Goljat haki kotietunsa takaisin

TUTO oli millimetreillä kotijoukkuetta parempi.
Mestiksen Daavid vastaan Goljat taisteluparin toinen osaottelu päättyi Goljatin roolin ottaneen TUTO Hockeyn voittoon. Selvistä ennakkoasetelmista huolimatta oli taistelu jälleen tasainen. 60-minuuttisen jälkeen vieralijat matkasivat takaisin Turkuun 4-2-voitto mukanaan. Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1.

Heinolassa pelattu puolivälierän toinen ottelu 1193 katsojan edessä oli kenttätapahtumiltaan huomattavasti tasaisempi kuin keskiviikon maratonotteluksi venynyt ottelu Turussa. Tällä kertaa paremmin paikkansa onnistui hyödyntämään TUTO

Ottelun avauserä oli hieman jopa Peliittojen hallussa. Vierailija näytti olevan yllättävästi väsyneemmällä jalalla liikenteessä. Tällä kertaa Peliitat ei tyytynyt valumaan pelkästään puolustusasemiin, vaan uskalsi hyökätä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Parasta antia tarjoili heinolalaisten neloskentällinen Jesse Peltonen – Jukka Sompi – Niklas Westerlund, joka pyöritti välillä näyttävästi TUTOn tähtipelaajia. Molemmissa päissä puolustuspeli maalin edustoilla oli kuitenkin tiukkaa, eikä maalipaikoilla päästy herkuttelemaan. Paras paikka oli Jani Keinäsen ja Joni Kainulaisen järjestämä Peliittojen 2-1-hyökkäys, joka päättyi kuitenkin TUTO-vahti Tommi Virtasen komeaan venytykseen.

Maalihanat auki toisessa erässä

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun puolivälin taittumisen jälkeen. Vierasjoukkue meni hieman yllättäen johtoon Lauri Kärmeniemen osumalla. Tilanne käynnistyi TUTOn nopeasta vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä.

Peliittojen hyökkääjät eivät ehtineet valua tarpeeksi alas, kun Aki Keinänen pelasi kiekon kulmasta siniviivaa kohti odottaneelle Kärmeniemelle, jonka laukaus yllätti kotijoukkueen maalilla torjuneen Joonas Kuuselan, joka ei ehtinyt syystä tai toisesta valmistautua torjuntaan kunnolla.

Peliitat tuli ylivoimalla tasoihin nelisen minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Topi Kettunen ehti hetken huudattaa tuvantäyteistä heinolalaisyleisöä ennen kuin kiekko oli seuraavassa vaihdossa jälleen Kuuselan selän takana. Heinolalaisyleisölle takavuosilta tuttu puolustaja, Marlo Koponen ampui kiekon siniviivalta ja veto yllätti ruuhkan takana seisseen Kuuselan.

Aurinkokuninkaan aikalisä toimi taas

Peliitat sai kolmanteen erään unelmalähdön, kun Moses Mustonen survoi pelivälineen väen väkisin maalin kulmalta ohi Virtasen. Tässä vaiheessa turkulaisten valmentaja Juhani Tamminen veti esiin käyttämättömän aikalisäkorttinsa, jolla oli jälleen maaginen vaikutus pelin kulkuun.

Tammisen taikasanat saivat valkopaidat puskemaan vimmalla heinolalaispuolustukseen, joka oli koko ajan askeleen jäljessä. Joni Kainulainen joutui ottamaan pakkotilanteessa jäähyn, kun TUTOn pelaaja oli laukomassa kiekkoa tyhjään maaliin.

Kainulaisen ratkaisu kuitenkin vain viivytti lopullista ratkaisua, sillä ylivoimalla Arttu Niskakangas tälläsi 2-3 voittomaalin todella komean kuvion päätteeksi. Antti Virtanen tarjoili laidasta kiekon nopealla syötöllä maalin eteen, jonne Niskakangas syöksyi kuin tyhjästä vauhdilla ja nappasi kiekon suoraan syötöstä Kuuselan längistä maaliin. Maali oli kiistämättä Heinolassa tämän Mestis-kauden hienoimpia.

Tästä Peliitat ei enää toipunut. Jalka alkoi painaa selvästi, eivätkä rahkeet enää yksinkertaisesti riittäneet. Loukkaantuneena kolmannen erän väliin jättäneen kultakypärä Jani Keinäsen poissaolo ei ainakaan helpottanut takaa-ajoa. Keinänen sai ensimmäisessä erässä iskun korkeasta mailasta kasvoihinsa. Vamma äityi ottelun tiimellyksessä sen verran pahaksi, että konkari joutui jättämään kolmannen erän väliin.

TUTO laittoi sandwichin pakettiin lopullisesti Antti Virtasen tyhjiin laittaman 2-4 maalin myötä puolisentoista minuuttia ennen ottelun loppua. Tilannetta edelsi Peliittojen hyvä mylläkkä turkulaisten kenttäpuoliskolla. Peliittojen Sami Holappaa otettiin laidassa varsin kovakouraisesti, mutta jäähyä tästä ei tullut ja kiekko päätyi lopulta vierasjoukkueen hyppysiin ja pian heinolalaismaaliin.

Kaikkiaan ottelu tarjosi varsin runsaslukuiselle yleisölle jännittävän ja tasaisen playoff-taistelun. Hulppeasta yleisömäärästä huolimatta oli tunnelma hallissa sambakarnevaalimaisen menon sijaan melko jännittynyt. Siinä missä kotijoukkueen pelaajat eivät puristaneet mailoja, puristettiin katsomossa penkkejä senkin edestä.

Voitto kotiin ja mamman viereen köllimään

– Kiitän Peliittoja jälleen erittäin hyvästä pelistä. Sanoin keskiviikkona, että Mestis on sotaa millimetreistä. Keskiviikkona ne oli Peliittojen puolella Turussa ja tänään meidän puolella. Sanoin veljille, että me ollaan ansaittu kotietu, tänään tullaan ja hankitaan se takaisin. Sitten lähdetään mamman luokse ja minun tapauksessani oman mamman, tarinoi Tamminen.

– Tasainen peli. Ensinnäkin täytyy sanoa, että oli hieno jääkiekkopeli kun oli katsojia ja tunnelmaa. Pyrittiin sellainen työjälki jättämään, että tulevat jatkossakin tänne. Maalipaikkoja oli meillä ihan riittävästi. Pienet on marginaalit. Ei saatu niistä paikoista maaleja. Huomenna uusi yritys sitten Turussa, kommentoi ottelua kotijoukkueen päävalmentaja Petri Karjalainen.

Otteluvoitot ovat tilanteessa 1-1 ja ottelusarjan seuraava koitos on lauantaina Kupittaalla. Peliitoilla olisi ollut perjantaina erinomainen mahdollisuus laittaa ennakkosuosikki TUTO ahtaalle. Lauantain peli tulee olemaan väsyneelle heinolalaisjoukkueelle todella haastava.