Kiekko-Vantaa haastaa sarjaykkösen

MESTIS / Ennakko
Hokin pistenikkari Markus Piispasen tie vei Kärppiin.
Kuva © Emil Hansson
Perjantaina Tikkurilan Urheilupuistossa käydään Mestiksen kärkikamppailu, kun Kiekko-Vantaa saa vastaansa Kajaanin Hokin. Hokki on löytänyt oikean miehen paikkaamaan Markus Piispasen jättämää aukkoa.

Mestiksen perjantain kierroksella Tikkurilassa kohtaavat sarjakakkonen Kiekko-Vantaa ja sarjakärki Hokki. Kiekko-Vantaalla on takanaan keskiviikkoinen vierasvoitto SaPKosta, kun taas Hokki puolestaan hävisi jatkoajalla Joensuun Jokipojille.

Kiekko-Vantaa on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Viidestä kotiottelusta on saldona neljä voittoa. Ensimmäinen kotitappio tuli LeKiä vastaan numeroin 1-4. Joukkueen parhaimpiin pelaajiin lukeutuvat Joel Lehtinen 5+5, Aleksi Järvinen 4+6 ja Jere Laine 5+3.

Vantaalaiset ovat parhaimmillaan, kun saavat jalat liikkeelle totuttuun tapaan. Jos vauhtia ei ole, peli puuroutuu ja syötöt menevät harakoille. Vastustaja saa helposti vaarallisia tilaisuuksia, eikä sellaisten antaminen Mestiksessä kannata.

Viime kauden peikkona olivat jäähyt. Lohet ottivat surutta jäähyjä, eivätkä vastustajat antaneet armoa. Tällä kaudella tuo peikko näytti olevan pois olkapäiltä, mutta se on taas vaivaamassa.

Keskiviikon pelin jälkeen Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ja SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen olivat yksissä tuumin samaa mieltä siitä, että peli oli varsin viihdyttävä.

− Ei jäänyt varmaan kukaan katsoja kylmäksi.

Asennetta ja tahtoa

Keskiviikona pelin jälkeen Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen peräänkuulutti joukkueelta asennetta ja tahtoa. Sitkeä porukka taisteli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta voitto meni kuitenkin vastustajalle.

Hokin hyökkäyspeli oli näennäisesti hyvää, mutta meni liian usein pikkunäpertelyksi, josta jäi sitten luu käteen. Muuten alkukaudella hyökkäyspeli on ollut todella hyvää. Hokin ylivoima on ollut valtava murheenkryyni koko alkukauden. Alivoima sen sijaan on toiminut hyvin.

Alkukauden tehoketju Niklas Näppi-Miska Humaloja-Markus Piispanen menetti Piispasen, kun mies siirtyi pariksi viikoksi Liigaan Kärppiin. Nuori Aku Kestilä pääsi näyttämään taitonsa edellisessä ottelussa, ja pelaaminen näytti hyvältä.

Kärpistä Hokkiin siirtynyt Sami Anttila tuo joukkueeseen hyvää kokemusta. Mies on nakutellut junioreissa hyviä tehopisteitä. Tšekkiläinen Radim Valchar ilmoitti torstaina, että purkaa sopimuksensa Hokin kanssa. Mies nakutteli 11 ottelussa tehot 2+6.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa ja Hokki johtavat Mestistä, kun alkukauden kiima alkaa pikku hiljaa hälvetä. Edessä oleva pitkä talvi näyttää, jatkuuko joukkueiden menestyminen yhtä vakaana myös kevään korvalla. Kiekko-Vantaan täsmäaseena ovat nopeat keskialueen ylitykset ja laukaukset, joita viljellään pienimmästäkin tilaisuudesta. Ottelusta tullee tasainen, kunhan Kiekko-Vantaa jaksaa luistella koko 60 minuuttia. Jos vauhti laskee, virheet korostuvat. Hokin mahdollisuudet piilevät ylivoimassa, jossa joukkueella on ollut tekemistä tällä kaudella. Ottelusta voi tulla runsasmaalinen, mutta uskon Hokin raapivan pisteet Kajaaniin.

Seuraa Heitä

Samu Pyykkönen #24 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Hokin oma kasvatti on tärkeä mies alivoimalla. Miehen läpimurron uumoillaan tapahtuvan tällä kaudella.

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Monipuolinen hyökkääjä, joka tekee tehopisteitä kiitettävällä tahdilla. Pitää joukkueen kultaista kypärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle