Kuuden erän verran kiekkoa Kupittaalla

Peliitat veivät keskiviikkoillan ottelun pitkän väännön jälkeen.
Keskiviikkoiltana Kupittaalla väännettiin pitkään ja hartaasti, kun TUTO ja Peliitat kohtasivat välierien ensimmäisessä kamppailussa. Joukkueiden tasaisuus vei pelin aina kolmannelle jatkoerälle asti. Lopulta peli päättyi heinolalaisten hyväksi 3-4-lukemin.

Ensimmäinen erä pelattiin pääasiassa kotijoukkueen ehdoilla. Hermostuneesta alusta huolimatta peli pyöri kiitettävästi Peliittojen maalin ympäristössä. Vierasjoukkueen vahva puolustuspeli piti kuitenkin kiekon poissa maalista, eikä TUTO monesta yrityksestä huolimatta päässyt siirtymään johtoon.

- Ensimmäinen erä oli meiltä huono, mutta toiseen saimme parannettua. Peli oli puolustustaistelua ja olimme sitkeitä, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi lehdistötilaisuudessa.

- Tämä on sotaa millimetreistä ja tänään ne millimetrit olivat vastustajan puolella, kommentoi puolestaan Juhani Tamminen.

Edes heti erän alkuun saatu ylivoima ei auttanut turkulaisia. Peliittojen Ville-Veikko Väkeväisen istuessa kaksiminuuttistaan TUTOlla olisi ollut mahdollisuus siirtyä 1-0-johtoon, mutta Peliittojen puolustus jatkoi varmoin ottein.

Reilut neljä minuuttia myöhemmin ylivoimamahdollisuus tarjoutui Peliitoille, joka hyödynsi oman tilaisuutensa turkulaisia paremmin: Arttu Niskakangas ehti istua rangaistustaan reilun minuutin verran, kun Peliittojen Mikko Tarkiainen iski kiekon maaliin kultakypärä Jani Keinäsen ja Joni Kainulaisen syötöistä.

Vieraiden avausmaali ei kuitenkaan häirinnyt kotijoukkueen peliä. Erän loppua kohden TUTO rynnisti vieraiden maalille kahta kauheammin luoden joukon hyviä maalipaikkoja. Lähimmäksi osui Teemu Aarnio, joka sai mahdollisuuden harhauttaa läpi erän muurin lailla maalillaan torjuneen Joonas Kuuselan, mutta heinolalaismaalivahti oli hereillä oikealla hetkellä.

Ja ykkösketju ei kun maalaa

Toisen erän alussa Peliitat lähti peliin hallitsevana osapuolena. Heinolalaiset olivat selvästi saapuneet Turkuun voittamaan ja raivoisat hyökkäykset pitivät turkulaiset kiireisenä.

Peliitat otti heti erän alkuun jo kahden maalin etumatkan kotijoukkueeseen, kun Ville-Veikko Väkeväinen onnistui murtamaan Tommi Virtasen taian jo toistamiseen illan aikana. Välittömästi tämän jälkeen Juhani Tamminen näki parhaaksi ottaa aikalisän ja tutulla tavallaan päävalmentaja herätteli omiaan hyvin tunnepitoisesti.

Tammisen aikalisä kannatti jälleen, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin läpi illan vakuuttavasti esiintynyt Derek Famulare sai tuttujen ketjukavereiden Antti Virtasen ja Ville-Vesa Vainiolan avuin kavennettua pelin tilanteeseen 2-1.

TUTO ei jättänyt hyvin alkanutta nousuaan kuitenkaan yhteen maaliin, sillä vain kaksikymmentä sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Peliittojen maalissa. Tasoitusmaalista vastasi turkulaisten nelosketju Markus Mäkisen maalattua Teemu Aarnion ja Anrei Hakulisen syötöistä.

- Oli raastava peli, eikä missään nimessä kovin kaunista ainakaan meidän osalta. Toisaalta hommamme ei olekaan viihdyttää, Karjalainen luonnehti omienasa suoriutumista.

Ensimmäisessä erässä esimerkillisesti torjuneen Peliitat-vahti Joonas Kuuselan varmat otteet katosivat viimeistään siinä vaiheessa, kun TUTOn ykkösketju onnistui iskemään taululle lukemat 3-2. Derek Famulare iski samalla illan toisen täysosumansa.

Ratkaisua hakemaan

Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 3-2-johdossa, joka kuitenkin muuttui takaisin tasatilanteeksi aivan erän alussa. Peliittojen kakkosketju pääsi parrasvaloihin, kun Sami Holappa vei pelin tasoihin Ville-Matti Koposen ja Risto Mattilan avustamana.

Tasatilanteessa peliä väännettiin ahkeraan molemmissa päädyissä. Kotijoukkue oli hivenen niskan päällä erän loppuun saakka, mutta tasoitusmaalista piristynyt Peliitat ei antanut TUTOlle periksi.

Viimeisen viiden minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia voittoon. Peliittojen Henri Manninen pääsi kotijoukkueelta karkuun ja nokikkain Tommi Virtasen kanssa. Myös TUTOn Samu Pitkänen oli lähellä lopettaa illan varsinaisella peliajalla, mutta hyökkääjän ratkaisuyritys sujahti ohi Peliittojen maalin.

Varsinaisen peliajan jälkeen siirryttiin pelaamaan jatkoeriä, joita Kupittaan iltaan mahtui kaksi täyttä ja yksi vajaa. Ensimmäisellä jatkoerässä peli pyöri lähes täysin Peliittojen päädyssä, mutta ratkaiseva maali jäi näkemättä. Toisella jatkoerässä väsymys näkyi molemmista joukkueista. Ensimmäiseen jatkoerään verrattuna toinen tarjosi kuitenkin myös Peliittojen hyökkäyksiä. Peli ratkesi lopulta kolmannella jatkoerällä Peliittojen 3-4-ylivoimamaaliin, jonka pääsi iskemään Jani Keinänen.

- Jatkoerät olivat perinteistä taistelua. Kyllä me sitkeästi puolustimme, Karjalainen kommentoi pitkäksi venähtänyttä peliä.

- Yksi taistelu hävittiin, mutta ei koko sotaa. Taistelu jatkuu, Tamminen lausahti lyhyeeksi jääneessä lehdistötilaisuudessa.

TUTO ja Peliitat kohtaavat uudelleen perjantaina, kun ottelusarjan toinen peli nähdään Heinolassa.