Setänen torjui JYP-Akatemian kumoon

Oskari Setänen oli loistavassa torjuntavireessä.
Keuruulla nähtiin lauantai-iltana Keski-Suomen derbyn neljäs osa, kun KeuPa sai vieraakseen JYP-Akatemian. Ottelu oli erittäin tasaista vääntöä ilman pelillisiä hienouksia.

JYP-Akatemia hallitsi kiekollista peliä, mutta KeuPa vei pisteet. Siinä näytelmän kuva Keuruun lauantai-iltana. Kotijoukkue saa kiittää voitostaan loistopelin pelannutta Oskari Setästä ja uhrautuvaista taistelua sota-alueella oman maalin edessä. KeuPa-veskari piti kotijoukkuetta pystyssä toisen ja kolmannen erän vaikeilla hetkillä.

Ottelun avauserä oli hyvin tasainen ja rikkonainen. Jäähyaition ovi kävi tiuhaan molempien joukkueiden istuessa kolme kaksiminuuttista. Todelliset maalipaikat olivat erässä kuitenkin kortilla.  JYP-Akatemian paras paikka syntyi keuruulaislähtöiselle Waltteri Lehtoselle, joka pääsi puolikkaaseen läpiajoon. Setänen torjui Lehtosen yrityksen näyttävästi räpylällä.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon erän viimeisellä neljänneksellä. KeuPan Sebastian Kauppila toimitti kiekkoa siniviivasta maalille ja SaiPa-laina Onni Toivanen ohjasi kiekon ohi kovassa maskissa olleen Juhana Ahon.

Tunteet kuumenivat

Toinen erä ei ehtinyt vanheta, kuin 13 sekuntia kun kotijoukkue lisäsi johtoaan. Matias Kiiskinen pääsi hyvän karvauksen ansiosta nokikkain Ahon kanssa. Kiiskinen odotti kun Aho tiputti jäihin ja nosti kiekon ohi voimattoman jyväskyläläisvahdin.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai selkeästi otetta pelistä. Taneli Lappalainen oli lisätä KeuPan johtoa, mutta laukaus suuntautui maalirautoihin. Erän puhuttavin tapahtuma oli kuitenkin Lehtosen selkäänajo, jossa ottavana osapuolena oli KeuPan Markus Rämä. Lehtonen selvisi taklauksestaan kakkosella kotiyleisön ihmetykseksi.

Ottelua oli pelattu noin puolet, kun JYP-Akatemia kavensi. Joonas Sammalmaa teki hyvän esityön kulmassa ja heitti kiekon maalille, johon KeuPa-puolustus oli unohtanut Markus Nenosen vapaaksi. Nenonen iski suoraan syötöstä tilanteeksi 2-1. Vierasjoukkue sai maalistaan virtaa ja ainoastaan tolpat sekä Setäsen uskomattomat torjunnat pitivät keuruulaiset johdossa.

Kuriton JYP-Akatemia jäähyili myös toisessa erässä. KeuPa sai mahdollisuuden ylivoimalla viidellä kolmea vastaan, kun Ville Virtanen ja Mikko Salmio ottivat kyseenalaiset rangaistukset.

Jäähyn aikana KeuPa malttoi sahata kiekon parhaaseen mahdolliseen paikkaan, josta Janne Myllymäki latasi raudanlujan lämärin rautojen kautta maaliin. Esityön maaliin taiteilivat Janne Kumpulainen ja Pasi Kouvalainen.

JYP-Akatemia hallitsi, KeuPa vei pisteet

Viimeisessä erässä KeuPa keskittyi täysin puolustustaisteluun ja JYP-Akatemia painoi päälle lujaa. Kunnollisten maalipaikkojen aikaansaanti oli kuitenkin joukkueelle vaivalloista eivätkä keuruulaiset antaneet tuumaakaan periksi.

Erän lähestyessä loppuaan JYP-Akatemian tuska kasvoi. Joukkue puski jatkuvasti päin KeuPan puolustusmuuria, eikä vakuuttavasti pelannut Setänen pudotellut kiekkoja eteensä.

Markus Nenonen toi jyväskyläläiset vielä maalin päähän ilman maalivahtia ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Kolmannen erän torjunnat kertoivat karua kieltä siitä missä päässä kenttää pelattiin, KeuPan Setänen kirjautti 20 torjuntaa, kun virkaveli Aho selvisi kolmella torjunnalla. Pisteet jäivät Keuruulle, tulostaululla lukemat 3-2.