Turunen ratkaisijaksi Savon derbyssä

Tämä oli Kalevankankaalla lauantaina tuttu näky.
Kuva © Antti Varonen
Lauantai-iltana revanssiviikonlopun toisessa kohtaamisessa Mikkelissä saatiin jännittää viimeiseen erään asti. Paikalliskamppailussa Jukurit vei lopulta pidemmän korren SaPKosta loppulukemin 4-1.

Ottelu alkoi räväkästi, kun SaPKo pääsi testaamaan ylivoimaansa heti ensimmäisen minuutin jälkeen. Jukurit ei kuitenkaan päästänyt SaPKoa suurille maalipaikoille ja jäähyn jälkeen peli kääntyikin viikinkipaidoille.

Jukurit oli siirtyä paikalliskamppailussa johtoon jo heti viidennellä peliminuutilla, kun Anthony Guttig syötti maalin eteen Santeri Lukalle, jonka laukaus suuntautui vain hieman maalin yli.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen SaPKo sai paremmin pelistä kiinni. Pässipaidat siirtyivätkin johtoon, kun Mikko Nuutinen takakarvasi kiekon jukuripuolustukselta, ja laukoi kiekon varmuudella verkon perille.

− Pelaajat olivat valmistautuneet hyvin, mutta alussa annettiin lapsusmaali SaPKolle. Jaksettiin ja maltettiin jauhaa tänään omaa peliä. Tiedettiin, että SaPKo puolustaa tänään sitkeästi, jukurikäskijä Antti Pennanen tuumi.

SaPKo puolusti, Jukurit tasoitti

Jukurit tuli toiseen erään hyvällä asenteella. Tasoituskin oli lähellä, kun Niko Laakkonen pääsi avopaikkaan SaPKo-maalivahti Petteri Similän seikkaillessa maalinsa takana. Savonlinnalaiset selvisivät tilanteesta onnekseen vain säikähdyksellä.

Vierasjoukkue SaPKo tyytyi ottelussa suurimmaksi osaksi puolustamaan ja roiskimaan kiekkoa pois omalta alueelta. Kuitenkin ottelun puolivälissä SaPKon kahden maalin johto oli hyvinkin lähellä, kun Teemu Suhosen rannelaukaus kävi tolpassa.

− Meidän hyökkäyspelaaminen oli tänään vajaavaista johtuen energiatasosta. Tiedettiin, että joudutaan puolustamaan, kun tänne tultiin ja vaikka tappio tulikin, niin olen helvetin ylpeä joukkueesta, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen kertoi.

Vaikka ottelusssa nähtiin paljon tunnetta ja nujuamista, niin jäähyjä tuomittiin yllättävän vähän. Toisen erän loppupuolella Jukurit pääsi kuitenkin kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, eikä Jukurit jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Maalitiliinsä yhden osuman lisää merkautti Riku Pitkänen, joka runnoi irtokiekon sisään Laakkosen ja Guttigin esityöstä.

Turunen nousi ratkaisijaksi

Kolmas erä oli kotijoukkue Jukureiden näytöstä. Johtomaali olikin lähellä jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun Lukan lyöntilaukaus kilahti ylärimassa. Sarvipäiden tehoketju Pitkänen-Guttig-Laakkonen painoikin kolmannen erän alussa pitkiä hyökkäyksiä savonlinnalaisten maalille, mutta 30 torjunnan iltapuhteen tehnyt Similä piti SaPKoa pystyssä.

− Kolmannessa erässä ei kestänyt jänne ja nöyryys ja me olimmekin ottavana osapuolena, Sinkkonen tiivisti.

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta 19-vuotias Teemu Turunen, joka taituroi ensin kotijoukkueen 2-1-johtoon ajassa 51.56. Hyökkääjän kauden neljäs maali syntyi vain viisi minuuttia myöhemmin, kun hän ohjasi kiekon verkkoon Pentti Nöyräsen syötöstä.

Loppunumerot 4-1 viimeisteli Jukureiden Iivo Hokkanen tyhjään maaliin ja näin mikkeliläiset korjasivat tililleen kuusi pistettä revanssiviikonlopun kamppailuista.