Tutut kilpakumppanit, tuttu lopputulos

Toni Kallelan kaksi maalia eivät riittäneet voittoon.
Hokki ja LeKi kohtasivat toisensa jo kolmatta kertaa peräkkäin. Keskiviikon kamppailu oli näistä kolmesta tasaisin, mutta kahden edellisen ottelun tapaan voittajaksi selviytyi Hokki, joka venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi oltuaan parempi lukemin 3-2.

Kajaanissa palattiin maaottelutauolta tutuissa merkeissä, kun kotijoukkue Hokki sai vastaansa LeKin. Ensimmäisen ottelunsa Hokissa pelanneet kärppälainat Jesse Puljujärvi ja Saku Mäenalanen olivat houkutelleet katsomoon 957 silmäparia. Oululaiskaksikko nousikin heti suureen rooliin, kun molemmat hyökkääjät onnistuivat maalinteossa.

− Nyt oltiin hyvä tovi ytimessä ja tämä oli mielestäni meidän keskinäisistä peleistämme paras laadullisesti. Ei ratkennut pelkästään maalintekotehokkuuteen, molemmat maalivahdit olivat hyviä ja molemmat joukkueet loivat omat hetkensä ja oman momentuminsa, summasi Kisan päävalmentaja Juha Juujärvi.

− Samaa mieltä, että näistä kolmesta perättäisestä ottelusta tämä oli selkeästi pelillisesti paras molemmilta joukkueilta. Kumpikin oli vuoron perään kuskin paikalla. Jouduttiin pelaamaan puolustuksen kautta, välillä sitten päästiin pelaamaan hyökkäyspelin kautta, yhtyi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen kollegaansa.

Avauserässä tasaista

Ottelun avauserä oli molemmilta joukkueilta tauon jälkeen hieman tahmeata pelaamista. Varsinkin erän alku oli näennäistä Hokin hallintaa, mutta molemmilta joukkueilta puuttui terävyyttä maalipaikkojen rakentelussa. Vieraat pääsivät paremmin mukaan peliin isäntien rangaistusten myötä.

Ensimmäisen erän molemmat maalit syntyivät lähes identtisesti. Ensin Mäenalanen iski Hokki-uransa ensimmäisen osuman maalinedustalta kahden miehen ylivoimalla. LeKin Toni Kallelan viimeistelemä tasoitusmaali syntyi niin ikään maalin edestä ylivoimalla.

− Ensimmäinen erä oli todella tasainen, hyvin valmistautunut joukkue oli vastassa ja molemmat joukkueet pelasivat mielestäni hyvätasoisen Mestis-erän, totesi Laukkanen.

Hokki toisessa erässä kuskin paikalle

Toiseen erään lähdettäessä pahin kankeus oli jo selätetty ja maalipaikkojakin syntyi molemmissa päissä kenttää. Maalivahdit olivat kuitenkin hyviä. Erityisesti yleisöä kohahdutti Samu Perhosen ilmiömäinen patjatorjunta Olli Henrikssonin päästyä laukomaan aivan avopaikasta. LeKi-maalilla torjunut Aaro Peltonen puolestaan piti joukkuettaan pystyssä Hokin luodessa kovaa painetta.

Myös toista erää hallitsi Hokki, joka onnistui luomaan pitkiäkin pyörityksiä lempääläisten päätyyn. Juujärvi yritti herätellä joukkojaan myös aikalisän avulla tuloksen jäädessä kuitenkin laihaksi. Isäntäjoukkue vastasi myös erän molemmista maaleista.

− Aikalisänkin kautta peliin haettiin rytminmuutosta ja omista päästiinkin pois, mutta kaksi hyökkäyssinisellä tullutta tilannetta käänsivät vastahyökkäyksen ja niistä hyvällä itseluottamustasolla pelaava joukkue rokotti, manasi Kisa-valmentaja.

Ensin Tomas Mikusin epäonnistunut poikittaissyöttö painui tolpan kautta verkon perukoille ja vain pari minuuttia myöhemmin Hokin kärppälainat tekivät jälleen tuhojaan. Kultakypärä Antti Kalapudas antoi hienon syötön laidasta ja Puljujärvi laukoi keskeltä uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

− Toisen erän peliin olen tyytyväinen, se oli meiltä hyvä erä. Oli paljon rakenteellisesti hyviä asioita molempiin suuntiin. Ehkä muutamia turhia riskejä tuli hyökkäyssinisellä, kiitteli Laukkanen.

− Toisessa erässä nähtiin, että kotijoukkue sai luotua painetta ja tuli voimakkaasti maalille. Me emme oikein pystyneet tappamaan sitä rynnistysvaihetta, sanoi pettynyt LeKi-valmentaja.

Päätöserän rynnistys ei riittänyt Kisalle

Kolmanteen erään LeKi tuli selvästi piristyneenä. Kisa onnistui luomaan kotijoukkueen maalille muutamia erittäin vaarallisia maalipaikkoja, jotka Hokki kuitenkin tuurinkin avulla selvitti.

− Vaikka meidän tavoitteemme onkin kehittää yksilöitä, tärkein tavoite on kuitenkin oppia voittamaan. Kolmannessa erässä joukkue näytti sen, että tänne on tultu oikeasti taistelemaan voitosta, eikä vain parantamaan omaa statistiikkaa, kehui Juujärvi omiensa asennetta.

− Johtoasemassa pelaaminen on osa jääkiekon pelaamista ja siinä emme tänään parhaalla mahdollisella tavalla onnistuneet. On ollut parempiakin pelejä sen osalta. En osaa sanoa passivoiduimmeko, enemmänkin LeKi pelasi rohkeasti, hyvää kiekollista peliä ja vähän juoksutti meitä, pohdiskeli Laukkanen.

Erän loppupuoliskolla Mikusin huitomisjäähy kostautui, kun Kallela iski illan toisen ylivoimamaalinsa tarkalla rannelaukauksella takakulmaan. Maalin jälkeen LeKi painoi entistä kovemmin päälle, mutta Hokin maali varjeltui takaiskuilta. Juujärvi otti Peltosen pois maalilta jo kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

− Viimeiseen erään täytyy rehellisesti sanoa, että täytyy olla todella tyytyväinen, ettei LeKi tullut rinnalle. Omalla vahvalla pelaamisellaan he saivat aikaan sen, ettei olisi ollut vääryys, jos tuolla olisi ollut 60 minuutin jälkeen tasalukemat tulostaululla. Jäätiin kyllä selkeästi alakynteen, antoi Laukkanen tunnustusta vastustajilleen.

− Tällä kertaa lainapelaajia ei oikeastaan ollut mukana, vain nämä jotka meidän ringissämme yleensä harjoittelevatkin. Olimme joukkueena lähestulkoon pelin ytimessä ja lähes jokainen pelaaja pelin ytimessä. Tästä on hyvä rakentaa tulevaa ja tavoitteena on parantaa tuota pistekertymäämme ennen joulua, käänsi Juujärvi katseensa tulevaan.

Seuraava mahdollisuus pistepussin lihottamiselle tarjoutuu lempääläisille perjantaina, kun Kisa isännöi Peliittoja. Hokki puolestaan matkaa lauantaina Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi.