SaPKo mursi kirouksensa JYP-Akatemiaa vastaan

MESTIS / Raportti
Paavo Ylipaino tuuletti railakkaasti laukomaansa avausmaalia.
Kuva © Antti Varonen
Mestis palasi keskiviikon kierroksella tositoimiin maajoukkuetauon päätyttyä. Lähtökohdat SaPKon ja JYP-Akatemian väliseen otteluun olivat varsin tutut aiemmista kohtaamisista. SaPKon edellistä voittoa Akatemiasta sai hakea niinkin kaukaa kuin helmikuulta 2012, joten kotijoukkueen illan tavoite ei jäänyt epäselväksi.

Maajoukkuetauko teki hyvää ainakin kotijoukkue SaPKolle, sillä pässipaidat olivat heti alusta lähtien pirteällä jalalla liikkeellä. Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli varsin tasaväkistä tilanteiden luontia sekä JYP-Akatemialta että SaPKolta. Joukkueet pyrkivät maltilla rakentamaan peliään.

SaPKo otti kuskin paikan erän puolessa välissä, kun Anssi Köykkä-Luopa toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti juuri sopivasti B-pisteiden väliin purjehtineelle Paavo Ylipainolle. Tarkka laukaus painui verkkoon ohi Sami Rajaniemen kilpipuolen.

SaPKon vahva ote säilyi aina erän loppuun asti ja JYP-Akatemia joutui puolustuskannalle. Mikko Nuutinen osui kahdesti maalikehikoiden väliin. Ensin ylivoimalla komean kuvion päätteeksi ja vajaa neljä minuuttia myöhemmin Rajaniemen sylkemästä irtokiekosta. 

Vierasjoukkueen tähtihetket toisessa erässä

JYP-Akatemia tuli mollivoittoisen ensimmäisen erän jälkeen sisuuntuneena jäälle. Joukkue suoraviivaisti ratkaisujaan hyökkäysalueella ja loi sitä kautta vaarallisia tilanteita Petteri Similän vartioimalle maalille. Ansaittu palkinto tuli, kun Juuso Pulli kiersi SaPKon maalin ja sivalsi kiekon tyhjään rysään Similän kompuroidessa.

Maalin jälkeinen vaihto ei JYP-Akatemialta ollut kuitenkaan toivoa herättävä, sillä jäähyaition ovi avautui jäähyn merkiksi. SaPKon ylivoima oli kuitenkin täynnä paniikkia. Kiekko poltti lavassa, ja oma maali oli useasti enemmän kuin lähellä.

Janne Sinkkonen reagoi välittömästi aikalisällä ja kokosi joukkueen yhteen. Rauhallisuus palasi pelaajien otteisiin, ja hetkeä myöhemmin Kristian Kangas iski ottelun viimeiseksi jääneen osuman.

Kurinalaisuus SaPKon valttikorttina

Kolmas erä kruunasi kotijoukkueen kauden parhaimman pelin. SaPKo pelasi erittäin kurinalaisesti toteuttaen pelisuunnitelmaansa. JYP-Akatemia ei päässyt enää iskuetäisyydelle, sillä savonlinnalaiset jäähdyttivät peliä menettämättä kuitenkaan kontrolliaan. Kirous murtui vihdoin ja arvokkaat kolme pistettä jäivät Savonlinnaan.

Päävalmentaja Sinkkonen oli syystä tyytyväinen suojattiensa panokseen, mutta kritisoi myös voimakkaasti tuomitoimintaa.

− Joukkue pelasi tänään erinomaisesti tuon kolmannen erän. Mielestäni olimme muutenkin selkeästi parempi joukkue. Mutta se minun on sanottava, että olen äärettömän, äärettömän pettynyt tämän hetken ja tämän kauden tuomaritoimintaan. Puhutaan kunnioituksesta, mutta valitettavasti se ei välity meidän valmentajien sekä katsojien suuntaan. 

− Emme olleet ottelun alussa hetkessä mukana. Toisessa erässä olimme kuitenkin oikeissa asioissa kiinni. Voitimme aloituksia, kamppailuja ja kiekkoja. Kolmanteen erään rutistimme vielä viimeisetkin pisarat, mutta SaPKo oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, JYP-Akatemian Jukka Ahvenjärvi totesi ottelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle