiin ensimmäiseen erään hyvä meininki. Sitten huomattiin, että ollaan erän jälkeen kahden maalin takaa-ajoasemassa. Meidän paras erä kuitenkin kaikkinensa.

HIFK sai toisessa erässä tilaisuuden kääntää pelin kulku

HPK otti kaksi jäähyä samaan aikaan. Joonas Vihko estämisestä, ja samaan aikaan Kerho sai joukkuerangaistuksen, kun sillä oli liikaa pelaajia kentällä.

HIFK pääsi pyörittämään kiekkoa vapaasti Kerhon puolustuskolmikon ympärillä, Juuse Saros sai kuitenkin torjuttua joka vedon. Kahden miehen ylivoimalla pelit monesti ratkaistaan tai ainakin sillä päästään maalin makuun, ei kuitenkaan tällä kertaa.

− Toisen erän HPK aloitti hyvin ja sitten me päästiin peliin mukaan. Sitten heikko kahden miehen ylivoima eikä saatu maalia aikaan, oli Törmäsen arvio toisesta erästä.

HPK sai parhaan tilanteensa, kun kiekko saatiin syötettyä Jesse Saariselle takatolpalle. Syöttö oli kuitenkin vielä perille saapuessaan kaksikymmentä senttiä jäästä irti, eikä pesäpallolyönti osunut kohteeseensa.

Ottelussa ei hetkeen nähty laadukkaita maalipaikkoja, kunnes viisi minuuttia ennen loppua alkoi HIFK vyörytys. Ensin Teemu Ramstedt pääsi lyömään avoimesta paikasta tolpasta kimmonneen kiekon maaliin.

Tämän jälkeen alkoi Yohann Auvitun siniviiva-show. Auvitu lähetti roiskaisun siniviivalta maalia kohti, ja kiekko löysi tiensä Saroksen selän taakse. Vain kaksi minuuttia myöhemmin saman miehen siniviivalaukaus meni Saroksen patjojen alta maaliin. Peli oli taputeltu.

− Kolmas erä ei ollut meiltä hyvä pelillisesti, sitten yllättäen alkoi tulla onnistumisia. Tottakai olen erittäin iloinen kolmesta pisteestä, Törmänen summasi kolmannen erän.

Pasi Arvonen antoi sapiskaa omilleen

− Hyvää taistelua 55 minuuttia. Heti kun kaveri sai yhden maalin, niin selkäranka katkesi. Julmettuja virheitä ja sen jälkeen tyhmiä virheitä. Sitten oltiin jo tasoissa, lopulta 3-2 turpaan.

− Osa pelaajista voisi alkaa pikkuhiljaa tulemaan tänne lehdistötilaisuuksiin selittelemään virheitä, mitä ne tekee päivästä toiseen. Haaveillaan jostain ihan muusta kuin joukkueen eteen pelaamisesta. Anteeksiantamaton viimeinen viisi minuuttia, kommentoi pettynyt Arvonen.