Hokki käänsi Mestiksen herkkupalan edukseen

Antti Lehtonen nollasi Vantaalla muun muassa kaksi rangaistuslaukausta.
Mestiksen piikkipaikalla viilettävä Kajaanin Hokki aloitti viikonlopun Etelä-Suomen kiertueensa sarjakakkosen, Kiekko-Vantaan vieraana. Kauden aikana ainoastaan kerran pisteittä jäänyt Hokki kampesi isännät nurin vauhdikkaassa kärkiottelussa lopulta numeroin 2-4.

Ottelu kääntyi vierasjoukkueelle toisen erän puolessa välissä loistavan puolustustaistelun ja alivoimapelaamisen sekä kahden melko yllättävän täysosuman ansiosta.

Ensiksi pelin puolen välin tienoilla vieraiden Antti Lehtonen torjui isäntäjoukkueen kipparin, Toni Leinosen ampuman rankkarin, ja tämän jälkeen Hokki selvitti vielä Roni Viirlaksen sekä Eetu Patrosen kahden minuutin jäähyt. Lopulta Patronen itse huipensi Hokin loistavan alakerran taistelun, kun nelosketjun laituri polki jäähyaitiosta puolittain läpi vieden kajaanilaiset 1-3-johtoon toisen periodin puolen välin jälkeen.

− Tämä oli todella kova ja rehti Mestis-kamppailu sekä hyvätasoinen ja vauhdikas ottelu molemmilta joukkueilta, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summasi taiston tauottua.

− Ei Hokki ilmaiseksi mitään tänään saanut. Pitää olla ylpeä tuosta tavasta, millä me taistellaan ja laitetaan itseämme likoon, isäntien vastuuvalmentaja Simo Mälkiä jutteli.

Pienten marginaalien peli pysyi tasaisena läpi illan

Avauserässä Aleksi Järvinen osui isännille ja Niklas Näppi vieraille. Toisen erän aikana vieraat hurjastelivat kahden osuman karkumatkalle Sami Anttilan uran ensimmäisellä Mestis-maalilla sekä Patrosen täysosumalla. Vielä ennen toista taukoa Valtteri Heikkilä kuitenkin kavensi lukemat 2-3:een tekemällä lähes identtisen maalin kuin Patronen.

Tasaisessa päätöserässä nähtiin yksi osuma, josta vastasi pisteet 1+2 saalistanut Markus Korkiakoski. Kakkosketjun sentteri ohjasi kiekon Aku Kestilän huikeasta syötöstä tyhjään rysään ohi Lassi Yrjölän. Myös lohipaidoilla oli saumansa maalata, mutta Hokki-torjuja Lehtonen oli hurjassa iskussa nollaten esimerkiksi jo toisen kerran Leinosen rangaistuslaukauksen.

− Kaverilla oli pari rankkaria, mutta Lehtonen piti joukkuetta erittäin hyvin mukana pelissä ja pystyssä, kajaanilaiskäskijä kehaisi illan ykköstähteä.

− Tämä oli kova peli temmon ja kamppailun osalta. Pelissä oli pieniä juttuja, joissa jäätiin kakkoseksi. Ei tosin pelaajia voi syyttää, etteikö olisi kaikkensa yrittäneet, Mälkiä kehui omiaan varsin ansaitusti.

Jos ottelu oli numeroiden valossa tasainen läpi illan, niin samaa voi sanoa myös kenttätapahtumien perusteella - ainoastaan kolmannen erän loppu oli selkeästi kotijoukkueen hallintaa sen hakiessa kiivaasti kavennusosumaa. Syksyn aikana äärimmäisen kovaksi joukkueeksi osoittautunut Hokki kuitenkin kesti lohipaitojen paineen lukuisten blokkausten sekä Lehtosen venymisten ansiosta.

− Molemmilla oli omat hetkensä tuossa ottelussa, Laukkanen täsmensi.

Tasainen ja etenkin vauhdin takia viihdyttävä koitos päättyi lopulta siis kajaanilaisjuhliin lukemin 2-4.

− Ovatko nämä nyt niitä perinteisiä ja legendaarisia pienten marginaalien pelejä. Puolustaminen oli suurin piirtein sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Myös hyökkääminen oli parhaimmilaan jopa vauhdikasta ja mallikasta, lauantaina Heinolassa urakoivan Hokin pääkäskijä valotti pelin avainkohtia, ja jatkoi:

− Ehkä oltiin tuon verran parempia, ja ansaittiin pisteet. Kyllä täytyy silti sanoa, että tämä oli pelillisillä ja fyysisillä mittareilla meidän kovin ottelu.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina vieraskamppailujen merkeissä. Kiekko-Vantaa matkustaa LeKin vieraaksi ja Hokki haastaa puolestaan Peliitat.