Jukurit murskalukemin runkosarjan voittoon

MESTIS / Raportti
Runkosarja päättyi mikkeliläisjuhliin.
Kuva © Antti Varonen
Mikkelin Jukureiden ja Kiekko-Vantaan välinen runkosarjan päätöskierroksen kamppailu ei maalien lisäksi suuria hienouksia tarjonnut. Vajaamiehinen vierailija sai todeta tylyllä tavalla runkosarjan voittoon marssineen Jukurien vireen ja poistua kesäloman viettoon 7-1-tappio niskassaan.

Lähtökohdat Jukureiden ja Kiekko-Vantaan kohtaamisen Mestiksen runkosarjan päätöskierroksen kamppailuun olivat hyvin erilaiset. Vantaalaisvieraat olivat sarjajumbona ja pelasivat vain kunniastaan, kun taas kotijoukkue varmistaisi voitolla runkosarjan voiton.

Ottelun alku näyttikin siltä, mitä moni odotti: Jukurit hallitsi peliä ja Vantaa pyrki vain puolustamaan. Vierailija kestikin Jukureiden alkurynnistyksen maalivahti muutaman loistotorjunnan ottaneen Jani Kauton johdolla.

Vantaalaiset onnistuivat myös iskemään johtomaalin seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Edgar Lukjanov toimitti laitakahinasta kiekon Samuli Valvistolle, jonka rannelaukaus b-pisteen kaarelta painui takanurkkaan.

Jukurit piti pelin kuitenkin hallussaan takaiskumaalista huolimatta, mutta avausmaali syntyi vasta kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä. Timo Hiltunen karkasi Iivo Hokkasen tarjoilusta läpiajoon ja upotti 1-1-osuman varmasti vantaalaismaalin yläkulmaan.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kuin seuraavaan vaihtoon, jossa Samuli Piipponen vapautti heti aloitusvoiton jälkeen Joonas Kalliolan läpiajoon ja hän viimeisteli 2-1-osuman. Maalien väliin aikaa jäi ainoastaan kymmenen sekuntia.

− Se mietityttää, että maalin jälkeiset vaihdot on ollut meidän nuorelle joukkueelle suuri kompastuskivi ja vastustaja on päässyt iskemään alle minuutin päästä toisen maalin, pohdiskeli vantaalaisluotsi Jami Kauppi.

Toisessa erässä peli eteni täysin samoilla askelmerkeillä kuin ensimmäisessä. Vierailija ei löytänyt minkäänlaisia avaimia jukuripuolustuksen murtamiseen ja muutamat vastahyökkäykset isännät ohjasivat helposti laitojen läheisyyteen.

Jukureiden hyökkäyspeli puolestaan rullasi ajoittain erittäin mallikkaasti ja peli pyöri pitkiäkin pätkiä Kauton vartioiman maalin ympärillä. Maaleja kuitenkin saatiin odotella jälleen aivan erän loppuhetkille, kun Nestori Lähde ja Pentti Nöyränen iskivät 17 sekunnin välein kotijoukkueen jo 4-1-johtoon.

− Selväähän oli, että Jukurit tulee peliä viemään ja me pyristellään, mikä pystytään. Ensimmäisessä erässä siinä vielä onnistuttiinkin ja roikuttiin mukana, mutta mitä pidemmälle peli etenee, niin laatueron pitää tulla esille ja se myös tuli, Kauppi totesi.

Jukurit marssi selvään voittoon

Ottelun päätöserä oli enää muodollisuus, sillä viidellä puolustajalla matkassa ollut vantaalaisryhmä väsähti täysin ja virheiden määrä kasvoi Jukureiden lyödessä painetta.

Erän kolmannella minuutilla nähtiin illan komein osuma, kun Oula Palven syöttö tavoitti toiselta laidalta Riku Pitkäsen, joka kiersi Kauton ja viimeisteli 5-1-maalin.

Kaksi viimeistä osumaa tulivat täysin puolustuksen virheistä. 6-1-maalissa puolustaja Robin Saari kompuroi omalla alueella ja Roope Hämäläinen kiitti iskemällä kiekon häkkiin läpiajosta. Seitsemännessä osumassa vantaalaispuolustus repesi täysin ja Mika Kujanpää pääsi iskemään Jani Forsströmin tarjoilusta 7-1-maalin kolme vastaan yksi-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

− Viidellä puolustajalla pelattiin toisena päivänä peräkkäin, niin kyllä siellä bensa loppui puolustajilta ja virheiden määrä lisääntyi, summasi Kauppi.

Jukurit varmisti voitollaan runkosarjan voiton ja jukuriluotsi Antti Pennanen oli syystäkin tyytyväinen sekä illan kamppailuun että koko runkosarjaan. Jukureiden vastustajaksi puolivälieriin tulee KeuPa, jonka mikkeliläisryhmä onnistui voittamaan kolmesti runkosarjassa.

− Tyytyväinen olen joukkueen esitykseen. Ei nämä pelit ole itsestään selvyyksiä, vaan painepelejä ja näihin pitää pystyä suhtautumaan oikealla tavalla ja niin meidän pelaajat myös teki.

− Ollaan kasvettu paljon niin joukkuepelin kuin joukkuehengen ja muiden asioiden suhteen, kuten hyvän joukkueen kuuluukin. Myös yksilötasolla on hienoa kasvua ja meillä on hyvä lähtökohta tähän loppukauteen. Meillä on ollut sopivasti omia vaikeita hetkiä ja ne on kasvattanut meitä. Ne on menty hienosti läpi ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle