TUTO vankisteli asemiaan sarjan kärjessä

Tommi Virtanen oli turkulaispuolustuksen viimeisenä lukkona.
Sarjakärki TUTO järjesti Kalevankankaan illassa oppitunnin viisaasta pelaamisesta höntyillen pelanneelle jukurijoukkueelle. Turkulaisvieraan ei tarvinnut esittää ihmeitä, vaan vahva viisikkopuolustus ja vastustajan puolustuksen virheistä isketyt maalit riittivät selkeään 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)-voittoon.

TUTO teki Kalevankankaan illassa selväksi sen, mikä on sarjakärjen ja kahdeksantena olevan joukkueen perustason ero. Turkulaisryhmän peli ei ollut kaikista tyylikkäintä, mutta vankka perusesitys riitti tänään täyteen pistepottiin.

− Olimme tänään kahdesta huonosta vähemmän huonompi joukkue, totesi turkulaisten kapteeni Antti Virtanen ottelun päätyttyä.

− Vähän sellainen limainen esitys meiltä, että parilla onnekkaalla osumalla saatiin voitto, Virtanen jatkoi.

TUTO käytännössä ratkaisi pelin kolmannen erän alussa rankaisemalla jukuripuolustuksen virheistä kahdesti. Ensin Jukureiden yli-innokkaan hyökkäämisen seurauksena TUTO karkasi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen ja Aleksi Rutanen päätti sen 1-3-osumaan.

Tuo osuma katkaisi mikkeliläisryhmän selkärangan täysin ja vain pari minuuttia ehti kulumaan edellisestä, kun Aki Keinänen lisäsi ylivoimalla johdon jo 1-4:ään.

− Virtanen otti kolmannen erän alkuun jäähyn ja saatiin siitä erikoistilannemaali alivoimalla. Sitten vastustaja ottaa jäähyn ja saadaan siitä ylivoimamaali, että kyllä tämä erikoistilanteisiin ratkesi, Lehkonen totesi.

Tämän jälkeen loppu oli enää kosmetiikkaa, eikä kotijoukkueen kiri lähtenyt missään vaiheessa kunnolla liikkeelle, vaan turkulaisjoukkue puolusti viisaasti loppuun saakka.

− Loppu oli aika näennäistä pelaamista, jukurikäskijä Antti Pennanen sanoi.

Koohotus vailla järkeä kostautui

Ottelun avauserä oli melko vauhdikas ja sekava, jossa kuitenkin vierailija oli hienokseltaan niskan päällä, vaikka ei huippupaikoilla erässä juhlinutkaan.

Jukurit painoi erän alkupuolella peliä vahvasti turkulaispäätyyn, mutta erän edetessä TUTOn hyvin toiminut viisikkopuolustus piti isännät pois parhailta maalipaikoilta.

− Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin ilman mitään järkeä ja koohotettiin menemään vaan. TUTO juoksutti meitä hyvin ja pääsi helposti pois meidän paineen alta, Pennanen harmitteli.

− Ei tiedetty yhtään mitä täällä odottaa, niin lähdettiin peliin vähän katsomaan miten käy. Mielestäni onnistuimme ensimmäisessä erässä pelaamaan hyvin ja löytämään niitä juttuja, millä saatiin oma peli käyntiin, pohti TUTO-luotsi Ismo Lehkonen.

Reilu 11 minuuttia oli kellossa, kun vierailijat iskivät ottelun avausmaalin. Jukurit sähelsi omalla alueellaan kiekon kanssa, jonka seurauksena Juuso Honka sai kiekon ja toimitti sen maalille, jossa Ville-Vesa Vainiola pääsi iskemään vapaasti irtokiekon jukurimaaliin.

Erä näytti jo päättyvän näihin lukemiin, mutta TUTO ei ollut vielä tyytyväinen. TUTOn kakkoskentällinen punnersi vahvasti maalille ja Anrei Hakulinen pääsi siirtämään pelaajaruuhkasta vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

− Olen kyllä pettynyt niihin maaleihin, mitä tänään annettiin ja ottelun lähtöön. Otan kyllä lähdöstä vähän omaan piikkiin, se oli jähmeää tänään, ripitti Pennanen omiensa suoritusta.

Kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi

Toisessa erässä kotijoukkue pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan ja pelasi avauserää paremmin varsinkin puolustuspäässä. Erän loppupuolella joukkue sai onnistumisia myös hyökkäyspäässä, kun Niklas Näppi pääsi laukomaan Iivo Hokkasen tarjoilusta 1-2-kavennusmaalin, joka jäi kuitenkin laihaksi lohduksi.

− Toiseen erään saatiin tunnetta ja viisautta lisää ja oltiin siinä kuskin paikalla. Siinä oltaisiin voitu päästä peliin kunnolla mukaan, mutta ei päästy ja kolmannen erän alkuun TUTO teki pari tylyä maalia, Pennanen pohti pelin kulkua.

− Toisen erän viimeinen vitonen meinasi muuttaa kaiken, kun vihulainen pääsi tekemään maalin aloituksen jälkitilanteesta. Sen jälkeen kuitenkin Betoni [Tommi Virtanen] piti meidät maalin johdossa, kehui Lehkonen maalivahtiaan.

Lehkonen olikin syystä tyytyväinen omiensa suoritukseen, koska joukkue kasvatti voitollaan eroa sarjan kärjessä pisteellä.

− Kiitollinen olen voitosta ja tärkeistä kolmesta pisteestä, jos ajatellaan tuota runkosarjan voittoa. Meiltä hyvä vieraspeli, koska ei täältä kukaan helpolla pisteitä vie.

Jukurileirissä tunnelma oli luonnollisesti päinvastainen.

− Haluttiin olla kova ja viisas, mutta ei oikein onnistuttu siinä, totesi pettynyt Pennanen lopuksi.