Timanttinen Lehtonen siivitti Hokin takaisin voittokantaan

MESTIS / Raportti
SaPKo ei onnistunut yllättämään Antti Lehtosta yhtä kertaa enempää.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Hokki tarjosivat perjantai-iltana savonlinnalaisyleisölle niukkamaalisen jännitysnäytelmän, joka ratkesi vasta kolmannessa erässä. Voiton vierasjoukkue Hokille takasivat lopulta maalille palannut Antti Lehtonen ja kaksi maalia iskenyt Markus Korkiakoski.

SaPKon ja Hokin perjantaisessa kohtaamisessa ei maaleilla mässäilty, siitä pitivät huolen molempien joukkueiden maaleja vartioineet Antit, SaPKon Leskinen ja Hokin Lehtonen.

Eritoten Kärpistä lainapestiltä Hokkiin palanneen Lehtosen otteet olivat häikäiseviä, 41 napattuun torjuntaan mahtui lukuisia huippupelastuksia, kenties kirkkaimpana helmenä Juuso Forsströmin rangaistuslaukauksen nollaaminen.

− Hyvin sama virsi kuin lähes aina tällä kaudella kärkijoukkueita vastaan. Joukkueen peli-ilmeestä ei jäänyt kiinni, mutta me emme tehneet paikoistamme maaleja, kaveri taas teki kolmannen erän ylivoimastaan, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen analysoi.

Ottelun alkuhetket menivät tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan päässyt erityisen vaarallisille maalipaikoille. Hieman yllättäen Hokin Christoffer Seppelin avasi maalihanat neljän minuutin kohdalla, kun hyökkääjän roiskaisu yllätti Leskisen pienestä kulmasta.

Avauserä pelattiin loppuun SaPKon hienoisessa komennossa. Lähimpänä maalintekoa kävi Teemu Lämsä, jonka vedon jälkeen kiekko lirui jo Lehtosen jalkovälistä, mutta pässipaitojen kannalta harmittavasti ohi maalin.

Molemmat joukkueet käänsivät peliä nopeasti, mikä teki ottelusta varsin viihdyttävän kiekkonäytelmän. Myös kummankin karvauspelaaminen oli aggressiivista, joten kiekon hautominen omissa olisikin ollut haastavaa.

− Ensimmäinen erä oli hyvin vauhdikasta jääkiekkoa, tuollaista peliä kumpikin valmentaja haluaa omalta joukkueeltaan. Kaikkinensa oikein viihdyttävä erä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen mietti.

− Tämän ottelun teemana oli, että ei tyylipisteitä vaan sarjapisteitä. Sen näköistä tuo meidän pelaamisemme olikin. Tämähän muodostui ottelun edetessä tällaiseksi perinteiseksi ryöstöretkeksi, Laukkanen veisteli.

Pässi niskan päällä toisessa erässä

Myös ottelun toinen erä oli tiukkaa vääntöä, mutta tällä kertaa ote oli vielä avauserääkin selkeämmin kotijoukkueen. Hokilla oli erän alussa vaikeuksia päästä kiekkoon, saatikka sitten omista pois.

Pyörityksen tuottaman ylivoimansa aikana SaPKon Forsström pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Lehtonen torjui yrityksen eleettömän varmasti. Hetkeä myöhemmin Lämsä oli kuitenkin hyvissä asemissa takatolpalla ja iski pelin irtokiekosta tasoihin.

Läpi ottelun pässipaitojen ylivoima oli muutenkin laadukasta, mutta kiekkoa ei yhtä kertaa useammin erinomaisesti vedot liimanneen Lehtosen taakse saatu.

− Vaikka toisessa erässä olimme alakynnessä, niin keskustan puolustamiseen olen tyytyväinen. Meidän tilastoillamme ihan maltillinen määrä maalipaikkoja SaPKolle, Laukkanen sanoi.

Erän loppuhetkillä Hokin Eetu Patronen otti kovan osuman Teemu Lepauksen taklauksesta keskialueella ja makasi pitkään jään pinnassa, mutta nousi lopulta ylös ja luisteli omin jaloin vaihtoaitioon.

SaPKo tuhlaili, Hokki rokotti

Kolmannen erän alkuun Hokki tuli puolestaan vahvasti. Erän alku oli melkoisen rikkonaista peliä, sillä pelikatkoja tuli runsaasti, mutta erän puolivälin lähestyessä päädystä toiseen mentiin pitkä pätkä ilman katkoja. Kiekkorallin tuloksena oli Hokki-ylivoima, jonka aikana vieraat niittasivat ottelun ratkaisumaalin.

Linnapaitojen kultakypärää kantanut Niklas Näppi laukoi kiekon pyörityksen päätteeksi maalille ja se kimposi SaPKon alivoimaneliön keskellä päivystäneen Korkiakosken mailasta verkon perukoille.

SaPKon Lahtelalla oli pian maalin jälkeen edessään aivan tyhjä maali, mutta hän ei saanut pomppivaa kiekkoa sudittua sisään.

− Tässä lajissa kun ei tyylipisteitä jaeta, mutta sarjapisteitä jaetaan, niitä ei tänään saatu. Meidän pitää parantaa vielä hyökkäysalueen maalineduspelaamistamme. Vissi totuus on, että olimme mukavuusalueella välillä siellä, Räsänen totesi.

Erän loppulla kotijoukkue lisäsi kaasua, ja loi kovaa painetta Hokki-päätyyn. Savonlinnalaiset pääsivät rakentelemaan hyviä paikkoja yllättävänkin vapaasti, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

Isännille tyrkytettiin tasoituspaikkaa oikein toden teolla, kun Antti Kalapudas otti kaksi perättäistä rangaistusta. Jälkimmäisen jäähyn aikana savonlinnalaisten riskipeli kuitenkin kostautui, kun Korkiakoski iski illan toisen maalinsa tyhjään rysään ja varmisti Hokin kauden kolmannen voiton SaPKosta.

− Pelaajille varmasti tärkeintä, että neljän ottelun tappioputki saatiin poikki. Huomenna pyrimme parantamaan peliä Jokipoikia vastaan, ja saamaan niitä tyylipisteitäkin vähän peliin mukaan, Laukkanen päätti.

Kumpikin joukkue jatkaa pelejään jo huomenna launataina. SaPKo matkustaa pääkaupunkiseudulle Kiekko-Vantaan vieraaksi, Hokki puolestaan isännöi Vimpelinlaaksossa Jokipoikia.

» Lähetä palautetta toimitukselle