Sport nipisti Kouvolasta kaksi pistettä

MESTIS / Raportti
Ottelussa riitti vääntöä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Arkkiviholliset kohtasivat Kouvolan jäähallissa, kun toisistaan mittaa ottivat KooKoo ja Sport. Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jonka päätteeksi Sport vei kaksi pistettä lukemin 3−2.

KooKoon ja Sportin välisessä ottelussa kamppailtiin tärkeistä pisteistä. Kotijoukkue KooKoo taistelee runkosarjan kolmossijasta tiukasti HC Keski-Uusimaan kanssa, kun taas Sport kiistelee TUTOn kanssa runkosarjan voitosta.

Pelin varsinainen ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa Sport oli orassimustia parempi onnistumalla joka yrityksellä. Jatkoajallakin riitti jännitystä, sillä molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään pari minuuttia ylivoimaa. 3−2-jatkoaikavoiton myötä Sport jäi TUTOsta yhden pisteen enemmän jälkeen. KooKoo puolestaan karkasi HCK:lta kahden pisteen päähän.

Ottelussa loisti ennen kaikkea Sport-kassari Frans Tuohimaa, joka venyi moneen tärkeään torjuntaan. Kentän muina sankareina häärivät kaksi maalia iskeneet vierailijoiden Marko Luomala ja KooKoon Teemu Tallberg, sekä Tallbergin maaleihin ykkössyötöt merkkauttanut Aatu Hämäläinen.

Kuparinen rikkoontui vasta puolivälin jälkeen

Avauserän ensimmäinen puolikas oli sitä, mitä odotettiinkin. Joukkueet pelasivat melko vauhdikasta kiekkoa, mutta sitten tempo hidastui ja joukkueet alkoivat kiekkoilla tarkkaavaisemmin. Sport sumputti peliä mainiosti, minkä seurauksena KooKoo ei saanut hyökkäyspeliään kunnolla toimimaan. Reilu puolet mittelöstä mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

− Hyökkääminen oli hetkittäin tosi virkeetä, mutta varsinkin silloin kun Sport sai sumpun vastaan ja käytti tosi paljon tiivistä viisikkopuolustusta niin me ei osattu hyödyntää sitä tyhjää tilaa, vaan puskettiin siihen sumppuun ja jäätiin kulmaan pyörimään, mietiskeli KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi.

Avausosuma syntyi hieman vaarattomasta tilanteesta. Järvenpää torjui Oskari Mannisen viivavedon eteensä, ja Luomala oli ensimmäisenä luutimassa irtokiekon maaliin.

Maalihanat auki päätöserässä

Kolmanessa erässä riitti taas odotettua vauhtia ja tilanteita. KooKoo tuli hyvällä jalalla päätöserään ja haki hanakasti tasoitusmaalia. Palkinto tuli lopulta ylivoimalla, kun Tallberg pääsi iskemään pelivälineen maalinedustalta verkkoihin Hämäläisen esityöstä.

Maali toi kotijoukkueelle lisävirtaa, ja kun Mika Kujanpää otti turhan huitomisjäähyn, pääsi KooKoo jälleen ylivoimalle. Tallberg oli jälleen maalinedustalla oikeaan aikaan ja sai iskeä irtokiekon ohi Tuohimaan.

− Olen joukkueelle sanonut, että jos me haluamme pelata voitosta päivästä toiseen, niin kusipäiset jäähyt täytyy jättää pois. Ne täytyy myös ymmärtää henkilökohtaisella tasolla. Siihen meinattiin menettää kaikki pisteet tänään, Sport-käskijä Ari-Pekka Pajuluoma tuumaili.

Sport ei kuitenkaan antautunut. Reilu minuutti Tallbergin osumasta ja kiekko oli KooKoo-maalissa. Nopea hyökkäys tuotti Luomalalle mainion vetopaikan b-pisteen tuntumasta, eikä konkari tonttiaan missannut.

Peli venyi lopulta kutkuttavan jatkoajan jälkeen voittomaalikilpauluun, josta Sport kääri kaksi pistettä matkaansa loppulukemin 3−2.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa lauantaina. KooKoo saa kotonaan vastaansa Jokipojat, kun taas Sport isännöi JYP-Akatemiaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle