Kalevankankaalla panoksina kunnia ja runkosarjan voitto

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako Jukurit lauantaina runkosarjan voittoa?
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Kiekko-Vantaa pelaa lauantai-iltana kauden viimeisen ottelunsa Mikkelissä, kun se kohtaa sarjan kärkipaikasta tiukasti taistelevan Jukurit.

Kiekko-Vantaa pelaa lauantai-iltana kauden viimeisen ottelunsa Mikkelissä, kun se kohtaa sarjan kärkipaikasta tiukasti taistelevan Jukurit.

Jukureilla on mahdollisuus ratkaista runkosarjan voitto itselleen K-Vantaata vastaan. Lauantain kierros osoittaa ratkaisevaa roolia, sillä eroa sarjassa toisena olevaan KooKoohon on vain kaksi pistettä, joten avaimet ovat täysin Jukureiden omissa käsissä. KooKoo kohtaa samaisena iltana kotonaan Kajaanin Hokin.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat Jukureiden hyväksi otteluvoitoin 4-1. Ainoan voittonsa Kiekko-Vantaa nappasi Jukureista lokakuussa, kun se vei pisteet Mikkelistä yllättävän selvin lukemin 1-4.

Sarjassa viimeisenä majaileva Kiekko-Vantaa ei ole viime aikoina taistellut mistään muusta kuin kunniasta. Vantaalaisten kevätkausi on ollut hyvin vaikea, sillä joukkue on voittanut ainoastaan kaksi ottelua vuoden vaihtumisen jälkeen.

Lauantaina kotijoukkueena pelaavien Jukureiden kevät on puolestaan sujunut huomattavasti paremmin: joukkue on hävinnyt vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan kuusi otteluaan. Jukurit onkin äitymässä oivaan pelivireeseen ensi viikolla alkavia playoffeja silmällä pitäen.

Jukureiden pirteimpiä pelaajia ovat viime aikoina ehdottomasti olleet hyökkääjät Oula Palve sekä Miikka Männikkö ja Teemu Turunen. Odotettua taustatukea kolmikko sai kuitenkin keskiviikon kotiottelussa JYP-Akatemiaa vastaan, kun loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Anthony Guttig osui maaliputkien sisään pitkästä aikaa ja merkkautti ottelussa yhteensä tehopisteet 1+2.

Lohipaitojen pirteimpiin ovat lukeutuneet joukkueen ykkösketju Aleksi Järvinen-Samuel Valvisto-Edgar Lukjanov, joista Järvinen viimeisteli KeuPaa vastaan hirmutehot 4+1.

Mikkeliläiset saavat lauantaille myös pienen energiaedun, sillä perjantain kierroksella Jukurit saivat levätä, mutta vantaalaisryhmä kohtasi kotikaukalossaan kotiedusta taistelevan Kajaanin Hokin. Kajaanilaisjoukkue oli tyly vieras Tikkurilassa ja vei täydet pisteet 1-6-numeroin.

K-Vantaalle tulee lauantaina erittäin vaikea ilta, jos joukkue ei lähde pelaamaan heti alusta asti, sillä viime aikoina Jukureiden tavaramerkiksi on noussut kova ja terävä alku. Jukureilla oli kuitenkin keskiviikkona ajoittain vaikeuksia JYP-Akatemian kanssa toisessa erässä, joten selvä läpihuutojuttu kamppailu ei missään nimessä ole.

Kuten lokakuun ottelu Mikkelissä näytti, ei Jukureiden kannata aliarvioida K-Vantaan mahdollisuuksia ja taistelutahtoa. Samanlaiseen löysäilyyn ei kotijoukkueella ole lauantai-iltana varaa, mikäli se haluaa varmistaa itselleen runkosarjan voiton.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Alkukaudella selvästä itseluottamuksen puutteesta kärsinyt Kalliola on parantanut peliään huomattavasti. Isokokoinen sentteri suojaa kiekkoa hyvin ja rakentaa paikkoja ketjukavereilleen. Syötteli keskiviikkona tehot 0+2 ja väänsi vahvasti.

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Jukureissakin pelannut Lehtinen on onnistunut aikaisemmissa otteluissa mikkeliläisiä vastaan. Käykö näin myös runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa?

» Lähetä palautetta toimitukselle