Pohjoisen peikko pelottaa taas Savonlinnassa

MESTIS / Ennakko
Hokki on tällä kaudella ehtinyt kiekkoon SaPKoa nopeammin.
Kuva © Antti Varonen
Lähes viikon tauon jälkeen kaukaloon palaava SaPKo saa perjantai-iltana vastaansa sarjajohtaja Hokin. Kajaanilaiset ovat ajautuneet neljän ottelun tappioputkeen, mutta takaisin Hokin riveihin palanneet avainpelaajat tuonevat joukkueeseen jälleen uutta virtaa.

SaPKolla on allaan kolme voittoa neljästä edellisestä ottelusta ja samalla joukkue on vankistanut asemaansa neljäntenä iskuetäisyydellä Jokipojista.

Kahdessa edellisessä kotiottelussa pässipaidat olivat suvereeneja hyökkäyssuuntaan ja pelasivat voittavaa jääkiekkoa. Kotipelaamisessa kauden aikana huokunut epävarmuus on pikku hiljaa karisemassa savonlinnalaisten otteista.

Hyökkäyspäässä SaPKon viimeistelyn laajuus on ollut hyvällä tasolla, sillä yhteensä kymmenen pelaajaa on kirjauttanut vähintään kymmenen tehopistettä. Joukkue on tehnyt keskimäärin 3,4 maalia ottelua kohden.

TPS:n lainapelaaja Teemu Lämsä on esiintynyt yhä vahvemmin pässipaidassa. Mies on neljässä edellisessä ottelussaan summannut tehopisteet 2+2. Alakerrassa Sameli Ventelä ja Kai Lehtinen ovat puolestaan parantaneet kentän joka osa-alueen pelaamistaan.

Hokki on tällä kaudella kukistanut pässilauman kahdesti ja joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä on mennyt kajaanilaisten nimiin. Vierasjoukkueen ennakkosuosikin asema lienee myös perjantaina läsnä.

TPS:ssä kahden ottelun ajan kuluneella viikolla piipahtanut puolustaja Markus Kojo on SaPKon vahvuudessa jälleen perjantaina.

Hurja vire vaihtui tehottomuudeksi

Hokki on säkenöivän alkukautensa jälkeen ensimmäistä kertaa tappioputkessa, joka on venynyt jo neljään otteluun. Kolmessa edellisessä kamppailussa kajaanilaiset ovat tehneet vain kolme maalia, eikä Tuukka Smurakaan ole maalilla saanut apua osakseen.

Viime lauantaina LeKiä vastaan joukkue pelasi kenties kauden surkeimman pelinsä. Lempääläiset nuijivat alistunutta hyökkäyspeliä pelanneen Hokin peräti 6-2. 

Myös kajaanilaisilla on lähes viikon tauko peleistä, joten joukkueella ollut aikaa harjoitella ja availla lukkoja. Joukkueen peli-ilo tekeekin paluuta alkukauden tasolle.

Hokki sai keskiviikkona Kärpistä kaksi avainpelaajansa takaisin, kun Markus Piispanen ja Antti Lehtonen palasivat joukkueen vahvuuteen. Kärppien sopimuspelaaja Antti Kalapudas jatkaa Kajaanissa lainalla, mutta vastaavasti Miska Humaloja pelaa edelleen Kärpissä.

Hyökkäysosastolta Hokilta on Humalojan lisäksi poissa ainoastaan Jarkko Harjula, mutta puolustajista Taneli Siikaluoma, Ville Vittaniemi ja Sakari Turtiainen eivät ole pelikunnossa. Joukkueella on viikonlopun otteluihin käytössään vain viisi puolustajaa, joten Samu Pyykkönen hypännee alakerran tuuraajaksi.

Seuraa Heitä

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Markkulan edellinen tehopiste on tasan kolmen viikon takaa. Vapautuisiko hyökkääjän pelaamisessa näkynyt takalukko perjantaina?

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä oli hurjassa vireessä ja yksi joukkueen avainpelaajista ennen kärppävisiittiään. Jatkaako mies siitä, mihin lähtiessään jäi?

» Lähetä palautetta toimitukselle