Jatkaako vankistuva Jokipojat kotikentän nollapelejään?

MESTIS / Ennakko
Akatemia oli Mehtimäellä viimeksi tehokas.
Alkuviikon huilannut Jokipojat saa perjantaiksi vieraakseen JYP-Akatemian. Lähinnä tappioita viime aikoina napsinut jyväskyläläisporukka joutuu kovaan paikkaan, sillä kotivoittojen tielle palannut Jokipojat saa sairastuvalta takaisin kärkiosaamista.

Jokipoikien alkuviikko on mennyt harjoittelun merkeissä. Viime viikko sisälsi pelkkiä vierasotteluita, joista mukaan lähti yksi voitto (SaPKo) ja hurjan putken katkaissut 4−6-tappio Vantaalla.

Koko alkukauden heikkojen kotipelien kanssa paininut joensuulaissakki sai sillä saralla helpotusta toissaviikolla, kun RoKi ja KeuPa kaatuivat ilman yhtään päästettyä maalia. 

JYP-Akatemia oli yksi joukkueista, jotka onnistuivat syksyn ryöstöretkellä Joensuussa. Akatemia riisti syyskuussa vieraspisteet maalein 3−4. Sen sijaan Jyväskylässä pelattu kohtaaminen päättyi joensuulaisten voittoon Samu Pitkäsen loppuminuuttien voittomaalilla maalein 1−2.

− Sanotaan nyt silleen, että kyllähän Veini Vehviläinen piti numerot tiukkoina Jyväskylässä, ja hänen avullaan he hakivat vähän vahingossa voiton täältä Joensuusta, joensuulaisten päävalmentaja Ari Aaltonen uskoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

JYP-Akatemia taas sai ikävän tappioputkensa katkaistua 4−2-kotivoitolla RoKista, mutta keskiviikkona LeKi oli Jyväskylässä vahvempi maalein 1−4. Seitsemästä edellisestä ottelusta mukaan on tarttunut vain yksi voitto.

Akatemian peli meni LeKi-ottelussa turhautuneeksi roiskimiseksi, kun maalipaikoilla ei tullut onnistumisia. 

− Emme olleet riittävän huolellisia vastustajan vastahyökkäysten kanssa. Painotetut asiat eivät näkyneet pelissä, joten emme ansainneet pistettäkään, päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi harmitteli.

Jyväskyläläisten ratkaisuosasto on pystynyt leventymään viime aikoina mukavasti, mutta peräpäässä vaivaavat etenkin yksilövirheet.

Jokipojat saa perjantaina takaisin käyttöönsä kivikovia vahvistuksia, kun loukkaantuneiden listoilla olleet puolustajat Matti Koistinen ja Esa Lehikoinen palaavat kokoonpanoon. Maalipyssy Janne Väyrynen on edelleen poissa, ja hyökkäyspäästä sivussa ovat myös Teemu Nissinen, Mikko Sierman ja Ville Silvast. Tuorein poissaolija on flunssassa oleva puolustaja Joni Muranen.

Seuraa Heitä

Matti Koistinen #47 |

Puolustaja

Puolustaja on missannut koko alkukauden loukkaantumisen takia. Löytyykö tatsi jo kauden ensimmäisessä pelissä?

Ville Tiitinen #55 |

Puolustaja

Tiitisessä on ainesta uudeksi kiekolliseksi liideriksi. Pistetili ei ole vielä auennut, mutta kiekkovarmuus on mukavaa katseltavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle