Tauon jälkeen tositoimiin myös Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Tylsyttääkö Noora Räty Peliittojen hyökkäyskaluston
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Kiekko-Vantaa kohtaa Peliitat kotiluolassaan keskiviikkona. Peliitat lähtee katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan, ja ehkäpä kokeilemaan samalla sensaatiomaisesti torjuneen Noora Rädyn virettä.

Vierailijat lähtevät tauon jälkeen haastamaan sarjataulukossa muutaman sijan korkeammalla olevaa kotijoukkuetta. Joukkueiden piste-ero on sen verran pieni, että Peliitoilla on mahdollisuus nousta sarjataulukossa tasoihin voittamalla illan peli varsinaisella peliajalla.

Peliitat on pelannut tällä kaudella pääsääntöisesti iloista peliä. Joukkueen yritteliäisyyskin hakee vertaansa, mutta pelin sisällä tapahtuvat omat virheet ovat maksaneet jo monta voittoa. Tämä on suuri haaste myös K-Vantaata vastaan, sillä esimerkiksi Tomi Tuomisto tuskin jättää avopaikkoja käyttämättä, mikäli harhasyöttö hänen lapaansa osuu pelin tiimellyksessä.

Sport-laina Michal Kristof on omalta osaltaan tuonut taitoa ja näppäryyttä Peliittojen kokoonpanoon. Kristof jakaa erinomaisia syöttöjä, ja usein pitkän pyörityksen jälkeinen maali onkin hänen syöttämänsä.

Peliittojen peliä on leimannut virheiden lisäksi epätasaisuus. Peli kulkee välillä kuin ajatus, ja välillä joukkuetta viedään kuin pässiä narussa. Tämä koskee niin kenttäpelaajia kuin maalivahteja.

Kotijoukkueen syömähammas on edottomasti ketju Jere Laine-Tomi Tuomisto-Iikka Kangasniemi. Ketju on tehnyt maaleja vastustajan verkkoon illasta toiseen, ja keskushyökkääjä Tuomisto keikkuu pistepörssissä jo neljäntenä (6+16=22).

Vantaalaisten maalivahtipeliä täytyy pitää vähintäänkin hyvänä. Noora Räty on pelannut itsensä hienosti sarjan maalivahtien keskikastiin, ja Kevin Lankinen on täyttänyt paikkansa hyvin. Oli maalissa kumpi tahansa, ei vantaalaisten pelaaminen ole riippunut maalivahtiongelmista.

Vantaan suurimpia ongelmia on tälläkin kaudella pyörinyt valtaisa pelaajaruletti. – Meillä on ollut hieman vaikeuksia pelisapluunan kuntoon hiomisessa. Vasta runkopelaajat ovat pikkuhiljaa sisäistämässä sitä, tarinoi K-Vantaan pääkäskijä Jami Kauppi. Vantaalla on varovaisestikin laskien vieraillut tähän mennessä jo yli neljäkymmentä pelaajaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. K-Vantaa teki tässä edellisessä kohtaamisessa muutaman nopean maalin ja karkasi jo 3-0 johtoon, mutta Peliitat pystyi kirimään tasoihin. Vantaa vei kuitenkin koko ottelun kolmannen erän yv-maalilla lukemin 5-4.

Keskiviikon kokoonpanot selviävät vasta pelipäivänä. Peliitoilta on todennäköisesti sivussa vain pitkäaikaispotilas Roope Elimäki.

Seuraa Heitä

Tomi Tuomisto #40 |

Hyökkääjä

Tomi Tuomiston nimi on mainittava aina, kun käsitellään kovia pisterohmuja. Kannattaa myös suoda katse Iikka Kangasniemeen, jonka liike on ollut ilta toisensa jälkeen varsin vauhdikasta.

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

Heinolan oma kasvatti on saanut paljon vastuuta. Vaikka pistemäärä ei päätä huimaa, tekee Peltonen valtavan työmäärän illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle