Jokipojat nollasi jälleen vierailijansa – JYP-Akatemia tylysti kumoon

JYP-Akatemian puolustuksella riitti töitä ärjypaitojen puristuksessa.
Jokipojat jatkoi Mehtimäen perjantai-illassa hyvien kotipeliensä sarjaa ja nollasi vastustajansa kolmannen kerran putkeen. Tällä kertaa jyrän alle jäi vierailija JYP-Akatemia, joka sinnitteli tuntumassa aina kolmannen erän alkupuolelle asti, mutta taipui lopulta lukemin 4-0.

Viikon huili otteluista oli tehnyt kotijoukkue Jokipojille hyvää ja joukkue tuli JYP-Akatemia-otteluun erittäin hyvällä jalalla. Vauhdikas liike kaukalossa tuotti läpi ottelun harmaita hiuksia vierailijoiden puolustukselle ja maalipaikkoja syntyi tasaisesti läpi ottelun.

− Pelattiin juuri niin, kuten ollaan tämä viikko harjoiteltu. Pakit osallistuvat loistavasti peliin, kiekko liikkuu ja homma kulkee, iloitsi Jokipojat-luotsi Ari Aaltonen joukkueen peli-ilmettä.

Terävien hyökkäyksien lisäksi kotivoiton kulmakiveksi nousi laadukas puolustaminen, joka tylsytti tehokkaasti JYP-Akatemian hyökkäyksenrakentelut. Parhaat mylläkät ja maalipaikat vieraat saivat hyvän hyökkäyspään karvauspelin ansiosta, joka aiheutti kotijoukkueelle ajoittain pahoja kiekonmenetyksiä omassa päässä.

− Jokipojat varsinkin puolusti keskustan omalla alueella erittäin laadukkaasti. Me ei pystytty murtamaan sitä, antoi JYP-Akatemian luotsi Jukka Ahvenjärvi tunnustusta kotijoukkueelle.

− Nyt ollaan oltu äijiä maalin edessä. Me oltiin alkukaudesta vähän lapasia, mutta nyt se on kääntynyt viimeisen 1,5 kuukauden aikana, Aaltonen kehui omiensa onnistunutta puolustuspeliä.

Tuomareille ottelu muodostui helpoksi, sillä erittäin siistissä ottelussa jaettiin kaikkinensa vain neljä kahden minuutin rangaistusta. Tästä huolimatta ottelussa nähtiin muutamia hienoja taklauksia, joita innostui tarjoamaan etenkin Jokipoikien Juuso Akkanen.

Paukku nappaa sankarin viitan harteilleen

Avauserän alkuminuuteilla JYP-Akatemia pystyi järjestämään pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta ärjyvahti Mikael Edelmann onnistui selvittämään kiperät tilanteet. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän kotijoukkue otti peliä hallintaansa.

Jokipojat oli tehnyt kotiläksyt, kuinka vieraiden puolustus murretaan ja kotijoukkueen puolustajat jakoivat kiekon useaan otteeseen täydessä vauhdissa oleville laitahyökkääjille, jotka murtautuivat huippupaikoille. Etenkin Akatemian Petrus Pietiläinen jäi useamman kerran telineisiin liukkaiden hyökkääjien kiertäessä hänet.

Avausmaali nähtiin ajassa 12.21 Jesse Paukun yllätettyä vierasvahti Dennis Saikkosen lähes nollakulmasta. Tämä jäi erän ainokaiseksi, vaikka molemmilla oli vielä omat paikkansa erän jälkipuoliskolla.

Toinen erä tarjosi kotiyleisölle "päästä päähän"-lätkää, kotijoukkueen hukatun lähes kahden minuutin 5−3-ylivoiman sekä yli kuuden minuutin pelikatkottoman jakson. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka etenkin kotijoukkueella paikkoja oli.

− Maalintekopaikoissa pitäisi olla pikkuisen tappamisen meininkiä. Laukaukset eivät olleet oikein laadukkaita toisessa erässä, ärjyluotsi Aaltonen pohti hukatuista paikoista.

Vierailijoiden jaksettua kaksi erää 1−0-tilanteessa alkoi jalka painaa päätöserässä. JYP-Akatemia kykeni luomaan etenkin Mikko Virtasen johtaman ketjun johdolla hyviä pyörityksiä, mutta edelleenkään vierailijat eivät saaneet kuparista rikki.

Kotijoukkue sen sijaan latoi kahdeksaan minuuttiin kolme maalia ja peli oli tätä myöten taputeltu. Ensin ajassa 46.10 illan sankari Paukku ohjasi viivalaukauksen sisään ja seitsemisen minuuttia myöhemmin Joonas Larinmaa niittasi Ville Haloselta karanneen kiekon verkkoon maalin edestä.

Heti tämän perään Paukku ja Ossi Pellinen rakensivat vielä upean paikan Samu Pitkäselle, joka pääsi laittamaan kiekon käytännössä tyhjiin loppulukemiksi 4−0.

Joukkueiden ottelut jatkuvat heti lauantaina. Jokipojat matkaa Kajaaniin Hokin vieraaksi, kun taas JYP-Akatemia kohtaa kotonaan tulikuuman Jukurit.