Jukurit tyrehdytti SaPKon maalihanat − Sammalmaa ottelun kiintotähtenä

SaPKo ei pysynyt Jukureiden matkassa.
Kuva © Antti Varonen
Yli tuhatpäisen yleisön Talvisaloon houkutellut Jukurit oli sekä puolustus- että hyökkäyssuunnassa SaPKoa askeleen edellä. Mikkeliläiset nappasivat täyden pistepotin ja revanssin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta lukemin 2-5.

Perjantai-illan ottelu SaPKon ja Jukureiden välillä veti Talvisaloon yli 1000 silmäparia. Tunnepitoinen kamppailu sytytti yleisön elämään pelin tiimellyksessä täysillä mukana.

Ottelu ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Jukureiden Teemu Turunen iski avausmaalin joukkueen päästessä ensimmäistä kertaa hyökkäysalueelle.

− Ei ollut edes yhtään torjuntaa, niin oli jo 1-0. Kyllä se vähän muutti suunnitelmaamme, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kertasi ottelun jälkeen.

Kotijoukkue SaPKo loi tasaviisikoin mikkeliläisiä enemmän laukaisupaikkoja, mutta tiivis Jukurit-nippu piti huolen, etteivät pässipaidat päässeet irtokiekoille.

Jukurit oli puolestaan tehokas omissa tilanteissaan: Frank Gymer haki ylivoimalla syötöllään Jaakko Turtiaisen, joka ohjasi kiekon neliön keskeltä ohi voimattoman Antti Leskisen.

Erän loppupuolella tunteet räiskyivät Miro Mäkisen huitoessa pelirangaistuksen arvoisesti. SaPKo etsikkoaika oli kuitenkin ponneton: joukkue ei kirjannut ylivoimansa aikana yhtäkään laukausta kohti Mika Norjaa. Vierasjoukkueen tiivis keskialue ja aktiivinen kärkikarvaaminen vaikeuttivat entisestään SaPKo-hyökkääjien pääsyä hyökkäysalueelle.

− Kahdesta ensimmäisestä paikasta teimme maalit, ne muuttivat pelin luonnetta ja vapauttivat pelaamistamme, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Jukurit pelasi isännän elkein

Jukureiden tiivis viisikkopuolustus alkoi toisessa erässä syödä SaPKon eväitä hyökkäyssuuntaan. Savonlinnalaisjoukkueen hyökkäyksiinlähdöt olivat lähinnä puurtamista yhden pelaajan voimin. Hyökkäysalueella Jukurit pakotti pässipaidat kulmiin ja minimoi sitä kautta suurimmat uhat.

Mikkeläisjoukkueen alati vaarallinen ylivoima tuotti jälleen tulosta erän puolivälissä, kun Joonas Sammalmaa tykitti kiekon verkkoon Teemu Suhosen poikittaissyötöstä.

Norja joutui antautumaan ensimmäisen kerran, kun Casimir Jürgens yllätti Jukurit-vahdin pelaajaruuhkan takaa tulleella laukauksellaan.

SaPKo käynnisteli takaa-ajoa, siinä onnistumatta

Kotijoukkue lisäsi päätöserän ensimmäisellä kymmenminuuttisella tempoa hyökkäyspäähän. Pässipaidat saivatkin lukuisia paikkoja parhaimmalta maalintekosektorilta, mutta Jarkko Kainulaisen kavennusmaali tuli lopulta kovan maalineduspainin ja videotarkistuksen päätteeksi.

Savonlinnalaisten hetken huuma tyrehtyi kuitenkin alkuunsa heti seuraavassa vaihdossa. Sammalmaa riisti kiekon hyökkäyspäässä ja rynni suoraviivaisesti maalille ohittaen Leskisen toisen kerran.

Muutamista SaPKon lähentelyistä huolimatta Jukurit lasketteli lopulta ansaitsemaansa voittoon. Illan sankariksi noussut Sammalmaa täydensi kypärätemppunsa SaPKon hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

− Maalivahtipeli on mennyt huomattavasti eteenpäin, Pennanen kehui 28 kertaa kiekon tielle venynyttä Norjaa.

− Rimpuilimme ja yritimme, ei poikia voi siitä tukistaa. Loppuun asti menimme, Räsänen päätti.