Fiksu pelaaminen siivitti KooKoon voittoon

Joona Karevaara ampui KooKoon avausmaalin.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Eilen 4-1-vierasvoiton napannut KooKoo jatkoi sinnikästä taistelua vajaalukuisena tänään kotikentällään. Taistelu oli tiukempi, mutta kotijoukkue pelasi fiksusti ja iski voittoon tarvittavat osumat jo ottelun ensimmäisessä erässä. Päätöserä tarjosi joukkueelle tosin vielä ylimääräisiä sydämen tykytyksiä.

Ottelun ensihetket olivat kouvolalaisille huomattavasti suosiollisemmat. Siinä missä Peliitat tuntui olevan telineissä ja KooKota askeleen jäljessä, pystyi kotijoukkue pelaamaan fiksusti vierailta tilaa pois.

Avausosumakin merkattiin tulostaululle vain reilun minuutin pelin jälkeen. Juonikkaasti tänään esiintynyt Teemu Rinkinen kuskasi kiekon laidasta hyökkäysalueelle ja antoi millintarkan syötön b-pisteiden väliin Joona Karevaaralle. Karevaara ei aikaillut, vaan pamautti kiekon ranteella maalikehikon ylähyllylle.

Reilulla kolmella ketjulla illan operoinut KooKoo tukki keskialuetta tehokkaasti ja Peliitat joutui ensimmäisessä erässä pariinkin otteeseen avaamaan peliä tuloksena ainoastaan pitkä kiekko.

Luvut olisivat ensimmäisessä erässä voineet olla suuremmatkin, mutta muun muassa Olli Julkunen törmäsi kertaalleen Peliitat-maalivahti Antti Rautiolan torjuntataitoihin läpiajotilanteessa.

Ensimmäisessä erässä viisitoista torjuntaa merkauttanut Rautiola joutui hetkeä myöhemmin antautumaan toistamiseen, kun Ossi Ikosen laidan viereltä heittämä rannelaukaus upposi maskin takana olleen Rautiolan selän taakse. Maalin syötön merkautti KooKoon Sami Tamminen, jolle tehopiste oli miesten otteluissa uran ensimmäinen.

Peliitat sai juonesta kiinni

Ponnettomissa ja sekavissa merkeissä edennyt toinen erä sai todellisen käännekohdan KooKoon Marlo Koposen estämisjäähystä. Peliitat painoi pakkopelin kotijoukkueen alueelle ja kun useasta yrityksestä huolimatta Michal Kristofille ei auennut vetopaikkaa, unohtui Jesse Peltonen kuin varkain vapaasti maalinkulmalle.

Peltonen rynnisti kohti KooKoon maalia ja laukoi rystyltä Peliittojen ensimmäisen osuman. Peltosen maali antoi vierasjoukkueelle mittavasti lisävirtaa, mutta joukkue ei onnistunut lisäämään maalimäärää hyvistä painostuksista huolimatta.

Dramaattisten käänteiden kautta lopputulokseen

Päätöserässä molemmilla joukkueilla oli laatuluokan maalintekopaikkoja lisätä omaa maalisarakettaan suuremmaksi. Ensin Jukka Somppi pelasi kiekon Eljas Suoknuutille maalin eteen. Suoknuuti laukoi kiekon ohi Frederic Cloutierin, mutta harmittavasti vain tolppaan.

- Ylpeä olen siitä miten tulimme kolmanteen erään. Saatiin paine KooKoon päätyyn ja ansaittiin maalipaikkoja mistä ottelu oltaisiin voitu tasoittaa. Tänään se ei riittänyt pisteisiin, mutta kausi on pitkä ja se tulee kääntymään vielä, Peliitat-käskijä Lauri Merikivi pohti ottelun jälkeen.

Illan huipennus syntyi kuitenkin viimeisellä minuutilla KooKoon ylivoiman aikana. KooKootakin aiemmilla kausilla edustanut Jaakko Lehtonen kärsi jäähypenkillä rangaistusta korkeasta mailasta, mutta kesken kouvolalaispyörityksen Ikosen huolimattomuuden avittamana Peliittojen Kimi Koivisto sujahti läpiajoon.

Koivisto ei saanut estelyistä johtuen laukausta aikaiseksi ja tilanteen jälkeen ottelun päätuomari vihelsi tilanteesta Koivistolle rangaistuslaukauksen.

Suuren vihellyskonsertin saattelemana Koivisto ampui rangaistuslaukauksen suoraan Cloutierin patjaan. Reaktioista päätellen Cloutierin torjunta meni Koivistolla syvälle tunteisiin, sillä kyytiä saivat Koiviston mailan toimesta sekä Kouvolan jäähallin jää että myöskin vaihtoaition laita.

Cloutierin torjunnan myötä KooKoo korjasi pisteet lukemin 2-1. Sarja siirtyy maajoukkuetauolle ja molemmat joukkueet palaavat arkeen reilun viikon päästä keskiviikkona. KooKoo matkustaa Turkuun TUTOn vieraaksi ja Peliitat puolestaan suuntaa K-Vantaan kotijäälle Tikkurilaan.