Ranskalais-tšekkiläinen ilta tulisilla mausteilla

Claireaux oli lauantaina pelipäällä. Mies iski tehot 2+0.
Kuva © Antti Varonen
Lempäälän lauantai-illassa ei pelattu enää sarjasijoituksista, mutta silti ottelussa riitti vauhtia, ja hieman vaarallisia tilanteitakin.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vauhdikkaasti eikä pelikatkoista päästy juuri nauttimaan. SaPKo pääsi kokeilemaan ottelun alussa kertaalleen ylivoimaa, mutta LeKi-maalilla torjunut Dominik Hrachovina oli jälleen totutun varma torjuntatöissään.

Tehottoman SaPKo-ylivoiman jälkimainingeissa LeKi sai pelinsä pyörimään hyökkäysalueella, ja seitsemän minuutin pelin jälkeen yksi Mestis-kauden hienoimmista yksilösuorituksista näki päivänvalon.

Kotijoukkueen Valentin Claireaux puikkelehti vapaaksi SaPKo-puolustukselta tyylikkäällä jalkakikalla. Ranskalaishyökkääjä kiersi sen jälkeen maalin, käytti kiekkoa siniviivalla, josta se palautui puolustajien kautta takaisin b-pisteiden väliin, josta Claireaux tinttasi lätyn vastustamattomasti ohi Petteri Similän

LeKi onnistui vielä hetkeä myöhemmin kasvattamaan johtoaan 2-0:aan, kun ylivoimakuvion päätteeksi Aleksi Luhtalampi lusikoi irtokiekon verkon perukoille.

− Kiekollinen pelimme oli tänään hetkittäin erittäin hyvällä tasolla. Pelasimme fiksusti. Meillä oli tänään kymmenen A-juniori-ikäistä pelaajaa kokoonpanossa, joista yhdeksän kävi kentällä, iloitsi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

Ottelussa sattui ja tapahtui

Ennen LeKin toista maalia kotijoukkueen hyökkääjät Claireaux ja Matias Simontaival rymistelivät hyökkäykseen, jonka päätteeksi molemmat pelaajat lensivät ikävästi päätylaidoitukseen. Herrat keräilivät hetken itseään, mutta pystyivät jatkamaan peliä normaalisti.

Rasmus Hämäläinen kavensi ottelun 2-1:een Hrachovinan ylipelattua edeltävässä tilanteessa räikeästi. LeKi-puolustajat eivät onnistuneet estämään kiekon päätymistä tyhjillään olevaan rysään.

Ottelun dramaattisin ja kuohuttavin hetki koettiin toisen erän puolivälissä, kun SaPKon Joni Suutari lanasi LeKin tehopuolustaja Jimi Santalan törkeästi laitaan. Santala makasi pitkään jäällä, ja lääkäriäkin huudeltiin jo kentälle, mutta lopulta puolustaja onnistui poistumaan jäältä omin avuin yleisön suosionosoitusten saattelemana.

Suutarin iltapuhde sen sijaan päättyi ansaittuun suihkukomennukseen. Santalakaan ei lopulta pystynyt jatkamaan ottelua, vaan poistui vaihtopenkiltä pukusuojaan.

Tilannetta puitiin vielä pitkään ennen kuin peliä päästiin jatkamaan, sillä SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen kävi melko lämpöisenä tilanteen jälkeen. Mies muun muassa paiskoi vaihtoaition luukkua niin, että hän oli vähällä joutua suihkun puolelle. Tuomari päästi Sinkkosen kuitenkin pälkähästä.

SaPKo ei pystynyt ohittamaan tšekkimuuri Hrachovinaa

SaPKolle tarjoutui tehottoman LeKin viiden minuutin ylivoiman jälkeen mahdollisuus tasoittaa ottelu rangaistuslaukauksesta, mutta Mikko Nuutisen yritys jäi täysin torsoksi.

Kolmannessa erässä nähtiin illan erikoisin vihellys, kun LeKin Otto Rauhala punnersi kiekon kanssa kohti SaPKo-maalia, jolloin vierailijoiden puolustaja Lasse Tiilikainen joutui käyttämään sääntöjenvastaisia otteita lykäten Rauhalan maalivahti Similän päälle.

Tilanteesta tuomittiin kuitenkin molemmille osapuolille pikkukakkoset. Rauhala lähti istumaan ryntäyksestä, Tiilikainen huitomisesta.

Illan ehdoton sankari maalivahti Hrachovinan ohella oli ranskalainen Claireaux, joka viimeisteli loppulukemat 3-1 viisi minuuttia ennen päätössummeria.

− Nyt on 56 ottelun runkosarja takana, ja seuraavaksi edessä on uudet kujeet, tyytyi SaPKon valmentaja Sinkkonen toteamaan ottelun jälkeen.

− Pelasimme nousujohteisen runkosarjan. Päästimme yli viisikymmentä maalia vähemmän kuin viime kauden runkosarjassa. Kokonaisuutena runkosarja oli sellaista hyvää kasin tasoa. Kotiotteluissa on ollut hyvä tunnelma runkosarjan loppua kohden, ja yleisökin on lähtenyt paremmin ja paremmin mukaan. Toivottavasti sama jatkuu, pyöritteli Juujärvi.

Molemmat joukkueet selvittivät tiensä Mestiksen pudotuspeleihin. Kuudenneksi sijoittunut LeKi kohtaa puolivälierissä TUTOn, ja seitsemänneltä paikalta ponnistava SaPKo haastaa ensi kaudella Liigassa viilettävän KooKoon. Puolivälieräsarjat potkaistaan käyntiin 11. maaliskuuta.