Kiekko-Vantaa vieraaksi Jokipoikien kattamaan keskiviikkopöytään

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja K-Vantaa kohtaavat jälleen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Vaisusti etenkin kotikaukalossa esiintynyt joensuulaismiehistö saa vastaansa sarjassa kahdeksantena roikkuvan Kiekko-Vantaan. Joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran alle kuukauden sisään, joten vastustajan pelisysteemi pitäisi olla joukkueille tuttu.

Jokipoikien helmikuu on kokonaisuudessaan ollut erittäin synkkä, sillä joukkue on koko kuukauden aikana saavuttanut vain yhden voiton, jonka se tosin nappasi juuri Vantaalta lukemin 1-4. Joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski kertoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä, että vantaalaisjoukkueesta on tullut tuttu vastustaja.

− Lähinnä taas yritetään saada oma ilme sellaiseksi, että pystytään pärjäämään kamppailuissa ja olemaan vahvoja molempien maalien edustoilla. Edellinen esityksemme Vantaata vastaan oli erittäin jämäkkä, ja sellaisella pelillä pisteitä tulee varmasti jatkossakin, kertoo päävalmentaja.

Maalinteko ja viimeistely ovat yskähdelleet pahasti, ja kurssi täytyy saada käännettyä pudotuspelejä kohti mentäessä. Jokipoikien pudotuspelipaikka on jo varmistunut ja lopullinen sarjasijoitus on melko suurella todennäköisyydellä kuudes.

Pelaajamateriaali ei Jokipojilla ole sarjan levein, eikä joukkue saanut vahvistuksia siirtorajan kynnyksellä. Mikael Ruohomaa taistelee tiukasti Mestiksen pistepörssin voitosta, mutta hänen lisäkseen Jokipojat tarvitsee muitakin vastuunkantajia myös Kiekko-Vantaata vastaan.

Jokipoikien kokoonpanosta sivussa loukkaantumisten takia ovat hyökkääjät Joona Manninen ja Oula Uski. Sen sijaan puolitoista kuukautta sivussa ollut laitahyökkääjä Jesse Paukku saattaa palata kokoonpanoon keskiviikoksi ja näin ollen helpottaa ärjypaitojen heikkoa hyökkääjätilannetta.

− Päätös tehdään aamulla. Paukku on ollut niin pitkään sivussa, että täytyy miettiä, onko hänellä vielä valmiuksia tulla mukaan, Haapakoski kertoo.

Kiekko-Vantaa laskettelee kohti pudotuspelejä

Vantaalaisten kausi on jälleen kerran ollut tyypillisen värikäs korealaiskuvioineen ja valmentajanvaihdoksineen. Joka tapauksessa vaikeista hetkistä huolimatta joukkue on taistellut esimerkillisesti ja on etenkin maalivahti Aaro Peltosen panoksen ansiosta pudotuspelipaikassa turvallisesti kiinni.

Yhdeksäntenä sarjassa liihottava JYP-Akatemia on turvallisen tuntuisesti seitsemän pistettä Kiekko-Vantaan perässä, kun Mestiksen runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua vantaalaisten osalta. Kiekko-Vantaa jahtaakin innokaasti seitsemättä sijaa Mikkelin Jukureita, joka on vain kaksi pistettä lohipaitoja edellä.

Kiekko-Vantaa vahvistui ennen siirtorajan umpeutumista Suomi-Sarjasta Vantaalle siirtyneellä hyökkääjä Samuli Valvistolla, joka esiintyi mallikaasti Mestis-debyytissään Savonlinnassa, kun Kiekko-Vantaa haki jatkoaikavoiton SaPKon nenän edestä. Pudotuspelejä ajatellen olisikin tärkeää, että Valvisto löytää paikkansa joukkeesta mahdollisimman nopeasti.

Jami Kaupin luotsaama vantaalaismiehistö nojaa nopeaan luisteluun ja uhrautuvaan viisikkopuolustukseen. Maalivahtipelin onnistuessa lohipaidoilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää isäntien laimea vire ja taistella jopa kolmesta pisteestä.

Seuraa Heitä

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Ärsyttävän ovela hyökkääjä, joka hämmentää vastustajan kuin vastustajan. Varsinkin Jokipoikia vastaan viime ottelut ovat ajaneet Åstenin näkyvään rooliin - sekä hyvässä että pahassa.

Otto Karvinen #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjänä tunnettu Karvinen on ottanut Jakub Sramekin paikan joensuulaisten ykkösylivoimasta. Viimeisin taisto tuotti rymistelijälle maalinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle